Felne i gume
+99
Lazarevic
Matija
Vlado 128
snopy106
Sultan
ljuti
vukiclab
Yugo_45
Aleko2141
stojadin
dimmu
kocnicar
_jugosloven
YUgisa
jugota
Miljan
junior45
slobokv88
VPetar
ZAC
Sima21
nikola031
zaya95
Alex
ricpe
Marko Zemun
srbelix
Milos55
ilija94
zoki
ristivoje
jollyjumper
martin koral IN
Skala 55
MarkoIrmes
Jandro
LeSa
Nikola I.
blaks157
sloba1995
dejandejo
Yoxa
Nikola Vukovic
bendzii1981
shomi 991
Loshmey
bukovski
Nenn3
srdjan_gsp
Wookman
nenad_jj
danijeldokic
lekac
fox_87
novmaher
Petar
d.stole
Nikola NS
Milos
grofmed
Nemanja 101
srki79
Petar030
Zuty
BorisZemun
kokisa82
MarkoNN
venoman
Vuk_
Zivaccc
AlenTZ
Mitke
charjek
zastavayugo1.1i
miljanxXx
bukusa
csaba32
Predrag B.
altairandy
castiel-87
davidian
medo_kv
100jic
yugo55
Micko85
dragan brate
ratko_82
kalasnjikov
joca_kg
Riverholder
Wii
attilla
valsorimkaran
djolee cervello
csaba
yugodriver
djzecky
zeleni macak
Pedja
103 posters
Strana 18 od 40
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: Felne i gume
Bogami. Toga sam se i ja plašio. Jer jedan saobraćajac tumači zakon ovako, drugi onako. Zato sam sačekao 1. april. Što je sigurno, sigurno je.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Miljan ::Ovo je necuveno i dogadja se samo u zemlji Srbiji.Danas sa temperaturom 21 stepen,suncem i stvarno lepim vremenom vozim se mojim kabrioletom sa otvorenim krovom.Zaustavlja me policajac u gradu trazi dokumente i sve je u redu.Imate li obaveznu opremu i prvu pomoc imam sve.Signalizacija radi.Da li ste pili nesto?Nisam...Da li pristajete na alko test.Naravno.Duvam,aparat pokaze 0:00.Nakon toga,zar je vec doslo vreme za kabriolet.Sta fali?Lepo vreme,sunce upeklo,red je malo da se opustimo.Obraca mi se i kaze da,ali danas je 31 mart,da li vi imate zimske gume na svom automobilu.Pogledam ga misleci da me izaziva.Covek ozbiljan,aha letnji pneumatici.Za to se izrice kazna.Do 1 aprila moraju da budu montirani zimski.Gledam ga,covek pise.Odlucim necu te castiti.Pita jos jednom,moram da pisem kaznu.Da,slobodno napisite.I napise da mi uplatnicu na 6000 dinara.Kazem ima li sta jos?Ne slobodni ste,srecan put.I da znate mogli smo resiti i bez pitanja.Budem kulturan i kazem,mogli smo da ti nisi papak i po suncu mi trazis zimske gume.Zbog takvih nam je drzava gde jeste.Sto ti je zinula guzica da te neko casti.Na pogresnog si naleteo.Odem u postu platim 3000,zbog umanjenja kazne zbog placanja u roku 7 dana.STRASNO!
Nisi morao uopste da placas samo odes u MUP na salter i kazes da hoces da se zalis na prijavu posto je policajac pogresio i nije znao zakon da gume su obavezen samo po snegu,poledici itd,i oni ti poniste prijavu a on malo najebe.
Tako je meni bilo za zute maglenke zaustavili me i kaze zabranjeno je imati zute maglenke ja nista cutim boli me dupe posto sam 100000% siguran da je dozvoljeno i pustim ga da napise posle odem u MUP i poniste kaznu.
Jbg takva nam je drzava i policija.
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 30
Datum upisa : 08.03.2013
To kazi onom ko je platio, ja sam kopirao tekst sa fb.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ahahhaha pa dobro nisam video,ali ko god da je platio zajebao se.
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Datum upisa : 08.03.2013
Test zimskih guma u letnjim uslovima:
http://vesti.mojauto.rs/Saveti/451490/Opasnosti-zimskih-guma-tokom-leta
http://vesti.mojauto.rs/Saveti/451490/Opasnosti-zimskih-guma-tokom-leta
Nisam sigurna da li postavljam pitanje na pravom mestu,ako nije premestite.
Zanima me da li mogu da nadjem negde da kupim ats classic felne,ovakvog izgleda:
Samo sto ne mislim na siroke 8j (valjda se tako kaze),vec one uze od 5-6j koje su koliko sam cula do nekih 100e. Samo me felne zanimaju,bez guma. Trazila sam po netu ali nista nisam nasla,ili nisam trazila na pravom mestu. I da li mozda ima da se kupe npr na Bubanj potoku?
I da,da li postoje nove,ili su sve polovne?
Izvinjavam se na ovoliko pitanja
Zanima me da li mogu da nadjem negde da kupim ats classic felne,ovakvog izgleda:
Samo sto ne mislim na siroke 8j (valjda se tako kaze),vec one uze od 5-6j koje su koliko sam cula do nekih 100e. Samo me felne zanimaju,bez guma. Trazila sam po netu ali nista nisam nasla,ili nisam trazila na pravom mestu. I da li mozda ima da se kupe npr na Bubanj potoku?
I da,da li postoje nove,ili su sve polovne?
Izvinjavam se na ovoliko pitanja
Nenn3- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 12
Godina : 29
Datum upisa : 16.04.2014
Po oglasima povremeno iskoce, grupe po facebooku takodje, tako da jedino ti ostaje da pratis, pa kada izlete da pazaris.
Postoje valjda od 6 j (nisam siguran 5,5 ili 6), to su te uze, i cena je tako 100-tinak, mozda malo vise, zavisi od stanja, i od tvoje sposobnosti da se cenjkas, ali okvirno 100-tinak evrica.
Na bubanj potoku, opet zavisi kakve si srece jer nisu nesto preterano ceste, pa ako ti se posreci mozda bi i tu mogla da nadjes, ali je sve tu upitno. I poslednje, sve su polovne, nema novih.
Savet, postavi na forumu oglas, da kupujes, delimicno povecavas sansu da ih pronadjes.
Nadam se da sam pomogao
Postoje valjda od 6 j (nisam siguran 5,5 ili 6), to su te uze, i cena je tako 100-tinak, mozda malo vise, zavisi od stanja, i od tvoje sposobnosti da se cenjkas, ali okvirno 100-tinak evrica.
Na bubanj potoku, opet zavisi kakve si srece jer nisu nesto preterano ceste, pa ako ti se posreci mozda bi i tu mogla da nadjes, ali je sve tu upitno. I poslednje, sve su polovne, nema novih.
Savet, postavi na forumu oglas, da kupujes, delimicno povecavas sansu da ih pronadjes.
Nadam se da sam pomogao
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Imam ja polovne od 6 j,ako te zanimaju,javi se na pp.
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Ok,hvala puno i hvala na brzom odgovoru
Postavicu oglas,mada necu sad odmah,da iskalkulisem jos malo da li mogu da skupim te pare. Nadam se da je realno naci ih u roku od mesec dana.
Postavicu oglas,mada necu sad odmah,da iskalkulisem jos malo da li mogu da skupim te pare. Nadam se da je realno naci ih u roku od mesec dana.
Nenn3- OHV 663ccm 21ks
Evo kolega Dokic se jabvio da ima, pusti mu pp pa se dogovorite
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Kakvih mesec dana,vidim ovde sve ide odmah. Pustila sam,naravno
Nenn3- OHV 663ccm 21ks
Ovako koja je najbolja zadnja guma za poly moze r13 moze da kupim i r14 felne ( nije problem ) samo da su izdasnije i da ne prave balone po losem putu i da su izdrzljive. Razmiljam optimalno 165/65 r13 a napred neke tanje klasicne vislje. Poli ce dobiti 5-to platno pozadi ojacava se i na par mesta karoserija i lim da ne leze od teret. Inace treba za nepristupacan teren veoma pozeljno vislja guma , mozda cak i C guma ako treba vozi se teret povremeno. Put je bez asfalta po malo ima blato i trava redje. Zimska mislim da je bolja varijanta, brzina nebitna i onako preko 40-60 se ne vozi.
hvala
prvi pik je bila sava eskimo 165/70 r13 pozadi, napred neka klasicna tanja r13 tipa 145/80 zbog lakseg upravljanja. Kazem moze i r14 samo da nije niska i da je izdrzljivija na udarce i los teren i da ima grip van asfalta.
hvala
prvi pik je bila sava eskimo 165/70 r13 pozadi, napred neka klasicna tanja r13 tipa 145/80 zbog lakseg upravljanja. Kazem moze i r14 samo da nije niska i da je izdrzljivija na udarce i los teren i da ima grip van asfalta.
bukovski- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Datum upisa : 19.03.2014
Pa 165/65 guma ima nizi profil od recimo 155/70 ili 145/80 gume... Nisam siguran koji je razlog za siru gumu pozadi, ali ako je teret, mislim da indeks nosivosti raste sa sirinom i precnikom gume... Tako da bih ja isao u pravcu 185/60 R13 gume ali to nije bas za fabricku felnu koja je preuska tako da se vracamo na 165/70 gumu koja bi bila verovatno najbolja kombinacija uz 145/80 gume napred i zimska mislim da nije dobar izbor jer je meksa i leti na viskoim temperaturama pod opterecenjem se nece bas pokazati i vrlo lako moze da se desi da se isece i deformise na losim putevima... Plus uopste nije bitna nesto preterana sara pozadi jer su prednji tockovi pogonski tako da u uslovima blata nece dati bolju prohodnost... Niti ce biti neka velika razlika u motanju volana izmedju 145 i 165 sem ako ne praktikujete motanje u mestu sto iako cesto ljudi rade, smatra se nepravilnom tehnikom voznje
Imam pitanje, mozda je glupo ali nemam pojma kako je moguce felne 4x100 staviti na z101, a da to nije nekakvo budzenje nego nekakvo resenje koje je sigurno jer ne bih zeleo da mi auto bude nesiguran da razmisljam hoce li ce neki sraf sto drzi felnu puci ?
Loshmey- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 562
Datum upisa : 11.07.2013
Najispravnije resenje su srafovi ili brezoni sa plivajucim podloskama tj konusima, sa njima se postize adekvatno pritezanje felni bez bojazni od pucanja, naravno pod uslovom da je centralna rupa na felni odgovarajuca glavcini.
Sad razgledam felne po oglasima i nije bas neki izbor za zastavu, a da su lepe i 4x98
Loshmey- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 562
Datum upisa : 11.07.2013
Imam jos jedno pitanje. Htela bih da ofarbam felne,koje tek treba da kupim,samo sto ne bih da ih nosim na farbanje posto su mi rekli cenu kolika je i sama cena felni. Posto nema sanse da dam jos toliko samo na farbanje,zamislila sam to sama da uradim. Koliko sam razumela peskiranje je kad odneses i oni skinu svu farbu,kao i smirglanje? Razmisljala sam da ih nosim da mi to urade,a ostalo sama sa sprejevima ili bojama kako to vec ide.. Pitanje je kako to ide,znam da mi treba neki prajmer i posle mogu sprej,ili moram boju? I da li da ne pokusavam da ih ismirglam sama,cula sam da je gadan to posao I da li postoji nesto sto moze da podje po zlu pa da ih skroz upropastim,s tim da bih prvi put to radila?
To bii bilo sve od pitanja za sad
To bii bilo sve od pitanja za sad
Nenn3- OHV 663ccm 21ks
Odnesi najbolje na peskarenje i onda posle samo naneses spric git, osmriglas finom smirglom i uzmes akrilni sprej pa prefarbas, posto si trazila ATS, ako hoces da bude kao fabricka, onda posle farbanja ispoliras i na kraju prelakiras sve zajedno sa akrilnim sprejem...
Pa htela bih da bude sivo sa crnim sarama kao ove gore.
Znaci spric git nanosim svuda i onda isto tako smirglam? I cime se polira?
Znaci spric git nanosim svuda i onda isto tako smirglam? I cime se polira?
Nenn3- OHV 663ccm 21ks
Pa eventualno bi moglo prvo da se grubo polira pa da se prelepi koliko toliko da se izbegne ostecivanje naknadno farbe ali ono... Pa smirgla se i onda sa sve finijom smirglom i vodom i na kraju se polira pastom...
Ok,hvala puno na brzim odgovorima. Probacu pa sta bude
Nenn3- OHV 663ccm 21ks
eee imamo mi jednog forumasa tu po bg,koji mozda hoce da ti pomogne da struze farbu
Miloseeeeee javi seee
Miloseeeeee javi seee
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Tu sam, tu sam
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Strana 18 od 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Similar topics
» Felne/Gume
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
» Gume i Zakon - Da li pneumatici na obe osovine moraju da budu isti (odnosno sve cetiri gume na vozilu iste) ?
» Felne
» felne, nedoumica... :D
» Srafovi za alu felne
Strana 18 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu