ZASTITA AKOMULATORA OD KRADJE
+24
Milovanovic
ristivoje
ZAC
Petar
nebojsas
junior45
Crazy128
VPetar
marex
Mladen021
Jandro
mdjordjevic10
woody
ALEKS15
marjan990
batamare
Mitke
Zuty
Petar030
miljanxXx
Sima21
Milos
Miljan
YUgisa
28 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
ZASTITA AKOMULATORA OD KRADJE
Drustvo ukrali mi juce akomulator i evo mozgam kako bi mogao da ga zastitim da ne mogu manijaci da ga odnesu.
Imam neka dva lanca pa sam mislio da ih nekako ukrstim preko akomulatora zategnem za nosac i zakljucam katancem.
Dajte neke ideje i vasa resenja. Slika bi bila jos bolja.
Imam neka dva lanca pa sam mislio da ih nekako ukrstim preko akomulatora zategnem za nosac i zakljucam katancem.
Dajte neke ideje i vasa resenja. Slika bi bila jos bolja.
batamare- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 252
Godina : 38
Datum upisa : 18.06.2012
Re: ZASTITA AKOMULATORA OD KRADJE
a u toku voznje kad se mrdnu lanci i prespoje akumulator,sta ces onda???
prvo ti obezbedi da ti se hauba ne otvara tako lako
prebaci sajlu da ide negde drugde,posto kod zastave povuces cose haube,gurnes ruku i uhvatis sajlu i otvoris haubu...
a posle mozes da ubacis fabricki lim koji ide oko akumulatora,samo stavis inbus sraf i duple matice
prvo ti obezbedi da ti se hauba ne otvara tako lako
prebaci sajlu da ide negde drugde,posto kod zastave povuces cose haube,gurnes ruku i uhvatis sajlu i otvoris haubu...
a posle mozes da ubacis fabricki lim koji ide oko akumulatora,samo stavis inbus sraf i duple matice
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Pu mamicu im
U principu, bar kako ja razmisljam, moguce je odraditi to sa lancima i katancem, samo pre stavljanja lanaca, oblozi ih nekom "gumom" ili sta vec ima, buziri oni za instalaciju u kolima, da ne bi doslo do ovoga sto ti je xXx rekao.
Bar ja mislim da bi tako moglo
U principu, bar kako ja razmisljam, moguce je odraditi to sa lancima i katancem, samo pre stavljanja lanaca, oblozi ih nekom "gumom" ili sta vec ima, buziri oni za instalaciju u kolima, da ne bi doslo do ovoga sto ti je xXx rekao.
Bar ja mislim da bi tako moglo
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
mnogo lakse ce da ti precvika lanac nego ovo sto sam ti ja rekao,fabricki lim
Pa ti ranije edituj poruku da mogu da vidim da ne pisem dzabe
Fabricki lim je najbola opcija
Fabricki lim je najbola opcija
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Metalna traka od 3-4mm i sirine 25-30mm, savijes preko akumulatora i jedan kraj pricvrstis ispod akumulatora, drugi na katanac
Ovo yugisino resenje m se cini najbolje. A sto se tice tog fabrickog lima imao sam ga na kolima kad su odneli akum i bio je mrtvacki stegnut ali dzabe jedino ako ti miljane imas neki veci i drugaciji.
A kuda da pomerim sajlu za otvaranje haube. Gde da je provucem da bi ona i dalje radila normalno?
A kuda da pomerim sajlu za otvaranje haube. Gde da je provucem da bi ona i dalje radila normalno?
+1
Dosta takvih primera sam vidjao po komsiluku. Ako ne moze da odnese nista, napravi ti povece sranje
Dosta takvih primera sam vidjao po komsiluku. Ako ne moze da odnese nista, napravi ti povece sranje
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Da, da, definitivno, ako ne moze da mazne to sto je zamislio, desava se da ljudima razlupaju pola auta
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Komsiji od burazera nisu mogli da ukradu plejer jer ga usrafio sa milion srafova, pa mu polomili staklo na cajgerima i rucice ablendera.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Ali mi nije logicno sto je ovako postavljena ova zastita, cini mi se da ako se malo olabavi moze da se izvuce akum ka rezervnom tocku. Bolje da je stavio kontra, jer onda nema mesta da ga izvuce od kosha i kocionog cilindra, pa jos ako se stavi i febricki lim sto drzi akum ima da se smori cim otvori.
Prosto resenje,kupi u AUDIOPOWER novi sad kablove od 50mm2,kostaju malo,razvuci + i - do gepeka i tamo ukopcavaj akumulator,kada ides iz auta ponesi ga sa sobom.
Mozes isto naprimer da napravis zastitu da nemogu da otvore haobu,koristis bravu za vrata sa kljucem. Najlakse je da vadis stalno akumulator,a za alarm obezbedis manji skriveni akumulator koji ima kontrolu punjenja preko alternatora direktno.
E zato sam ja prodao yuga,odneli mi sve,akumulator nisu mogli,jer mi se hauba otvarala sa cevkom,imao sam zastitu,gepek kao i sam sto znas sa srafcigerom se otvara,sa drvcetom nekim jacim mozes.
Ta sranja me navode na razmisljanje o projektovanju sasvim novog automobila,u novom ruhu,zato sam spor oko sredjivanje moje karoserije,a nemam drugi auto i to trazim,ali kao sto vi kazete stalno kradu,nevredi nista covek da ima.
Mozes isto naprimer da napravis zastitu da nemogu da otvore haobu,koristis bravu za vrata sa kljucem. Najlakse je da vadis stalno akumulator,a za alarm obezbedis manji skriveni akumulator koji ima kontrolu punjenja preko alternatora direktno.
E zato sam ja prodao yuga,odneli mi sve,akumulator nisu mogli,jer mi se hauba otvarala sa cevkom,imao sam zastitu,gepek kao i sam sto znas sa srafcigerom se otvara,sa drvcetom nekim jacim mozes.
Ta sranja me navode na razmisljanje o projektovanju sasvim novog automobila,u novom ruhu,zato sam spor oko sredjivanje moje karoserije,a nemam drugi auto i to trazim,ali kao sto vi kazete stalno kradu,nevredi nista covek da ima.
Da nosi stalno akumulator sa sobom
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Ja poludim dok cekam druga da stavi lavlju kandzu a kamoli da nosi akumulator sa sobom
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
[quote="Petar030"]Prosto resenje,kupi u AUDIOPOWER novi sad kablove od 50mm2,kostaju malo,razvuci + i - do gepeka i tamo ukopcavaj akumulator,kada ides iz auta ponesi ga sa sobom.
A sto bi vadio iz gepeka, kad moze isto tako i iz haube da ga vadi??? Ne kontam, sta si hteo da kazes.
A sto bi vadio iz gepeka, kad moze isto tako i iz haube da ga vadi??? Ne kontam, sta si hteo da kazes.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
MilosBG ::Ja poludim dok cekam druga da stavi lavlju kandzu a kamoli da nosi akumulator sa sobom
ti si vozac i ucesnik u saobracaju,i kada nisi moras da se ucis da budes pribran,sta imas ti sa drugom on stiti svoja kola,mora da vrede
nemoj da se ljutis,jer ja dobro postujem ljude koji su savesni u saobracaju
mitke ::Da nosi stalno akumulator sa sobom
ja sam pre stalno nosio akumulator,zasto ne bi,nerazumem,pa ja sam nosio kompletnu opremu za kola i akumulator a necu samo akumulator
pa slusaj ovde kradu pitaj miljanxXx imas ovde mali pogon za rastavljanje akumulatora blizo zoo vrta,za neupucene gazda se zove dragance,mali bradati.
cigani pokupe akumulatore i za komad dobiju do 1000,nekada i 1500dinara.
Sta ja sam radio u firmi ALBO i imao za 10sati 1500dinara,a dosta je tezak posao.
On 1500 odradi na jedan parking kao nista,zato gde vidim cigane,odmah vadim pajser,nemam milosti prema njima
Nemam ja nista protiv sto on obezbedjuje svoj auto, obezbedjujem i ja svoj sa nekim drugim tipom zastite nego samo kazem da dugo traje. Nece valjda da skida akumulator ako ide u prodavnicu da kupi namirnice i sl.Petar030 ::ti si vozac i ucesnik u saobracaju,i kada nisi moras da se ucis da budes pribran,sta imas ti sa drugom on stiti svoja kola,mora da vredeMilosBG ::Ja poludim dok cekam druga da stavi lavlju kandzu a kamoli da nosi akumulator sa sobom
nemoj da se ljutis,jer ja dobro postujem ljude koji su savesni u saobracaju
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
sta li ti mlatisPetar030 ::ja sam pre stalno nosio akumulator,zasto ne bi,nerazumem,pa ja sam nosio kompletnu opremu za kola i akumulator a necu samo akumulatormitke ::Da nosi stalno akumulator sa sobom
pa slusaj ovde kradu pitaj miljanxXx imas ovde mali pogon za rastavljanje akumulatora blizo zoo vrta,za neupucene gazda se zove dragance,mali bradati.
Sta ja sam radio u firmi ALBO i imao za 10sati 1500dinara,a dosta je tezak posao.
On 1500 odradi na jedan parking kao nista,zato gde vidim cigane,odmah vadim pajser,nemam milosti prema njima
Pa ja cu bre za 1500 din nov akumulator za skuter da kupim i njime da palim zastavu....
Kakvi 1500 din ovi od 55(amper sati) najvise mogu da prodju do 400 din u vr glavu u staro gvozdje posto su polovni.....
Kakvi 1500 din ovi od 55(amper sati) najvise mogu da prodju do 400 din u vr glavu u staro gvozdje posto su polovni.....
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Pa ne znam da li si obavesten, ali ovde se krade mnogo vise, pa sta sad. Ko ce bre da svuda nosi akumulator sa sobom, kao sumanut? Sta sad, odem kod kuma, posto on zvi u delu grada gde se dosta krade, i upadnem mu u kucu sa akumulatorom? Ajde molim te batali to...Petar030 ::ja sam pre stalno nosio akumulator,zasto ne bi,nerazumem,pa ja sam nosio kompletnu opremu za kola i akumulator a necu samo akumulatormitke ::Da nosi stalno akumulator sa sobom
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Drustvo nemojte da se svadjate i temu. Uglavnom izgleda da pravog resenja nema, ako ne uspe da skine akum, u inat ima da pokvari nesto drugo. Meni trenutno nov akum stoji kuci dok ne odradim neku zastitu a posle sta mi Bog da. Uglavnom bilo koje crevo da posece ili neku drugu pakost da napravi ispod haube bice jeftinije od kupivine novog akum. Osima ako mu ne padne na pamet da sipa saku peska u otvor za ulje. Iz auta nema sta da mi ukrade osim nekog jeftinog kasetasa i jos gorih zvucnika.
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Zastita od korozije
» Antikorozivna zastita automobila!
» Kvalitetna zastita poda i karoserije od vlage i soli...
» Antikorozivna zastita automobila!
» Kvalitetna zastita poda i karoserije od vlage i soli...
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu