manzetne poluosovina do menjaca
+11
Miljan
Predrag B.
charjek
junior45
Mitke
bukusa
Aki91
YUgisa
danijeldokic
ZAC
mmarkoo
15 posters
Strana 3 od 5
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: manzetne poluosovina do menjaca
Kako god, ovo Fadovo sam platio 500 dinara jeftinije nego u AP-sportu, po ceni zastavinog, znaci nisam se zeznuo u svakom slucaju...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Onda odlicno, a FAD je svakako bolji
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Misliš Fad-ovo si platio 500 din. skuplje od Zastavinog
Hajde sada ovako...
Zac da li si menjao ramena na Yugu?
Miljanče, da li si menjao ramena na Skali i Yugu?
Mitke, da li si menjao ramena na Skali?
Koliko ste prešli sa fabričkim ramenima? Ja sam na Floridi bio prešao 42.000 km, a čovek kome smo je prodali nije ih zamenio ni dan danas a prešao je preko 55.000 km.
Znam čoveka koji je prodao In-a sa 80.000 km i nije menjao ramena jer nije bilo potrebe.
Pre bih rekao da je Miljanče kontraš, a da se ostali solidarišu
Hajde sada ovako...
Zac da li si menjao ramena na Yugu?
Miljanče, da li si menjao ramena na Skali i Yugu?
Mitke, da li si menjao ramena na Skali?
Koliko ste prešli sa fabričkim ramenima? Ja sam na Floridi bio prešao 42.000 km, a čovek kome smo je prodali nije ih zamenio ni dan danas a prešao je preko 55.000 km.
Znam čoveka koji je prodao In-a sa 80.000 km i nije menjao ramena jer nije bilo potrebe.
Pre bih rekao da je Miljanče kontraš, a da se ostali solidarišu
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Menjao na Skali na 36.000 km, a na Yugu je prethodni vlasnik menjao, ne znam kad.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Još da sačekamo druge odgovore
Tebi su propale "manžetne", ili su dobile luft?
Tebi su propale "manžetne", ili su dobile luft?
Luft dobile, manzetne su bile kao nove.
Minimalni luft je bio i nije se nista osecalo u voznji, nego kad se nategne pajserom, ali ja to menjam odmah, kao po obicaju.
Minimalni luft je bio i nije se nista osecalo u voznji, nego kad se nategne pajserom, ali ja to menjam odmah, kao po obicaju.
Pa ti ćeš onda svako da menjaš na 30.000 km
Ja nisam jos menjao, nemaju jos ni malo lufta....oko 35-36 000 km.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
na 83k zamenjeno desno zastavino rame na mom jugu. Nego terao sam juce zastavu od devojke kod majstora jer je drobio neki zglob.Ustanovili smo da je desni,rekao mi je i da kupim sve 4 manzetne jer su lose.Pa me sad interesuje koje trebaju za stojadina 2000 godiste,dal te 25mm ili 23mm?I to sto pricate sa lezajom bez lezaja koje su bolje i jel velika razlika u ceni?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Menjao sam fabricfka, na oko 30 i nesto hiljada, stavio sam fadova, onda sam menjao i ta fadova mislim na oko 70 i nesto hiljada, i opet sam stavio fad
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
charjek ::na 83k zamenjeno desno zastavino rame na mom jugu. Nego terao sam juce zastavu od devojke kod majstora jer je drobio neki zglob.Ustanovili smo da je desni,rekao mi je i da kupim sve 4 manzetne jer su lose.Pa me sad interesuje koje trebaju za stojadina 2000 godiste,dal te 25mm ili 23mm?I to sto pricate sa lezajom bez lezaja koje su bolje i jel velika razlika u ceni?
Novi tip je. Zovi AutoDisk i zamoli ih da ti pošalju Acron manžetne novi tip sa ležejem na adresu:
http://www.autodisk.co.rs/
Traži kod njih trayal ili Kraguj manžetne za homokinetički zglob.
Jeftinije su od Top Spider koje su smeće.
@mitke
Šta ti radiš sa autom kada menjaš ramena na 30 i nešto hiljada km?
Guram ga po ulici
Pa vozim prijatelju, ne gledam ga sto je lep. A kakvi su putevi cudi me da i toliko izdrze. Inace svaki put sam zamenio zbog lufta, jer se ne oseca na volanu, ali se pajserom ustanovi da ima lufta pa menjam.
Ja samo kroz ulicu kroz koju svaki dan prolazim vise puta imam 6 lezecih, i 106 raznoraznih rupa, od kojih neke mogu da se izbegnu, a neke nema sanse jer ako izbegnes jednu moras da udaris drugu.
Pa vozim prijatelju, ne gledam ga sto je lep. A kakvi su putevi cudi me da i toliko izdrze. Inace svaki put sam zamenio zbog lufta, jer se ne oseca na volanu, ali se pajserom ustanovi da ima lufta pa menjam.
Ja samo kroz ulicu kroz koju svaki dan prolazim vise puta imam 6 lezecih, i 106 raznoraznih rupa, od kojih neke mogu da se izbegnu, a neke nema sanse jer ako izbegnes jednu moras da udaris drugu.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Ok ako je tako
Dodji u Nis da vozis kroz ulicu koju moj cale obozava zato sto ce da ustedi 100 grama benzina nego da prodje bulevarom, pa ces da ih menjas na 10.000 (Zastavina).
Predrag B.
rekao si novi tip,jel to ima veze sa onim 25mm odnosno 23mm.I koja je novi tip od koliko mm?
rekao si novi tip,jel to ima veze sa onim 25mm odnosno 23mm.I koja je novi tip od koliko mm?
Novi tip je od 23 mm i koriste sa manžetne sa ležajem. Rekao sam ti gde i koje da kupiš
Hvala puno
Meni pre tri godine bile propisale manzetne. Otiso sam u prodavnicu i bile su neke sa onim kao lagerom, ali nisu mogle da se postave jer se stezu selnom a ne klasicno kao na keca. Platio sam ih oko 1200 dinara komad, pa sam ih vratio i zamenio za TopSpider. Top spider je kostao oko 400 dinara komad pa za restvo para sam uzeo neke sijalice itd u radnju jer proslo sve kroz kasu jbg. Onda je izbio problem, ispostavilo se da su manzetne imale luft i to nove oko poluosovine za skoro 1.5mm i ulje je opet curelo. Ispustio sam ulje iz menjac, i otiso u apoteku i kupio flaster. Gurnuo sam manzetne unutra, obrisao poluosovine sa krpu i benzin i namotao flaster oko poluosovine u debljini za skoro 2mm. Ispravio sam manzetne nasuo ulje i evo jos uvek nema kap ulja da curne pored njih. Mogu i da slikam ako neko hoce da vidi. Znam da nije tip top resenje ali odlicno je zavrsilo posao.
Pa ti si uzeo stari tip, tebi idu manzetne sa lagerom.
danas sam bio u prodavnici auto delova da vidim kakve manzetne nude i saznam da nemaju sa lezajem nego mi kaze da se iz stare izvadi lezaj i stavi u tu njihovu manzetnu i da dobijam manzetnu sa lezajem.Jel to moze tako da se radi?
Ja sam to radio i izgubio ako se dobro secam 3-4 sata i nisam mogao sam, nego uz pomoc caleta. Otelis se da je nabijes a mozda i curi na lezaju... Moras prvo to proveriti, meni je jednom curilo na lezaju.
Ja to ne bi radio, niti sam hteo da radim, pa sam rekao drugaru da kupi komplet kad sam mu menjao.
To je kao sto vec vecina zna auto od moje devojke koji se odrzavao tako sto se popravi kad nesto rikne.Sad zglob poceo nenormalno da drobi i ajd kod majstora i onda ustanovimo da su se sve cetiri manzetne raspale.One su bukvalno protrule sa velikim rupama...
charjek
Može. Meni je majstor začas isekao staru manžetnu i navukao je novu na postojeći ležaj. Ako hoćeš, poslaću ti šifre Acron manžetni tip sa ležajem, ali bez ležaja
Malopre sam došao iz AutoDiska. Imaju Acron manžetne sa ležajem i šalju ih brzom poštom. imaju i varijantu bez ležaja u slučaju da je tvoj dobar.
Može. Meni je majstor začas isekao staru manžetnu i navukao je novu na postojeći ležaj. Ako hoćeš, poslaću ti šifre Acron manžetni tip sa ležajem, ali bez ležaja
Malopre sam došao iz AutoDiska. Imaju Acron manžetne sa ležajem i šalju ih brzom poštom. imaju i varijantu bez ležaja u slučaju da je tvoj dobar.
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» montiranje tj. vracanje poluosovina u sklop menjaca i pravilno namestanje homokinetickog zgloba na yugu 45
» Kako zameniti manzetne
» Razlika izmedju ST i NT poluosovina
» Manzetne poluosovine, gde kupiti i koji model i marku?
» Zapinje u mjenjacu kada se okrece poluosovina, fico 750
» Kako zameniti manzetne
» Razlika izmedju ST i NT poluosovina
» Manzetne poluosovine, gde kupiti i koji model i marku?
» Zapinje u mjenjacu kada se okrece poluosovina, fico 750
Strana 3 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu