Najbolji nacin za uklanjanje rdje
+6
danijeldokic
BlackDog
Avram '90
BaronNS
miso
YUgisa
10 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Najbolji nacin za uklanjanje rdje
Posto dosta ljudi ima problema sa ovime na Zastavi a i kod nasl judi vole preko rdje samo da zamazu temeljnu i misle da ce to sve resiti, hteo sam u ovoj temi porazovaramo malo o tehnikama uklanjanja rdje sa vozila, naravno sem mehanickih nacina brusenjem i smirglanjem sto najcesce nije bas pristupacno svuda jer se korozija obicno stvara na takvim neprisupacnim mestima...
Ja sam naleteo na netu na ovo:
http://www.wurth.rs/PDF/M%2007%201550.pdf
Interesuje me da li je neko mozda to probao i da li je bolje nego klasican Antirost koji je najcesci u prodavnicama i koji vecina koristimo...
Ja sam naleteo na netu na ovo:
http://www.wurth.rs/PDF/M%2007%201550.pdf
Interesuje me da li je neko mozda to probao i da li je bolje nego klasican Antirost koji je najcesci u prodavnicama i koji vecina koristimo...
Poslednji izmenio YUgisa dana Sre 19 Dec 2012, 10:09, izmenjeno ukupno 1 puta
Ja imam bas dosta problema sa rdjom i sa limarijom uopste posto je losija motor mi je u perfektnom stanju ali zato limariju moram raditi pa me interesuje dali postoji neko sretstvo za zastitu limarije posti mi je na par mesta izbila korozija ili moram to krpiti
miso- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 754
Godina : 31
Datum upisa : 18.04.2012
Re: Najbolji nacin za uklanjanje rdje
Ne mogu da otvorim link.Šta je,neka hemikalija?
BaronNS- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 189
Datum upisa : 18.02.2012
Ja mogu,mada ovi Wurt-ovi proizvodi ko zna koliko su!
Mada,lično nisam čuo nikad da je neko "izlečio" rđu nekom hemikalijom....
Mada,lično nisam čuo nikad da je neko "izlečio" rđu nekom hemikalijom....
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Za ovo pitam Inace nisam mislio na lecenje trulezi, nego samo na skidanje povrsinske te rdje, a to mozete videti najvise u onoj emisiji Wheeler Dealers:
https://zafc.forumsr.com/t2379-wheeler-dealers
Lik namaze nesto i posle par sati ostane cist metal ko da nema rdje...
Pa verovatno nagriza rđu na principu antirosta,samo što tamo ostane onaj ko beli prah na metalu,a ovde možda ne!
U kojoj to emisiji ima,mislim koji je auto od onih linkova?
U kojoj to emisiji ima,mislim koji je auto od onih linkova?
Da, samo antirost nije nesto kvalitetan... Za njega moras skroz da osmirglas do metala skoro i onda moze...
https://www.youtube.com/watch?v=i1TQPx_0mkU
Tu na 6:45... Vidi se da je posle toga cist metal a tako nesto ne bude posle antirosta, ja skoro uvek ga namazem pa onda smirglam ponovo pa onda ponovo mazem a nekad i treci put smirglam i namazem... A to nije prakticno kada ne mozes da dovatis da smirglas...
https://www.youtube.com/watch?v=i1TQPx_0mkU
Tu na 6:45... Vidi se da je posle toga cist metal a tako nesto ne bude posle antirosta, ja skoro uvek ga namazem pa onda smirglam ponovo pa onda ponovo mazem a nekad i treci put smirglam i namazem... A to nije prakticno kada ne mozes da dovatis da smirglas...
Uuuuuu,nešto ne verujem da je baš ovako iščezla rđa!
Izgleda kao da je ošmirglano sitnom šmirglom posle dejstva te tečnosti!
Izgleda kao da je ošmirglano sitnom šmirglom posle dejstva te tečnosti!
Pa neverujem da bi tokom celog serijala govorio kako je to super stvar i da samo namaze i da nestane U svakom slucaju, mene interesuje da li postoji nesto sto je bolje od antirosta a da je koliko toliko dosupno i u nabavci a i po ceni Da nije ono bocica od 5 kapi za 1000din
Ovo je zakon Wurt i preporucujem ga svakome, ali je i cena takva..koliko para toliko i muzike..
Antirosta ima vise varijanti i svaki je razlicit, ja sam radio sa dosta njih i sad napamet ne znam koji koristim i on se bar meni pokazao kao dobar...
Antirosta ima vise varijanti i svaki je razlicit, ja sam radio sa dosta njih i sad napamet ne znam koji koristim i on se bar meni pokazao kao dobar...
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
Pa koja je cena za koliko pakovanje?
Tacnu cenu ne znam..pominjalo se oko 50 ojra...
I ja bih voleo cenu da znam za ovaj proizvod,jer mi je potreban iz gore navedenih razloga od strane Yugise.Inače,video sam kako proizvod deluje uživo,nije nikakva prevara,jede rdju samo tako,video sam kod limara kako je premazao četkom mesta sa rđom i stvarno je poskidalo sve,naravno površinska rđa je bila u pitanju.
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Ova stvar ne skida rdju nego je pretvara u neko cvrsto jedinjenje, a antirost jede rdju...ali i ja sam cuo sve najbolje za ovaj proizvod kako kod nas tako i na stranim forumima koji se bave tematikom karoserije i zastite....
Mada recimo i Hamerajt dosta njih spominje...ali i o tome se prica a on je pristupacniji po ceni....
Mada recimo i Hamerajt dosta njih spominje...ali i o tome se prica a on je pristupacniji po ceni....
Pozdrav momci!
Imam pitanje!Koje sredstvo za uklanjanje korozije-rdje biste mi vi preporucili?Ja sam koristio antirost,mesto na kom sam nanosio ocistim ,i udarim osnovnu boju.E,sada ako vi znate kako bolje,neka neko napise
Unapred zahvalan
Imam pitanje!Koje sredstvo za uklanjanje korozije-rdje biste mi vi preporucili?Ja sam koristio antirost,mesto na kom sam nanosio ocistim ,i udarim osnovnu boju.E,sada ako vi znate kako bolje,neka neko napise
Unapred zahvalan
hcore1- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 151
Godina : 36
Datum upisa : 07.02.2013
Antiros se prodaje pod raznim imenima..antirost, antikorozin... itd...ali su svi na istoj bazi, pa je sve jedno od kog proizvodjaca kupis.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
A,ne postoji nesto drugo kod nas da se kupi,mozda efikasnije?
hcore1- OHV 843ccm 34ks
Jesi ti prelistao malo temu, pricano je o wurth konvertoru rdje
Jesam,ali ga u Srbiji,nisam zapazi nigde,zato sam i postavio pitanje
hcore1- OHV 843ccm 34ks
Pa ne znam da li negde u blizini tebe, ali u Subotici postoji wurth prodavnica i verovatno postoji mogucnost tamo da se kupi
Posto mi je motor iz kola izvadjen,radi se,dok sam sinoc prao kos auta primetio sam da mi na desnoj strani auta(gledano iz kabine),tamo gde stoji posuda za vodu pa malo nize ima jedno 2,3 fleke od rdje.Tacnije farba mi se oljustila i crni se.E sad,posto ja to nisam nikad radio a drugar koji se tu i tamo bavi limarijom kaze da je jednostavno to odraditi tako da bih ja to sam pokusao. Trebalo bih tu da pridjem brusilicom(tacnije da kupim brusni kamen) obrusim sve do metala,premazem nitro razredjivacem,prebrisem i onda predjem bitulitom.Pustim 2,3h da se osusi i prefarbam u boju auta.Sta vi mislite,da li je to to ili tu postoji jos nesto? Svako limarsko iskustvo i savet je dobrodosao.
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Datum upisa : 26.07.2013
Nemoj da brusis brusnim kamenom, samo ces da stanjis lim, uzmi rotacionu celicnu cetku koje imas kao nastavak za brusilicu ili za busilicu i sa tim ocisti do metala... Nakon toga obrisi sa nitro razredjivacem, namazi antirost i ostavi do sutra dan, posle obrisi nitro razredjivacem i zafarbaj neku osnovnu boju pa posle kako hoces preko...
Ja nemam tu rotacionu celicnu cetku...ali cu je kupiti. Znaci samo da trazim obicnu celicnu rotacionu cetku za malu brusilicu i to je to? Ovim postupkom mogu bilo gde po autu gde je povrsinska rdja? Znaci ne moram bitulitom nego tacno tako kako si ti napisao i to je to? Nikad nista nisam cackao oko limarije pa onda svasta pitam,ne zameri.
Da mozes tako kako sam rekao, uradis to i onda posle toga da li ces normalnu farbu ili bitulit pa onda farbu, ali osnova ti je to sto sam rekao... To ce da ukloni skroz rdju i da zastiti metal na duze vreme a preko toga ti treba normalna farba kako bi sprecila prodor vlage na duze vreme...
Hvala Yugisa,mnogo si mi pomogao.
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Skidanje povrsinske rdje
» Maksimalna brzina u odredjenom stepenu prenosa i maksimalni obrtaji - iskustva clanova sa raznim autima
» Uklanjanje "bobica" sa stakla...
» sundjer na gepeku - Uklanjanje spojlera sa gepeka na Z128
» Farbanje, Poliranje, Uklanjanje narandzine kore i detaljno sredjivanje auta
» Maksimalna brzina u odredjenom stepenu prenosa i maksimalni obrtaji - iskustva clanova sa raznim autima
» Uklanjanje "bobica" sa stakla...
» sundjer na gepeku - Uklanjanje spojlera sa gepeka na Z128
» Farbanje, Poliranje, Uklanjanje narandzine kore i detaljno sredjivanje auta
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu