ciscenje zvucnika(ako krce)
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
ciscenje zvucnika(ako krce)
imao sam problem sa elipsama,krcale su...
kod mene su prasina i opiljci metala doveli do krcanja,mogu zvucnici i da krce ako se namotaj unisti(pregreje,pa se rascentrira)...
-prvo sto treba da se uradi je to da se skine visokotonac,on se drzi samo na ovom srafu:
odvrnete taj sraf i izvadite ga
-posle to izgleda ovako,ne morate visokotonac da odlemite,samo ga pomerite malo u stranu da vam ne smeta
-ovde se vide tragovi prljavstine,izmedju kalemskog tela i demagneta...
-sad vam treba krep traka,koju treba da presavijete ovako(lepljive delove spojite zajedno) treba to sto bolje uradeti...
-zatim tu krep traku poprskajte onom tecnoscu za pranje stakla,i ubacite je izmedju kalemskog tela i demagneta(sto je dublje ubacite bolje ce ocistiti prljavstinu)
kad ubacite krep traku vrtite je u krug,ovaj postupak ponoviti nekoliko puta...
-posle samo izvucete krep traku i ona izgleda ovako
-vratite visokotonac na mesto i probajte zvucnik
ja sam ovde koristio stari zvucnik(pun prasine),ovde nisam kvasio tecnoscu za pranje stakla(potrosila se na folije za tamljenje stakla ),vi slobodno nakvasite...
ukoliko vam nesto nije jasno slobodno pitajte :cheers:
kod mene su prasina i opiljci metala doveli do krcanja,mogu zvucnici i da krce ako se namotaj unisti(pregreje,pa se rascentrira)...
-prvo sto treba da se uradi je to da se skine visokotonac,on se drzi samo na ovom srafu:
odvrnete taj sraf i izvadite ga
-posle to izgleda ovako,ne morate visokotonac da odlemite,samo ga pomerite malo u stranu da vam ne smeta
-ovde se vide tragovi prljavstine,izmedju kalemskog tela i demagneta...
-sad vam treba krep traka,koju treba da presavijete ovako(lepljive delove spojite zajedno) treba to sto bolje uradeti...
-zatim tu krep traku poprskajte onom tecnoscu za pranje stakla,i ubacite je izmedju kalemskog tela i demagneta(sto je dublje ubacite bolje ce ocistiti prljavstinu)
kad ubacite krep traku vrtite je u krug,ovaj postupak ponoviti nekoliko puta...
-posle samo izvucete krep traku i ona izgleda ovako
-vratite visokotonac na mesto i probajte zvucnik
ja sam ovde koristio stari zvucnik(pun prasine),ovde nisam kvasio tecnoscu za pranje stakla(potrosila se na folije za tamljenje stakla ),vi slobodno nakvasite...
ukoliko vam nesto nije jasno slobodno pitajte :cheers:
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Similar topics
» Ugradnja cd player-a i zvucnika
» Povezivanje zvucnika Yugo 55
» Skrivena polica zvucnika
» Pomoc oko ugradnje zvucnika (pojacala) u Yuga
» Ciscenje rezervoara?
» Povezivanje zvucnika Yugo 55