manzetne poluosovina do menjaca
+11
Miljan
Predrag B.
charjek
junior45
Mitke
bukusa
Aki91
YUgisa
danijeldokic
ZAC
mmarkoo
15 posters
Strana 4 od 5
Strana 4 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: manzetne poluosovina do menjaca
nemam pojma.videcu sta kaze moj majstor,dogovorili smo se u sredu da mu oteram auto.pa cu videti sta on kaze.ps.Hvala Predraze
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Imaj u vidu rok isporuke, a bolje je da staviš kvalitetan deo i da ne misliš, nego da menjaš manžetne na 2-3 godine ili češće
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
da ne otvaram temu, kako se prepoznaje da je krst na poluosovini manji nego leziste u diferencijalu (ili kako se to vec zove)...?i jel moze zbog toga da stradaju lezajevi na spojnickoj?nesto lupka kad npr, u drugoj secnem pedalu gasa...
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
Uzmi zavuci se pod auto pa mrdaj poluosovinu, ali Zastava nije poznata po kvaru tog tipa
kako da je mrdam kad je homo zglob u glavcini, a na glavcini tocak na zemlji..?nisam menjao poluosovine, stari su tip, i imao sam 4b menjac...sad sam ubacio od polija,5b a gledao sam po nekim katalozima da ima 2-3 razlicita promera tog krsta...da li se taj promer odnosi na nut koji nailazi na poluosovinu, ili promer njene spoljasnjosti?ako je spoljasnji promer manji od lezista diferencijala, da li onda zato lupka u menjacu?
bane90- OHV 903ccm 45ks
Pa ako je manji lupa sigurno, to je prilicno mala tolerancija. Pa meni se cini ima dve velicine krsta ako se ja dobro secam. Verovatno ce neko drugi bolje znati, Miljan sigurno. U svakom slucaju, uzmes kraj poluosovine do menjaca tj skroz do manzetne i mrdas gore dole, ako ima lufta, lupace sigurno...
ok, pogledacu ujutru, pregledao sam ceo trap, i sve ok, drzaci motora ok, samo te poluosovine...
bane90- OHV 903ccm 45ks
Pa ako nisi menjao krstove onda nisu manji.... mozda lupka luft u samom menjacu...luft izmedju zubaca zubcanika.. u diferencijalu.. Podigni jedan tocak i ubaci u brzinu...i mrdaj tocak napred nazad..i videces koliki je luft po obimu..ako prelazi 15* ili 20 * ..onda je to premnogo... treba utvrditi sta je zviznulo u menjacu.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
jel zna neko mozda meru one o ring gumice sto se nalazi na onom deklu na koji nailazi manzetna do menajca.Cini mi se i tu da mi pusta ulje,pa reko da je kupim.U prodavnici auto delova je nema,jedino po meri da je trazim...
ljudi jel postoji bolja manzetna sa lezajem, kvalitetnija,jer sa ovom nisam uspeo preci ni 3000km i vec sam video da prolazi ulje pored lezaja???
Pozovi Auto Disk i trazi da ti posalju postom Akron manzetne.
charjek ::ljudi jel postoji bolja manzetna sa lezajem, kvalitetnija,jer sa ovom nisam uspeo preci ni 3000km i vec sam video da prolazi ulje pored lezaja???
Meni je isto tamo prolazilo, ali razlog nije bila manžetna, već loš ležaj, pa vidi da nije to...
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Godina : 31
Datum upisa : 02.09.2015
sta da menjam samo lezaj ili na sta si mislio?
Pa ako menjaš manžetnu, zameni i ležaj.. Samo je pitanje kakvi su ovi novi, ali ako tvoj curi onda nemaš mnogo izbora... Možeš da vidiš da li je do ležaja ili do manžetne ako dobro opereš taj deo od masnoće, provozaš auto, i tačno ćeš videti gde curi, pa znaš šta da menjaš..
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Godina : 31
Datum upisa : 02.09.2015
ja sam kupio sve u kompletu manzetnu sa lezajem.Manzetna je ovde odlicna,propusta pored lezaja.Jel se moze samo on zameniti ili?
I gde kupiti samo lezaj?
I gde kupiti samo lezaj?
Sve sam ti napisao. Akron komplet u Auto Disku.
Zna li neko koje mazetne i lezaji na poluosovoni idu na yuga nnt?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
NT ide, samo je kraj do homokinetickog drugaciji.
Jel poluosovina 23 ili 25mm?
Pozdrav svim forumasima,
Molim vas za pomoc, potrebne su mi neke kvalitetnije manzetne poluosovine za lezajevima desna i leva novi tip za juga.
Molim vas ukoliko imate neke preporuke da mi pisete, nazalost, danas sam bio u Autodisku, izgleda da je pred zatvaranje, tako su mi rekle devojke iz susednih lokala. Nije bilo nikoga...Nakon toga, zvao sam na nekoliko mesta, nigde ne mogu da nadjem vise puta spomenute Akron...
Iskreno od skora sam vlasnik, i najvise me brine bas losa snabedevenost delovima u Beogradu... Ako imate neke preporuke za prodavnice, kao i za proizvodjaca, molim vas pisite.
Da li mozda postoji neki drugi proizvodjac npr za Fiata koji pasuje Zastavi i pod kojom sifrom da ga trazim?
Hvala unapred!
Molim vas za pomoc, potrebne su mi neke kvalitetnije manzetne poluosovine za lezajevima desna i leva novi tip za juga.
Molim vas ukoliko imate neke preporuke da mi pisete, nazalost, danas sam bio u Autodisku, izgleda da je pred zatvaranje, tako su mi rekle devojke iz susednih lokala. Nije bilo nikoga...Nakon toga, zvao sam na nekoliko mesta, nigde ne mogu da nadjem vise puta spomenute Akron...
Iskreno od skora sam vlasnik, i najvise me brine bas losa snabedevenost delovima u Beogradu... Ako imate neke preporuke za prodavnice, kao i za proizvodjaca, molim vas pisite.
Da li mozda postoji neki drugi proizvodjac npr za Fiata koji pasuje Zastavi i pod kojom sifrom da ga trazim?
Hvala unapred!
Fan juga- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 26.08.2024
Pase sa fiata,ja sad nemam broj akronov da ti napisem,ima mislim u temi kvalitetni delovi ili tako nesto,pa treba tamo pogledati
https://zafc.forumsr.com/t3474p200-manzetne-poluosovine-gde-kupiti-i-koji-model-i-marku
Tu ima sifra, ali nema Akrona jer ih mesecima u nazad ja pokupim i kod nas i u Madjarskoj, a jedino sto ja nalazim dostupno da nije Top Spider su Original Fiatove koje su 3500-4000din komad sa lezajem.
Tu ima sifra, ali nema Akrona jer ih mesecima u nazad ja pokupim i kod nas i u Madjarskoj, a jedino sto ja nalazim dostupno da nije Top Spider su Original Fiatove koje su 3500-4000din komad sa lezajem.
Hvala puno Yugisha
Da li ja mogu da kupim npr lezaj poluosovine FAG i da na njega stavim Wurth univerzalnu manzetnu?
Da li postoji ta mogucnost, tj da li zna neko da li ce to odradjivati posao ili ne?
Da li ja mogu da kupim npr lezaj poluosovine FAG i da na njega stavim Wurth univerzalnu manzetnu?
Da li postoji ta mogucnost, tj da li zna neko da li ce to odradjivati posao ili ne?
Fan juga- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 26.08.2024
Strana 4 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» montiranje tj. vracanje poluosovina u sklop menjaca i pravilno namestanje homokinetickog zgloba na yugu 45
» Kako zameniti manzetne
» Razlika izmedju ST i NT poluosovina
» Manzetne poluosovine, gde kupiti i koji model i marku?
» Zapinje u mjenjacu kada se okrece poluosovina, fico 750
» Kako zameniti manzetne
» Razlika izmedju ST i NT poluosovina
» Manzetne poluosovine, gde kupiti i koji model i marku?
» Zapinje u mjenjacu kada se okrece poluosovina, fico 750
Strana 4 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu