podizanje juga
4 posters
Strana 1 od 1
podizanje juga
kako da podignem juga pozadi...mozda cenat dva...
dejanrakocevic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 86
Datum upisa : 26.08.2011
Re: podizanje juga
stavis drugi gibanj,ako ti je dvolisni stavis sa tri lista,samo nemoj da je peglan gibanj
Poslednji izmenio NikolaBoss dana Čet 24 Jan 2013, 23:04, izmenjeno ukupno 1 puta
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
a mogu li sta sa ovim da uradim jer tesko cu to kod nas da nadjem...
a i bice mi tvrdji ako stavim sa 3...jel tako...
a i bice mi tvrdji ako stavim sa 3...jel tako...
bice tvrdji a taj sa dva lista bogami tesko neznam,mozda da ubacis treci list ali ti je najlakse sa otpada skinut trolisni gibanj i montiras a lako ces ga naci,ima yugica svugdje po otpadima
a znam...to...nije to tesko montirat...aaaa.....ima li koja tema o tome...
o tome kako montirati gibanj ili dizanje yugica ?
o montiranju...jer bi to ja radje sam ako mogu...jer ne volim da mi strucnjaci cackaju oko moje juge...
nisam skidao ali moras skinuti one sarafe sto ga drze dolje (neznam kolik ima,mislim po 2 na obe strane ili 4) ali moras ga uvezati necim ili stegnuti mengelama gibanj iinace ode glava Inace ovu temu si trebao da postavis u Sobu Trapovi i kocnice ali nema veze admin ce je prebaciti tamo
https://zafc.forumsr.com/t3037-skripa-dopire-iz-zadnjeg-dela-problem-sa-gibnjem
Ima tu opis kako se skida gibanj samo sto ova tema je prilicno nedorecena... Prvo, nije tako lako naci trolisni gibanj na otpadu jer su isli vecinom samo na starije Z101... Drugo velike su razlike u visanam tih gibnjeva, ali velika je verovatnoca da ce se stavljanjem trolisnog gibnja zadnji deo podici za oko 5cm... Sto vrlo lose utice na vozne osobine auta, jer je visoko teziste auta onda i lako se zanosi uz to tockovi dobiju pluseve sto dodatno pogorasava vozne osobine... Ja se slazem da ne vozimo svi trke ali pri naglom kocenju ili izbegavanju iznenadne prepreke na putu skretanjem (sto moze svakom da se desi) moze lako da se izgubi kontrola nad vozilom.
Moje glavno pitanje je koji je uopste razlog podizanja vozila?
Ima tu opis kako se skida gibanj samo sto ova tema je prilicno nedorecena... Prvo, nije tako lako naci trolisni gibanj na otpadu jer su isli vecinom samo na starije Z101... Drugo velike su razlike u visanam tih gibnjeva, ali velika je verovatnoca da ce se stavljanjem trolisnog gibnja zadnji deo podici za oko 5cm... Sto vrlo lose utice na vozne osobine auta, jer je visoko teziste auta onda i lako se zanosi uz to tockovi dobiju pluseve sto dodatno pogorasava vozne osobine... Ja se slazem da ne vozimo svi trke ali pri naglom kocenju ili izbegavanju iznenadne prepreke na putu skretanjem (sto moze svakom da se desi) moze lako da se izgubi kontrola nad vozilom.
Moje glavno pitanje je koji je uopste razlog podizanja vozila?
Da ne otvaram novu temu zanima me da li moze da se zamene predjnji amortizeri od yuga 55 sa amortizerima od 45 posto sam nasao dva dobra prednja amortizera pa me zanima da li ima neke razlike ili to moze da se upasuje?
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 30
Datum upisa : 08.03.2013
Ok onda super menjam ih sutra nego me zanima jos nesto imam opruge koje su sabijene 2 kruga pa sam hteo i njih da ubacim pa me zanima hoce li to nesto smetati posto zadnji deo sam hteo da ostavim fabricki tj.spustio bih ga samo napred? Pa me zanima hocu li nesto dobiti ili cu nesto izgubititi?
lekac- OHV 767ccm 30ks
https://zafc.forumsr.com/t2267-odredjivanje-limita-spustanja-prednjice-i-zadnjice-uz-zadrzavanje-adekvatnog-funkcionisanja-trapa-yugo-florida-z101
Imas tu slike na sta izgledaju amortizeri kad se seku opruge... Ako su krace od 38cm onda ce da propadnu fabricki amortizeri... Sa druge strane zavisi koliko je zadnjica visoka, da li je kao fabricki ili je spala vremenom (posto ako imas fabricki dvolisni gibanje, onda se vrlo cesto desava da propadne), ako je visoka kao fabricki onda ce ti biti jako poboden ka napred sa oprugama koje su krace od 38cm sto ce dati jako lose osobine pri skretanju i pri kocenju posto se sva masa prebacuje na prednje tockove...
Imas tu slike na sta izgledaju amortizeri kad se seku opruge... Ako su krace od 38cm onda ce da propadnu fabricki amortizeri... Sa druge strane zavisi koliko je zadnjica visoka, da li je kao fabricki ili je spala vremenom (posto ako imas fabricki dvolisni gibanje, onda se vrlo cesto desava da propadne), ako je visoka kao fabricki onda ce ti biti jako poboden ka napred sa oprugama koje su krace od 38cm sto ce dati jako lose osobine pri skretanju i pri kocenju posto se sva masa prebacuje na prednje tockove...
Pa imam fabricki gibanj ali ne izgleda mi da je propao ako se to moze okom utvrditi auto ima sasvim normalnu liniju nije kao neki da je legao pozadi negi izgleda sasvim normalno ali izmericu odstojanje od ruba do gume pa cu vam reci.
lekac- OHV 767ccm 30ks
Izmeri od ruba do centra tocka, to je tacnija mera i fabricki treba da bude oko 34cm.
E ovako izmerio sam meni je oko 31 cm od centra tocka,a napred je oko 36-37cm od centra tocka,i evo u cemu je moj problem.
Pre 7 dana sam stavio nove letnje gume 165/65 R13 na 5,5J alu felne, e sad je napred ``zinuo`` tj.od tocka do ruba ima rupa e sad meni to malo izgleda ruzno pa sam hteo da ga spustim napred da bi to pokrio a pozadi ne bi nista dirao jer izgleda ok,pa zato mene zanima sta raditi ako moze mala pomoc?
Okacicu slike malo kasnije.
Pre 7 dana sam stavio nove letnje gume 165/65 R13 na 5,5J alu felne, e sad je napred ``zinuo`` tj.od tocka do ruba ima rupa e sad meni to malo izgleda ruzno pa sam hteo da ga spustim napred da bi to pokrio a pozadi ne bi nista dirao jer izgleda ok,pa zato mene zanima sta raditi ako moze mala pomoc?
Okacicu slike malo kasnije.
lekac- OHV 767ccm 30ks
Ako je nazad gibanj sa dva lista onda je propao i stradace ti amortizeri od toga... Za tu visinu treba da ima minimum 3 lista. A sto se tice prednjice, opruge duzine od 38cm dace ti neku visinu od oko 35cm... Ispod toga mora da se prepravi amortizer...
Nesto na ovaj fazon:
https://zafc.forumsr.com/t1696-skracivanje-osovine-amortizera-za-4cm-bez-rastavljanja-amortizera
Pa moze da se skrati odbojna guma i opruga na oko 35cm i dobijes tako negde oko 33cm izmedju ruba i centra tocka... Dalje ne moze sa fabrickim oprugama jer nemaju dovoljan otpor i kaci guma o rub, spone u polusasiju, desna poluosovina u alternator i slicno...
Nesto na ovaj fazon:
https://zafc.forumsr.com/t1696-skracivanje-osovine-amortizera-za-4cm-bez-rastavljanja-amortizera
Pa moze da se skrati odbojna guma i opruga na oko 35cm i dobijes tako negde oko 33cm izmedju ruba i centra tocka... Dalje ne moze sa fabrickim oprugama jer nemaju dovoljan otpor i kaci guma o rub, spone u polusasiju, desna poluosovina u alternator i slicno...
U sve mi ovo izgleda malo komplikovano mozda je najbolje da ostavim ovako kako jeste.
lekac- OHV 767ccm 30ks
Pa ako hoces redovno, onda nije jednostavno kako ljudi misle
Ipak cu nesto da uradim samo da mi stignu amortizeri.
lekac- OHV 767ccm 30ks
Similar topics
» Klirens Juga 55 89, podizanje auta
» Podizanje kubikaze sa 1.1 na 1.3 i 1.4
» felme za juga
» Podizanje kubikaze 1.3 na 1.6
» Podizanje kubikaze sa 1.1 na 1.3 i 1.4
» felme za juga
» Podizanje kubikaze 1.3 na 1.6