vuce u levo
+3
ZAC
YUgisa
dragan77
7 posters
Strana 1 od 1
vuce u levo
poceo mi auto da vuce u levu stranu,pre par nedelja zamenjena ramena,reparirana letva,nove gumice na b.stangli,uradjena optika,sve bilo ok dok nisam zamenio tockove,ali mislim da nemoze biti do toga,jedino nisam menjao krajeve spona pa dali je moguce da je u tome stvar,primetio sam da imaju mali lufta.
dragan77- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 275
Godina : 47
Datum upisa : 03.05.2011
Re: vuce u levo
Mozda gume nisu dobro napumpane ili mozda nisu bile dobro napumpane kad je radjena optika pa je sad drasticnija razlika kad si zamenio toskove... Mada obicno nece da vuce od toga, samo je volan malo pomeren a ne u centru... Pa moze biti da si opicio u nesto bas onda pa da si rasturio skroz sponu... Inace je posle optike pozeljno da se auto vozi malo i onda da se optika proveri jer skoro uvek bude pomerena posto kad se prvi put namesti, onda se delovi i to nameste posle nekog vremena na novu poziciju i onda se poremeti optika... Ja sam kod mene na Yugu znao po 2-3 puta da radim korekciju posto je optika mnogo osetljivija zbog PA6 nosaca b. stangle...
pa ima spona lufta,onako ni mali ni puno,pa kontam da je od toga,jer u voznji jedno vreme ide dobro,a onda pocne vuci,verovatno se pomeri
Pa onda je verovatno do toga Trebao si i to odmah promeniti pre optike...
a jebi ga,da mi ispadne manji trosak,a ono
Nema smisla raditi optiku dok se svi luftovi ne saniraju Tolerancija je 1mm, racunaj da ako spona ima pola mm lufta, to je tocak na jednom kraju pomeren pola mm ka unutra npr a onda je na drugom kraju toliko pomeren ka napolje, to ti je vec 1mm... Ako su obe spone takve, znaci to je 2mm tamo vamo
dragan77 ::pa ima spona lufta,onako ni mali ni puno,pa kontam da je od toga,jer u voznji jedno vreme ide dobro,a onda pocne vuci,verovatno se pomeri
Zbog lufta u kraju spone nece da vuce!
Kazes da je poceo da vuce posle zamena guma...koje gume si stavio, nove ili polovne? Ako su polovne vuce zbog toga sto ti je ta leva guma neravnomerno istrosena po gazecem sloju, i najverovatnije je vise izlizana na spoljnoj strani...zato i vuce na levo.. Probaj da promenis mesta prednjim gumama, levi na desni-desni na levi, ako je do gume krenuce da vuce na desnu stranu, u tom slucaju tu gumu izrotiraj na felni i auto ce se smiriti.
U svakom slucaju zameni taj kraj spone pa reglaza.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Meni je to čudno da je baš počeo da vuče kad si stavio druge gume,pre bi rekao da je nešto do guma!
Probaj obrni im mesta,stavi levu desno,a desnu levo,pa vidi hoće li onda vući!
Ako je posle reglaže išao lepo,miriše mi na gume!
Pratim kolegu Žac-a!
EDIT:
Neće moći tako za stalno,ali samo probaj,jer ne gazi u pravom smeru onda!
Probaj obrni im mesta,stavi levu desno,a desnu levo,pa vidi hoće li onda vući!
Ako je posle reglaže išao lepo,miriše mi na gume!
Pratim kolegu Žac-a!
EDIT:
Neće moći tako za stalno,ali samo probaj,jer ne gazi u pravom smeru onda!
Poslednji izmenio Avram '90 dana Pet 05 Okt 2012, 22:32, izmenjeno ukupno 1 puta
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Meni je Yugo In vukao u stranu kada god bi se iskrivile one jadne rumunske felne od jezivih rupa po BG-u.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
gume su nove,a felne su ravne,posto sam nosio kod vulkanizeara na montazu i balansiranje,onda je verovatno spona,posto mi se stalno pomera optika,proveravao sam sa kanapom,jednom je dobro,drugi put je tocak izbacen prema van oko 5mm
Imam isti problem na skali 101. Uradio sam optiku sa letnjim gumama i vuče u levo. Posle zamene guma(zimske) opet mi vuče u levo, a krajeve spona sam prošlo leto menjao. Kao i kod tebe, povremeno se stabilizuje i ide pravo (ne vuče u stranu). Duvao sam levu gumu jače, ne pomaže Da li si ti rešio problem? pozzz
pilip- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Godina : 53
Datum upisa : 01.03.2012
Mislim da ti imas problem sa gumicama u nosacima b. stangle... Pogotovo ako se stabilizuje nekad posle naglog skretanja
Da, stabilizuje se povremeno i drži pravac. Proveriću Jugiša ove gumice, a je li zahtevna zamena gumica ili je jednostavna i treba li reglaža da se ponovo radi?
pilip- OHV 767ccm 30ks
Zavisi od tvog alata usustini nije komplikovano ako imas stonu stegu - mengele... I mora da se radi reglaza
ne, nemam ja taj alat i iskustvo ali da mi majstor od toga ne naplati kao da je radio pola dana zamenu gumica
pilip- OHV 767ccm 30ks
Pa imas 3-4 sata posla sigurno jer nije to samo staviti gumice, treba i skinuti b. stanglu sa auta
primetio sam da mi vuce auto u desno.Posto je dosta stvari skoro menjano(letva radjena,oba kraja spone,ramen na jednoj strani...)-a tada nije nigde vukao,pocinjem da sumnjam na one gumice do ramena!Jel moze zbog njih da vuce u stranu?Ili je to ipak nesto drugo?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Vuce zbog gume...a moze se desiti i zbog gumica balans stangle, ako su se razdrocale...pregledaj njihovo stanje....prem da sumnjam na gumu...
Probaj da prebacis levi na desni tocak, pa vidi da li vuce i dalje na istu stranu ili kontra.
Tebe taj Jugo bas muci, ja toliko kvarova nisam imao u zadnjih 30 godina...
Probaj da prebacis levi na desni tocak, pa vidi da li vuce i dalje na istu stranu ili kontra.
Tebe taj Jugo bas muci, ja toliko kvarova nisam imao u zadnjih 30 godina...
vozi se Zac,vozi.Svaki dan 120+ kilometara i to loseg puta.Sve je to sitno,to nisu nikakvi kvarovi...
kakvi su nam putevi to je sve normalno...
kakvi su nam putevi to je sve normalno...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Ma ok, nego m ise ucinilo da cesto imas probleme sa Jugicem...mislim , cesto te nesto zeza..
Similar topics
» predno levo trkalo "klapka" :)
» Zadnji desni tocak ima luft, klima se levo/desno? Zamena caura
» iberlauh...gasi se
» negde vuce masu??/
» Nece da vuce kad se zagreje
» Zadnji desni tocak ima luft, klima se levo/desno? Zamena caura
» iberlauh...gasi se
» negde vuce masu??/
» Nece da vuce kad se zagreje