Jugo Koral IN
+4
djzecky
kokisa82
YUgisa
charjek
8 posters
Strana 1 od 1
Jugo Koral IN
Imam jedno pitanje,ne znam jel to normalno u pitanju je jugo 1.1 i neki dan sam ga malo stisno i do 100km/h ima solidno ubrzanje,od 100-120km/h malo sporije ali ipak je to 55 konja i dalje nista.Ne moze vise kad dodam gas samo se ventili-zvuk pojacava ali ne ubrzava.Na 120km/h stisnuta jedna trecina gasa pretpostavljam da bi trebao jos malo da poveca brzinu.Ovo je sve bilo na benzinu.Kasnije probam na gas i opet isto 120km/h na nekih 3600obrtaja ali se ne cuju ventili iako je u ovom slucaju gas skoro skroz stisnut(3/4gasa).i ne moze vise.Sad me interesuje da li je to do paljenja ili nesto drugo?Unapred hvala na pomoci
ps.da mu to nije mozda maksimalna brzina?
ps.da mu to nije mozda maksimalna brzina?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Re: Jugo Koral IN
Mozda paljenje nije dobro ustelovano... Posto plin i benzin nemaju jednaku potrebu za paljenjem, mozda se zato na jednom ne cuju ventili a na drugom cuju... Tj pitanje je da li su to ventili ili detonacije... U svakom slucaju proveriti paljenje ako nema neke razlike proveriti karburator zbog rada na benzin i proveriti da li je plin dobro ustelovan... Mogu i ventili da se nasteluju ako nisu skoro a u najgorem slucaju proveriti da nije slucajno motor prezubio...
Ne smeju da ti se cuju ventili bez obzira na koje gorivo vozis.
Meni su se tako culi samo kada vozim na benzin a na plin nista a razlog tome je sto majstori za plin steluju paljenje kada auto radi na plin i naravno stave mu ranije jer kazu tako treba za plin.
Odem ja kod mog majstora i nasteluje mi paljenje kako treba i naravno dok je auto radio na benzin i od tada auto ide kako treba,ubrzava odlicno,nema trzanja i zveckanja ventila bez obzira na koje gorivo vozim.
Presteluj paljenje i bice resen problem.
Meni su se tako culi samo kada vozim na benzin a na plin nista a razlog tome je sto majstori za plin steluju paljenje kada auto radi na plin i naravno stave mu ranije jer kazu tako treba za plin.
Odem ja kod mog majstora i nasteluje mi paljenje kako treba i naravno dok je auto radio na benzin i od tada auto ide kako treba,ubrzava odlicno,nema trzanja i zveckanja ventila bez obzira na koje gorivo vozim.
Presteluj paljenje i bice resen problem.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
da li je moguce da se nasteluje paljenje bez stroboskopa?
Ne,moglo bi da imas platine ali ti imas elektronsko paljenje i moraces kod majstora i naravno stelovanje sa stroboskopom.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Verovatno se cuju detonacije a ne ventili,kao sto YUgisa rece.
Sto se ne poigras malo sam sa paljenjem?
Oznaci prvo na razvodniku i gore i dole, recku,onako kako sada stoji. da znas da vratis posle.
Onda otpustis sraf i zarotiraj ga jedva malo u jednu stranu,dotegni pa probaj auto. Onda posle jos malo pa opet probaj....ako je losije,onda rotiraj u drugu stranu od oznacenog i opet proba,rotiranje...
Ne kontam, kako jedna trecina gasa? Pa ne mozes tako izvuci maximalnu!
Prva- gas u obrataje,druga obrtaji...i tako do cetvrte i tu onda patos drzi neko vreme...e onda ces videti koliko moze da ide.Naravno ovo radi sa ugrejanim motorom.
Inace u kojoj si brzini to vozio, nadam se ne u petoj?
Sto se ne poigras malo sam sa paljenjem?
Oznaci prvo na razvodniku i gore i dole, recku,onako kako sada stoji. da znas da vratis posle.
Onda otpustis sraf i zarotiraj ga jedva malo u jednu stranu,dotegni pa probaj auto. Onda posle jos malo pa opet probaj....ako je losije,onda rotiraj u drugu stranu od oznacenog i opet proba,rotiranje...
Ne kontam, kako jedna trecina gasa? Pa ne mozes tako izvuci maximalnu!
Prva- gas u obrataje,druga obrtaji...i tako do cetvrte i tu onda patos drzi neko vreme...e onda ces videti koliko moze da ide.Naravno ovo radi sa ugrejanim motorom.
Inace u kojoj si brzini to vozio, nadam se ne u petoj?
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
meni se cuje to pucketanje kad sipam los benzin..sipas euro premijum 95 i nemas problem
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
da u petoj sa jednom trecinom gasa je isto kao i sa punim gasom samo se ne cuju toliko detonacije ili ventili kad je manje gasa-isto ide.A kako treba?Zar ce vise ici u 4 nego u 5-toj?
naravno da je bio ugrejan.
naravno da je bio ugrejan.
Peta je samo ekonomicna brzina i ni ne moze da postigne maksimalnu brzinu u njoj... U cetvrtom stepenu prenosa postize maksimalnu brzinu i ubrzava... Naravno zavisi do koje brzine se ubrzava ali uvek ubrzava bolje u manjem stepenu prenosa... Za najbolje ubrzanje ide prva brzina do 40, druga do 75, treca do 110, cetvrta do 150... Naravno kazem brojeve orejantaciono od prilike...
koliko kosta stelovanje paljenja kod majstora?ps.a koliko kosta da se kupi stroboskop?
Ako dolazis za Bgd. ja cu ti podesiti paljenje za DZ. imam stroboskop.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
A kolika je maksimalna brzina koju može da postigne Zastava Koral In 1.1 sa zastavinim motorom, 2008 godište? Ja sam koristeći plin maksimalnu brzinu dostigao od 130 km/h na autoputu, a sada mogu samo 110 km/h od kako sam stavio novi filter za vazduh. U čemu je problem? Jer isto tako sa paljenjem ili? Jer čujem da su neki ljudi koji voze Koral In 1.1, doduše starijeg godišta postizali brzinu i do 170 km/h.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
sve zavisi kako ti je nastelovan plin..ako je zavijen onda ne moze da ide,a i posto si menjao filter mozda bi trebao da prestelujes plin opet..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Jako loš snimak... hi hi
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Similar topics
» Jugo Koral IN klima
» Jugo koral in problem sa tablom
» Cudan zvuk Jugo koral IN
» Maska oko farova Jugo Koral IN
» Semering bregaste, semering male bregaste,semering radilice .zupcasti kais Jugo koral 2002
» Jugo koral in problem sa tablom
» Cudan zvuk Jugo koral IN
» Maska oko farova Jugo Koral IN
» Semering bregaste, semering male bregaste,semering radilice .zupcasti kais Jugo koral 2002
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|