Yugo problem sa prokisnjavanjem
+7
Miljan
Crazy128
Predrag B.
teslaboj
nebojsas
YUgisa
venoman
11 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Yugo problem sa prokisnjavanjem
Verovatno ti je delimicno zapusen odvod iz te kutije za ventilaciju i onda kad jako napada kisa, ne moze dovoljno brzo da ode pa se prelije kroz ventilaciju u kabinu a posle vremenom iscuri voda iz kutije
Izgleda da je Sima u pravu. Iskoristio sam ovo lepo vreme da ocistim plovak za gorivo (nakupila se neke truncice pa se zaglavio klip i uvek pokazuje isto), pa sam usput zavirio i pod haubu. Ima neke 2 cevcice, koje izlaze ispod krajeva soferke pod haubom, i uzmem ja dunem u jednu od njih, a ono sisti na kederu. Sad ne znam, da li silikonom da probam to da zalijem. Odvod iz kutije jeste bio delimicno zapusen, to sam ocistio, ali nije tuda prosla voda. Skinuo sam ga skroz, i ventilator koji se iza nalazi je suv i prasnjav.
mj789- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 13.12.2014
Pa nisam siguran da bi ti silikon bas resio problem..Ako nadjes onu zivu gumu pa da je istopis, mislim da je to bolje resenje..
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Ne lepo silikonom, otpusi ta 2 odvoda i trebalo bi da resis problem.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Mitke, nisu creva zapusena, nego kad dunem u crevo, vazduh izlazi pored kedera na soferki. Keder je na cosku malo ostecen, kao da je odseceno parcence i vidi se rupica. Pa sam mislio tu rupicu da zapusim onim providnim silikonom, sto se koristi za lepljenje kuhinjskih lajsni, ugradnih sudopera i slicno (posto ga vec imam). Inace, ne shvatam koja je namena tih creva. Koju vodu bi trebalo da izvode?
mj789- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 13.12.2014
Ljudi da ne otvaram novu temu,muci me na mom kecu kod jake kise da ume da prokisnjava na suvozacevom mestu.Klapne za grejanje zatvorene,odvod vode u tom delu je ociscen uvek tako da odatle ne dolazi voda...voda mi se spusta uz stub i kaplje sa fioke na suvozaceve noge,ume lepo da navlazi pod.Postavicu slike gde se to nalazi.
Uzecu da lepo malo skalpelom prekrojim ono crevce za odvod vode kod soferke to cu i nacrtati kako da se ne bi zapusivalo tako lako.Takodje odmah iza tog crevceta ima nesto nalik zapusenoj rupi koja mi se cini da je malo napukla pa mozda i tu nadire voda,pa sam mislio to silikonirati samo ne znam kojim silikonom.Ono sto sam proverio je da nigde na soferci ne pusta,ovo ostalo me izbezumljuje .
Ima li neko ideju sta se desava,i kojim silikonom je dozvoljeno raditi na karoseriji,obzirom da sam cuo da obicni silikoni napadaju i zeznu karoseriju vrlo brzo.
Uzecu da lepo malo skalpelom prekrojim ono crevce za odvod vode kod soferke to cu i nacrtati kako da se ne bi zapusivalo tako lako.Takodje odmah iza tog crevceta ima nesto nalik zapusenoj rupi koja mi se cini da je malo napukla pa mozda i tu nadire voda,pa sam mislio to silikonirati samo ne znam kojim silikonom.Ono sto sam proverio je da nigde na soferci ne pusta,ovo ostalo me izbezumljuje .
Ima li neko ideju sta se desava,i kojim silikonom je dozvoljeno raditi na karoseriji,obzirom da sam cuo da obicni silikoni napadaju i zeznu karoseriju vrlo brzo.
Baggiolinho- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 143
Godina : 38
Datum upisa : 16.07.2014
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Yugo 45 problem
» Yugo In 55 Problem
» Yugo in 2008 (Problem sa menjacem)
» Yugo 45 problem sa hladjenjem...
» Neravnomeran ler
» Yugo In 55 Problem