Curenje ulja iz manzetne do menjaca

4 posters

Ići dole

Curenje ulja iz manzetne do menjaca Empty Curenje ulja iz manzetne do menjaca

Počalji od Natan Sub 02 Nov 2024, 11:37

Dobar dan svima, u septembru sam zamijenio s obije strane zglobove, manzetne zglobova i one do mjenjaca na mojoj 45ici. Tj sve je novo. Parkirao sam auto u garazi do zime jer nisam u drzavi. Brat mi je poslao prije neki dan sliku kako je procurelo vecinu ulja iz mjenjaca sa vozaceve strane na podu. Predpostavljam da je manzetna do mjenjaca losa i ako je nova, lose je uradila njen posao, ali bih samo da vidim ovdje da li samo da skinem sve opet i da je zamjenim ili moze biti do necega drugog. Na slici se vidi kako jos malkice kapi.
Hvala na predloge Smile

Curenje ulja iz manzetne do menjaca Whatsa10

Natan
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 33
Godina : 18
Datum upisa : 03.06.2023

Nazad na vrh Ići dole

Curenje ulja iz manzetne do menjaca Empty Re: Curenje ulja iz manzetne do menjaca

Počalji od YUgisa Sub 02 Nov 2024, 13:19

Nazalost to je stari tip i uvek je takva situacija da masti po malo, pogotovo je problem ako je ostecena poluosovina, a sad koliko ce lose da masti zavisi i od proizvodjaca. Po tom tvom iskustvu zvuci kao top spider manzetna jer one znaju tako da se raspadnu u roku od par meseci i da procure.

Inace cemo da sklopimo temu sa:
https://zafc.forumsr.com/t3474-manzetne-poluosovine-gde-kupiti-i-koji-model-i-marku

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62060
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Curenje ulja iz manzetne do menjaca Empty Re: Curenje ulja iz manzetne do menjaca

Počalji od Natan Sub 02 Nov 2024, 15:51

Vazi, rjesenje jedino jeste da je opet zamjenim ili ima neki trik da se to popravi bez skidanja trapa jer nije samo masno nego je vecina ulja izcurilo iz mjenjaca?
Curenje ulja iz manzetne do menjaca Whatsa11

Natan
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 33
Godina : 18
Datum upisa : 03.06.2023

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Sub 02 Nov 2024, 16:34

Bilo nekad da se kupi akronova koja ke druhaccije izgledala i mnogo je bolje dihtovala
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vlado 128 Uto 12 Nov 2024, 19:13

Nažalost sa današnjim dijelovima po mom iskustvu nema pomoći da barem malo ne curi. Nedavno sam uspio nabaviti novu kratku poluosovinu i novu Akron manžetnu, nije puštalo možda mjesec dana i sad opet pušta po malo. Na drugoj strani poluosovina u dobrom stanju i nova Akron manžetna, pušta dosta. Radi se o ST, debljina 25 mm. Na znam kako je sa NT poluosovinama, dali i one puštaju kao i ovo sranje?

Vlado 128
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 115
Datum upisa : 14.03.2021

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Uto 12 Nov 2024, 19:40

Nt ne pusta ako je lezaj dobar,dosta je suvlje
Fabricki na nt ide caura na 25mm i onda lezaj,mora da postoji neka fiatova mazetna koja pase na 25mm
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Uto 12 Nov 2024, 20:58

Mislim da ima u temi sto sam stavio link

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62060
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu