Pod gasom auto vuče levo,kada pustim gas vuče desno
5 posters
Strana 1 od 1
Pod gasom auto vuče levo,kada pustim gas vuče desno
Auto je utegnut maksimalno,sanke,koska,pregledan je svuda,nije nigde pukao,ali pri vožnji kad dam gas vuče u levo,kad ga pustim vuče u desno,kada smirim rad motora u vožnji na npr 2500 obrtaja,pustim volan,ide pravo kao strela,i tako uvek kad je konstatan gas,ali kad ga dam ili popustim vuče u stranu... Ima lufta u ramenima i sponama,i malo lufta u gumicama balans štangle,verovatno je do toga,to se sad menja,ćeka se plata Samo se pitam da li je neko imao sličnih iskustava,jer sam ga rasturio skroz da sve pregledam,sumnjao sam da je pukao negde,ali ništa našao nisam...
Radule89- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 18
Godina : 35
Datum upisa : 06.11.2013
Re: Pod gasom auto vuče levo,kada pustim gas vuče desno
Dotrajale gumice b. stangle daju tako izrazeno cimanje levo desno Stavi novi tip (ako imas stari tip) i resen problem. Ujedno zameni i te delove koji imaju lufta i odradi reglazu trapa i ima da ide kao po sinama
Imam novi tip,menjaću ih uskoro,a i oba ramena i obe spone,neću da se zezam,hoću sve da utegnem,da to bude kao praćka A nisam mogao da skontam u glavi što vuče tako,vidiš na gumice b.štangle nisam ni pomislio,hvala Yugiša Danas sam rešio kosku,napravio sam štelujuću,našao sponu od aleka,levi i desni navoj,stavio je ne na koševe,nego između njih i raširio ga na meru,upao je bio celih 1 cm unutra,da ne veruješ...
Pa to se bas dobro skupio. Nema na cemu
Skupio se dosta,sad je vraćen na meru,jedan dan kad stignem da slikam izbaciću slike kako izgleda moja koska,home made
Hoću,čim slikam
Da ne otvaram novu temu pitacu ovde. Moze li neko da mi objasni kako da proverim da li mi je auto ,,upreden''.Pomalo vuce u levo,i pre sam to
primetio ali odkako sam stavio sire gume postalo je izrazenije.Felne su ok, nisu krive
sve su izbalansirane.Juce mi je drugar rekao da je upreden jer je vozio iza mene,i kaze da mi vidi prednje tockove otpozadi. Kako da to utvrdim i ako je upreden kako se to resava?
primetio ali odkako sam stavio sire gume postalo je izrazenije.Felne su ok, nisu krive
sve su izbalansirane.Juce mi je drugar rekao da je upreden jer je vozio iza mene,i kaze da mi vidi prednje tockove otpozadi. Kako da to utvrdim i ako je upreden kako se to resava?
slobokv88- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 646
Godina : 36
Datum upisa : 06.04.2014
Hm, ja nisam nikad cuo za taj termin i ne mogu da skontam sta to znaci
Pa mislim da mu je izgledalo kao da je skoljka postavljena ukoso kad auto ide pravo napred
Aha, pa to je poremeceno usmeravanje zadnjih tockova, tj umesto da su paralelni tj blago ovako postavljeni /....\ tebi stoje ovako /..../ i ne prate prednje tockove. To se resava na reglazi trapa ali treba naci nekog dobrog majstora koji nece da to odradi traljavo posto zadnje tockove najcesce nece da diraju...
Ako je samo do toga to je odlicno,posto je auto bio udaren kad sam ga kupio,mislio sam da se ceo upreo od udarca.Znaci samo da odradim reglazu oba trapa i trebalo bi da bude ok?
Pa pazi, ako je udaren moze da bude poremecena karoserija pa da ne moze da se izvuce ni sa reglazom trapa...
Pa videcemo sta ce biti,mada skoro sam radio pragove i skidali smo vrata,i kad smn vracali sve se iz prve uklopilo zazori normalni i jednaki e sad moguce je da je samo prednji kos pobegao u stranu provericu i to.
Ako je napred udaren onda ne bi trebao da bude problem sa time... Problem je ako je nazad udaren jer je zadnjica osnova za usmeravanje auta.
Ajde da pitam ja ovde, kod mene se ovo desava da kad das naglo gas i auto povuce ali ide u desno,
pa kad odma pustis gas povuce u levo, nikako da resim ovo pocelo je da bude veoma izrazito i sad je vise opasno za voznju. Menjani su predni amorti, ramenja sve je napred novo osim gumice b.stangle, svaki majstor sto ih video kaze da su super i da ne treba da se menjaju, jedan je i izvadio b.stanglu i nije mogao da skine gumice kaze da su ko zalepene i da je bolje da ih ostavim, inace pazario sam novi komplet gumice i drzace i na kraju nisam ih promenio.
Na reglazu trapa kaze da je sve super i karoserija i svaki deo i jednostavno ne moze da zna sta je problem. Zato sam resio da promenim sam gumice b.stanglu zasto samo to je jos ostalo spored mene nema sta drugo da bide, pa hteo sam da ih sam menjam e sad koliki je to posao sta tacno i po koji redosled se skida i menja??
pa kad odma pustis gas povuce u levo, nikako da resim ovo pocelo je da bude veoma izrazito i sad je vise opasno za voznju. Menjani su predni amorti, ramenja sve je napred novo osim gumice b.stangle, svaki majstor sto ih video kaze da su super i da ne treba da se menjaju, jedan je i izvadio b.stanglu i nije mogao da skine gumice kaze da su ko zalepene i da je bolje da ih ostavim, inace pazario sam novi komplet gumice i drzace i na kraju nisam ih promenio.
Na reglazu trapa kaze da je sve super i karoserija i svaki deo i jednostavno ne moze da zna sta je problem. Zato sam resio da promenim sam gumice b.stanglu zasto samo to je jos ostalo spored mene nema sta drugo da bide, pa hteo sam da ih sam menjam e sad koliki je to posao sta tacno i po koji redosled se skida i menja??
zastavayugo1.1i- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 666
Godina : 39
Datum upisa : 31.10.2011
Ta guma uvek izgleda ok, tek kad rastavis i kad nije sabijena onda se rasiri pa vidis kako je propala... Tu imas objasnjeno kako zameniti sam nosac i gumicu:
https://zafc.forumsr.com/t3483-zamena-nosaca-balans-stangle
A sto se tice skidanja sa auta, potrebno je da podignes celu prednjicu od tla, skines oba tocka i samo imas 4 srafa napred koji drze nosace za vezni lim i dve velike matice kod ramena, te skines i samo izvuces b. stanglu iz ramena i to je to... Posle kad sastavljas nazad, samo stavis nove gumice tamo kod ramena...
https://zafc.forumsr.com/t3483-zamena-nosaca-balans-stangle
A sto se tice skidanja sa auta, potrebno je da podignes celu prednjicu od tla, skines oba tocka i samo imas 4 srafa napred koji drze nosace za vezni lim i dve velike matice kod ramena, te skines i samo izvuces b. stanglu iz ramena i to je to... Posle kad sastavljas nazad, samo stavis nove gumice tamo kod ramena...
Ok hvala yugisa, ako imam neki problem pisacu ovde jedino sto nemam je stegu ali snaci cu se.
Videcemo kako se ponasa auto nakon promene, ako i opet vuce onda yugo ide u penziju.
Videcemo kako se ponasa auto nakon promene, ako i opet vuce onda yugo ide u penziju.
Nema, to su samo gumice i eventualno moze biti losa reglaza mada losa reglaza nije toliko upecatljiva... Stvar sa tim gumicama je da ne moraju cak ni da ispucaju, samo da otvrdnu i to je dovoljno da b. stangla kliza levo desno...
Videcemo samo da uspem da pazarim originalne gumice kao sto sam imao prosli put, sad krivo mi je sto sam ih dao majstoru, nema vise da se kupi to ovde kod nas originalne delova za zastavu vise skoro i da nema sve samo neki falsh i nenormalno los kvalitet.
ako ti je za utehu, nema ni kod nas boljih delova, jako je tesko naci original, neko trajnije resenje su alu nosaci sa Pa6 caurama...
I kod mene se ovo desavalo.Kad je majstor menjao,izvadio je,jednostavno se raspala koliko je losa bila.Meni je bila losa prednja desna gumica b.stangle i upravo se desavalo to sto ti kazes,kad dam naglo gas povuce udesno kad pustim gas povuce ulevo.
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu