Lenjav jugo , kako ga vratiti u formu ?
+10
Crazy128
charjek
djzecky
junior45
Mitke
Milos
zile
NikolaBoss
YUgisa
-YUGO_55-
14 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Lenjav jugo , kako ga vratiti u formu ?
I mene interesuje o kakvim klipovima ti pricas :-D
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
stavi dvogrli i nasteluj ventile i paljenje i znas kako ce da ide yugic, neces ga prepoznati ma gde bre klipovi da odu za 3 godine to nema sanse
zile- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 933
Godina : 29
Datum upisa : 03.08.2012
Klipovi se menjaju iz 4 razloga.
1. Kad se radi generalka i blok je potrosen pa se radi "specijala" pa su potrebni klipovi veceg precnika
2. Kad se istope zbog previse siromasne smese koja moze biti posledica loseg trenutka paljenja smese ili defekta u dovojdnjenju goriva.
3. Kad se modifikuje motor i zeli se postici veci (za motore bez turba) ili manji (za motore sa turbom) stepen kompresije
4. Ako prezubi motor i pukne klip kad se sudari sa ventilom
1. Kad se radi generalka i blok je potrosen pa se radi "specijala" pa su potrebni klipovi veceg precnika
2. Kad se istope zbog previse siromasne smese koja moze biti posledica loseg trenutka paljenja smese ili defekta u dovojdnjenju goriva.
3. Kad se modifikuje motor i zeli se postici veci (za motore bez turba) ili manji (za motore sa turbom) stepen kompresije
4. Ako prezubi motor i pukne klip kad se sudari sa ventilom
ne zamerite posto ne znam bas puno oko mehaniku , tako da nisam ni znao kad se menjaju klipovi i iz kojeg razloga a nitina koliko god/km
inace vec sam krenuo da trazim dvogrlca
inace vec sam krenuo da trazim dvogrlca
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
https://zafc.forumsr.com/t3017-dvogrli-weberelektronac-ili-mehanicki
Mislim da je tvoj problem isti kao i ZACov i da je problem u karburatoru koji su vrlo promenjivog kvaliteta... Stavis dvogrli i lepo se nasteluje i ne mislis
Mislim da je tvoj problem isti kao i ZACov i da je problem u karburatoru koji su vrlo promenjivog kvaliteta... Stavis dvogrli i lepo se nasteluje i ne mislis
Ja bih kao i kolege predlozio da pre nego sto ulozis novac u karburator i ostale stvari, izmeris kompresiju. Ako je sa kompresijom sve ok, lako mozes dalje
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
naravno ako mu je kompresija u granicamam normale, onda moze da se igra kako hoce, a ako ona ne valja onda da ne baca pare za dvogrli...MilosBG ::Ja bih kao i kolege predlozio da pre nego sto ulozis novac u karburator i ostale stvari, izmeris kompresiju. Ako je sa kompresijom sve ok, lako mozes dalje
zile- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 933
Godina : 29
Datum upisa : 03.08.2012
Svaki krsteni mehanicar ima valjda nekakav merac kompresije motora. U kakvoj god "vukojeb..." ziveo. To se danas vec moze kupiti na pijaci-buvljaku za 20eur, neki turski valjda.
Ne mora da bude extra precizan, bitno je samo da imas neku sliku stanja tvog motora. Valjda mozes naci nekog takvog u okolini.
Ne mora da bude extra precizan, bitno je samo da imas neku sliku stanja tvog motora. Valjda mozes naci nekog takvog u okolini.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Zazor 0.1? Treba 0.7... Boje bas nisu nesto super, dve su svetle a dve tamne...
pa sta moze da mu bude sto je razlicita boja mislim sta to znaci ? inace za zazor sam video na kutiji od svecice da treba 0,7 inace sta da radim da ga povecam ili ?
Pa povecaj ga obavezno, ne znam ni kako je neko nastelovao na 0.1? Jesti siguran uopste da si dobro izmerio? Posto ja bih pre rekao da je 1 nego 0.1 po slici... Znaci da imas problem sa dva cilindra, mozda nisu dobro nastelovani ventili, ili su otisle gumice na tim ventilima ili sic ventila ili mozda karike na tim cilindrima...
i meni se cini da ce pre biti 1 nego 0.1. jer 0.1 se ne bi ni videlo na slici ovako lepo.nego mene interesuje ovo zuto gde pise Bosch to mi je majstor rekao da ne sme da bude kaze nije odgovarajuca toplotna vrednost svecice,jel u pravu ili ?
To je zeleno ne zuto, barem kako ja vidim
Yugo, ocitaj oznake sa svecice da vidimo koja je toplotna vrednost...
Yugo, ocitaj oznake sa svecice da vidimo koja je toplotna vrednost...
to je zbog ventila 100%,meni na trecem klipu ne valja usisni pa je ta svecica belja nego ostale..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
-YUGO_55- ::djzecky slazem se sa tobom i sve mi je to jasno ali de u ovoj vukojebini dad nadjem autoomehanicara koi to ima ?? Jedino kad idem u leskovac negde .
Inace danas sam bio zauzet pa nisma gledao svecice ali ipak mislim da je karburator los , mada mozda su i klipoi posto nisu menjani od 2008/9 .
Oteraj ga kod Mose Savica u Pavlove Livade, dole preko puta Zarsona. Kuca mu je blizu Celu. On ce ti to sredi, da nasteluje paljenje, ventile i karb. Covek je tatko za Fiat/Zastava vozila. Meni je stelovao ventile pre 2 godine kad sam radio motor i sve je cakum pakum. Radi covek pedantno i bez greske
Da ne otvaram novu temu jer su problemi slicni.Sinoc mi se desi da pri dodavanju gasa cuje se ono BOOOO,kao kad nema plina a ti mu dodajes gas (ko ima plin verovatno zna o cemu pricam) Nista dovucem se do pumpe,pogledam kad ono ima plina,kad sam vec tamo naspem nesto sitno i nastavim dalje.E sad ne znam tacno posle koliko mi se auto vratio u normalu,mozda nekih 1km.Jel to do loseg plina ili me paljenje zeza-cuo sam nesto da moze samo da se "pomeri" ?
ako je posle km bolje,onda je verovatno gorivo,da je paljenje zezalo bi te i dalje..
Ja sam imao taj problem, zamenio sam filter za plin i resio problem
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
E ljudi sedim ja i mozgujem sta moze da bude mom ljubimcu i setim se nesto , meni je bombina stara negde oko 5 god XD dali ona moze da pravi problem i kablovi . Inace sto se tice ventila nisam nista gledao posto nisam imao vreme .
kod mene je bonbina iz 74-te sa lade.. moze da pravi problem ako je neodgovarajuca,al ja opet mislim da su ventili..
charjek ::Da ne otvaram novu temu jer su problemi slicni.Sinoc mi se desi da pri dodavanju gasa cuje se ono BOOOO,kao kad nema plina a ti mu dodajes gas (ko ima plin verovatno zna o cemu pricam) Nista dovucem se do pumpe,pogledam kad ono ima plina,kad sam vec tamo naspem nesto sitno i nastavim dalje.E sad ne znam tacno posle koliko mi se auto vratio u normalu,mozda nekih 1km.Jel to do loseg plina ili me paljenje zeza-cuo sam nesto da moze samo da se "pomeri" ?
Nekad se desi da se plin umrtvi, to se desava kad cesto sipa za malo para. On ga litarski ima u boci ali ponasa se kao da nema pritiska. Znam da zvuci smesno ali zezace te tako dok ne potrosis to sto ima u boci, onda napuni za malo vise para i bice ok
Ja sam mozgao i mucio se, sto mi neko vreme auto slabo isao
Posebno uzbrdo, sve sam isproveravao bitno. Kao da nije snage imao, onda naletim na novu turu plina tog dana dovezena i sipam posle prazne boce, auto ide bar 20% bolje..
Hocu da kazem da nam je plin krs i kako se kad zalomi, a mi slabo sta mozemo
Posebno uzbrdo, sve sam isproveravao bitno. Kao da nije snage imao, onda naletim na novu turu plina tog dana dovezena i sipam posle prazne boce, auto ide bar 20% bolje..
Hocu da kazem da nam je plin krs i kako se kad zalomi, a mi slabo sta mozemo
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Brate najveci problem je to sto imam isti taj problem uzbrdo gubi snagu i tako to . Inace ja cak ni nemam plin samo benzin
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Jugo Koral IN
» Yugo sa 1.3T motor iz Una, vratiti ubrizgavanje i turbo ili ga staviti u trenutnom stanju kao karburatorski motor?
» Jugo se gasi
» Spona Jugo 55
» Boca Jugo 55
» Yugo sa 1.3T motor iz Una, vratiti ubrizgavanje i turbo ili ga staviti u trenutnom stanju kao karburatorski motor?
» Jugo se gasi
» Spona Jugo 55
» Boca Jugo 55
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu