Yugo In 55 Problem
2 posters
Strana 1 od 1
Yugo In 55 Problem
Pozdrav ljudi,
Kupio sam pre par dana jugica za neke smesne pare i nameravam da sa njim radim dostavu. Dovezao sam ga iz Novog Sada za Beograd bez problema. Jugo ima plin i ukoliko je tacna ona kazaljka na boci, potrosnja je smesna. Juce sedam i da ga upalim na plin, neće. Inace prosli vlasnik mi je rekao da nema kapi benzina i da mogu na plin da ga palim. Nista ja ga odguram do pumpe sipam benzin i upali lagano. Tu ga ja malo probam na benzin i posle bukvalno 500-600 metara na prvoj uzbrdici krece da se gusi, ja kvacilo i malo pipkam gas i odrzim ga u zivotu jos 2 sekunde al dzaba, ugasi se. Prebacim na plin i upalim ga na rikverc i vozio sam ga neko vreme opet bez problema. Krenem kuci, on opet nece da upali na plin. Gurnem ga opet do nizbrdice probam na plin i nije uspelo, kao da nije imao dotok plina. Prebacim na benzin upali. I sad, misleci da nemam plina, spustim ga nekako bez gasa do pumpe, nisam hteo da dajem gas zato sto mi se isti dan ugusio na benzin bez razloga. Sipam soma plina, pumpadzija kaze da je skoro pun rezervoar , znaci imao je jos gasa. U tom momentu mi nista nije jasno. Upalim ga potom na benzin i krenem na obrenovacki put da ga zaletim, pun gas. Kad sam dostgao neku brzinu prebacujem ga na plin i iz prve opet kao da nema dotok goriva nikakvog, krece onako da usporava u brzini, ja stisnem kvacilo i prebacim u nizi stepen, pustim i kao da sam cuo zvuk *CAK* *CAK* i uspe nekako ga prebaci na plin posle toga sve normalno, predjem 20ak km da napunim akumulator jer sam ga napao jako, i parkiram ga. Necu ga vise voziti dok ne vidim o cemu se radi. E sad, da li neko moze da pomogne bio bih vam zahvalan.
Kupio sam pre par dana jugica za neke smesne pare i nameravam da sa njim radim dostavu. Dovezao sam ga iz Novog Sada za Beograd bez problema. Jugo ima plin i ukoliko je tacna ona kazaljka na boci, potrosnja je smesna. Juce sedam i da ga upalim na plin, neće. Inace prosli vlasnik mi je rekao da nema kapi benzina i da mogu na plin da ga palim. Nista ja ga odguram do pumpe sipam benzin i upali lagano. Tu ga ja malo probam na benzin i posle bukvalno 500-600 metara na prvoj uzbrdici krece da se gusi, ja kvacilo i malo pipkam gas i odrzim ga u zivotu jos 2 sekunde al dzaba, ugasi se. Prebacim na plin i upalim ga na rikverc i vozio sam ga neko vreme opet bez problema. Krenem kuci, on opet nece da upali na plin. Gurnem ga opet do nizbrdice probam na plin i nije uspelo, kao da nije imao dotok plina. Prebacim na benzin upali. I sad, misleci da nemam plina, spustim ga nekako bez gasa do pumpe, nisam hteo da dajem gas zato sto mi se isti dan ugusio na benzin bez razloga. Sipam soma plina, pumpadzija kaze da je skoro pun rezervoar , znaci imao je jos gasa. U tom momentu mi nista nije jasno. Upalim ga potom na benzin i krenem na obrenovacki put da ga zaletim, pun gas. Kad sam dostgao neku brzinu prebacujem ga na plin i iz prve opet kao da nema dotok goriva nikakvog, krece onako da usporava u brzini, ja stisnem kvacilo i prebacim u nizi stepen, pustim i kao da sam cuo zvuk *CAK* *CAK* i uspe nekako ga prebaci na plin posle toga sve normalno, predjem 20ak km da napunim akumulator jer sam ga napao jako, i parkiram ga. Necu ga vise voziti dok ne vidim o cemu se radi. E sad, da li neko moze da pomogne bio bih vam zahvalan.
BrdjaniRevolt- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 22.04.2022
Re: Yugo In 55 Problem
Pogledaj filter plina,menbrane na isparivacu neka ti neko presteluje plin ko zna sta radi,posto je verobatno zavijen i zato nece hladan da pali
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
junior45 ::Pogledaj filter plina,menbrane na isparivacu neka ti neko presteluje plin ko zna sta radi,posto je verobatno zavijen i zato nece hladan da pali
Vazi, oteracu ga sutra do plinadzije. Hvala svakako. A sto se tice ovog gusenja na benzin jel to mozda karburator?
Verovatno losija pumpa ili mozda zapusen karburator,kad vozis tako plin benzin najbolje da se kupi elektricna pumpa za gorivo niskog pritiska i nema problema
junior45 ::Verovatno losija pumpa ili mozda zapusen karburator,kad vozis tako plin benzin najbolje da se kupi elektricna pumpa za gorivo niskog pritiska i nema problema
Jel bi znao da mi kazes mozda koja je to tacno pumpa? Kako da je nadjem? 😁
Pogledaj creva za gorivo kakva su a pumpa za gorivo je kod filtera za ulje blize kaisu u donjoj zoni
junior45 ::Pogledaj creva za gorivo kakva su a pumpa za gorivo je kod filtera za ulje blize kaisu u donjoj zoni
Znači da tu postojecu zamenim električnom?
Ma da,to ti je najlakse,palice ti lakse kad ostanes bez plina i me radi bespotrebno
junior45 ::Ma da,to ti je najlakse,palice ti lakse kad ostanes bez plina i me radi bespotrebno
Hvala brate, javljam sta sam uradio.
Nema na cemu.ja sam kod caleta montirao onu iz kine i koliko mu treba radi bez problema
Kod plina je potrebno promeniti isparivac, a da bi radio normalno i na benzinu potrebno je uraditi remnot karburatora. Tako kaze plinadzija, videcemo kad zavrsi posao kako i sta. Hvala ti svakako junior 😁
Similar topics
» Yugo 45 problem
» Yugo problem sa prokisnjavanjem
» Yugo 45 problem sa hladjenjem...
» Neravnomeran ler
» Problem Yugo 55 - rad pod sauhom
» Yugo problem sa prokisnjavanjem
» Yugo 45 problem sa hladjenjem...
» Neravnomeran ler