Reparacija retrovizora
+6
junior45
Misty
YUgisa
YugoM55
Miljan
Crazy128
10 posters
Strana 1 od 1
Reparacija retrovizora
Ogledala na retrovizorima su se posle dugog vremena, tj jos od farbicke ugradnje poprilicno iskrzala. Sta predlazete po pitanju reparacije? Cuo sam da postoji neka folija za retrovizore i da se staklo presvlaci sa njom? Koliko je to kvalitetna metoda ili je isplativije da odem kod stakloresca i da mi isece ogledala po meri? Sta je jeftinija i bolja varijanta? Hvala
Re: Reparacija retrovizora
Miljane, a jel bi moglo da od kartona napravim sablon dimeznija ogledala, odem kod stakloresca da mi napravi po sablon ogledala i da ih zalepim sa Locktite preko ovih, da nebi kupovao cele retrovizore
Mozes, ali to ogledalo ima odraz 1:1, a ovo fabricko je umanjujuce zbog bolje preglednosti, veci ugao zahvata.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Videcu kod stakloresca, mozda ima i umanjujuca ogledala. U svakom slucaju hvala na pomoci, ziv bio
Ja imam obično ogledalo pa dobro funkcionira.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Vidjao sam ja na pijaci ogledala za zene sa umanjujucim efektom, pa u najgorem slucaju uzmete tako nesto i isecete Jedino ne znam koliko je kvalitetno da ne propadne od spoljnih uticaja
Nisam baš za te varijante ali može da se proba svakako to je onda iskustvo+ ali najbolje je po meni da se pazari u prodavnici ili pijaci odgovarajuće ogledalceCrazy128 ::Miljane, a jel bi moglo da od kartona napravim sablon dimeznija ogledala, odem kod stakloresca da mi napravi po sablon ogledala i da ih zalepim sa Locktite preko ovih, da nebi kupovao cele retrovizore
Misty- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 21
Datum upisa : 21.02.2013
Pa naravno, to bi bilo najbolje. Pokusacu kod stakloresca da mi odradi ovako ako moze sa naravno odgovarajuce ogledalo pa cu videti efekat. Ja bi najvise voleo kad bi mogo da nadjem malo ispupcena ogledala (kao sto imaju kamioni ili poly) i od takvog da se isece po meri. To bi bilo fantasticno, jer ona zahvataju veliki ugao
imas za 300 din retrovizore,drugar uzeo sad skoro..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ne,oni sto se srafe na vrata,moja greska
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Aaa ti, pa bas me zacudilo da su tako jeftini. Znam da su polovni bili oko 800 din komad
koliko ja znam obicno ogledalo ne moze da ide na retrovizor jer reflektuje suncevu svetlost,imao sam prilike da se vozim iza jednog takvog i nije ni malo prijatno
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
Nisam baš siguran da kineska zamjenska ogledala i stara Zastavina ogledala ne reflektuju...
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Pa sad, kolko para toliko i muzike. Meni bitno da se lepo vidi na njima, a sad ono mora malo da reflektuje. I fabricka ogledala reflektuju kad nisu valjano podesena. `
Da vas pitam, kako razraditi retrovizore? Tj, retrovizori su mi NT (sklapaju se, da ih neko ne omanda na parking itd) i sad ja moje nemogu nikako da sklopim. Tacnije od kako imam auto danas sam prvi put pokusao i ne biva sta da im radim? Kako to da sredim? Hvala
Dosta su jaki, tako da jako mozes da stisnes da bi ih sklopio, a mozda su bili lomljeni pa ih je neko usrafio da se ne sklapaju, vidjao sam to.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pokusacu sutra, nisam video nikakvo srafce da su prisrafljeni. Smem li malo da im naspricam WD sprej na ono delu gde radi kao makaza? jer video sam da je dosta oxidirao
Prskaj, nece nista da im fali
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Uspeo sam da razradim retrovizore sad se sklapaju i odklapaju kao sto bi trebalo
Desni funkcionise prefektno, levi malo jebe srecu tj skrcka pri zatvaranju i otvaranju Zato dusmanski sam mu naprskao osovinu sa WD gde se vrti pa nek odstoji do sutra i videcu kakvi ce bidnu rezultati Nadam se pozitivnim, u suprotnom cu nastaviti da ga mucim dok ne pocne kliziti savrseno ili ce mi ostane u ruke Inace hvala Vam puno na pomoci i saveti
Desni funkcionise prefektno, levi malo jebe srecu tj skrcka pri zatvaranju i otvaranju Zato dusmanski sam mu naprskao osovinu sa WD gde se vrti pa nek odstoji do sutra i videcu kakvi ce bidnu rezultati Nadam se pozitivnim, u suprotnom cu nastaviti da ga mucim dok ne pocne kliziti savrseno ili ce mi ostane u ruke Inace hvala Vam puno na pomoci i saveti
Da li neko moze da mi objasni kako da skinem staklo sa retrovizora NT?
Retrovizori bi trebali da se farbaju u boju auta, a Zuty mi je objasnjavao jos pre par meseci da kroz onu rupu dole gurnem srafciger i vrtim levo/desno dogod ne iskoci staklo. Posto imam neka dva NT retrovizora na kojima su zaribale sajle hteo sam da ih probam srediti i skinem staklo te sam to probao, medjutim bezuspesno.
Na jednom retrovizoru sam uspeo da odlepim staklo uz dosta sile i mucenja ali nista nije puklo na svu srecu, a na drugom sam to isto probao i staklo je odmah puklo (nema ni veze ionako je bilo neko iskrojeno staklo u domacoj radinosti svo krivo i talasasto na krajevima) i vidi se da je iza lepljeno staklo nekim silikonom direkt na ta 3 pipka sajle i nema uopste one mekane plastike koja drzi ceo retrovizor. Kontam da tom retrovizoru leka nema, a ovom drugom kome sam staklo uspeo da skinem sajle nikako nisam mogao srediti jer je sve korodiralo i zapeklo.
Retrovizori bi trebali da se farbaju u boju auta, a Zuty mi je objasnjavao jos pre par meseci da kroz onu rupu dole gurnem srafciger i vrtim levo/desno dogod ne iskoci staklo. Posto imam neka dva NT retrovizora na kojima su zaribale sajle hteo sam da ih probam srediti i skinem staklo te sam to probao, medjutim bezuspesno.
Na jednom retrovizoru sam uspeo da odlepim staklo uz dosta sile i mucenja ali nista nije puklo na svu srecu, a na drugom sam to isto probao i staklo je odmah puklo (nema ni veze ionako je bilo neko iskrojeno staklo u domacoj radinosti svo krivo i talasasto na krajevima) i vidi se da je iza lepljeno staklo nekim silikonom direkt na ta 3 pipka sajle i nema uopste one mekane plastike koja drzi ceo retrovizor. Kontam da tom retrovizoru leka nema, a ovom drugom kome sam staklo uspeo da skinem sajle nikako nisam mogao srediti jer je sve korodiralo i zapeklo.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Pa nemoj ga skidati,već ga ususkaj hartijom....
Jandro- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 531
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2013
Mislis da ce onda boja dopreti svuda oko stakla? Mozda gresim ali nema bas mnogo mesta izmedju stakla i ivice retrovizora da se to sve fino ususka i zastiti..
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Similar topics
» Rupe od retrovizora.
» Karburator - reparacija
» Grejaci retrovizora
» Povezivanje elektricnih retrovizora
» reparacija letve volana
» Karburator - reparacija
» Grejaci retrovizora
» Povezivanje elektricnih retrovizora