Skidanje povrsinske rdje
+2
YUgisa
NikolaBoss
6 posters
Strana 1 od 1
Skidanje povrsinske rdje
kako bih skinuo malo povrsinske rdje sa haube u cosku? da li da ismirglam pa zastita i ofarbam? ili sto drugo?
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
Re: Skidanje povrsinske rdje
jel moze pommoc
Pa dobro, mnogi jos rade i tek sad dolaze sa posla kuci, nemoj biti nestrpljiv ako neko ne odgovori odmah ili taj dan
nervozaa
Prvo ošmirglaj do zdravog (grubljom pa finijom šmirglom), zatim ukoliko ne možeš da nađeš konvertor korozije, kupi antirost i premaži njime ošmirglane površine, ali samo ako je zaostala korozija nakon šmirglanja. Ukoliko si šmirglanjem uklonio svu koroziju navedena sredstva ti nisu potrebna.
Ako si naneo konvertor korozije, na njega se direktno nanosi osnovna boja. Ukoliko si umesto njega koristio antirost, ne bi bilo loše da finom šmirlom (vodenom) pređeš tretiranu površinu pre nanošenja osnovne boje. Obično ostavljam da antirost i konvertor deluju preko noći pa ujutru nanosim osnovnu boju.
Nakon osnovne boje (kada se dobro osuši), nanesi akrilni korektor boje, na pr. ovaj:
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=43811
Možeš da koristiš i akrilni sprej. Ako je metalik boja ili imaš akrilnu koja ti je zaostala od farbanja, kaži pa da ti napišem koja je tada procedura
P.S. 1 Za šmirglanje možeš da koristiš brusilicu sa nastavkom u vidu rotacione šmirgle granulacije 100 ili 120, a možeš i nastavak u vidu rotacione čelične četke. Ukoliko ti korozije ide iznutra prema spolja, onda treba da je očistiš i sa unutrašnje strane i da to mesto kasnije premažeš osnovnom bojom i po mogućstvu voskom.
P.S. 2 Ni meni ne odgovaraju na postavljena pitanja na temi "Yugo se ugasio u vožnji i neće da startuje"... i šta sada, treba da se roknem zbog toga?
PozZ!
Ako si naneo konvertor korozije, na njega se direktno nanosi osnovna boja. Ukoliko si umesto njega koristio antirost, ne bi bilo loše da finom šmirlom (vodenom) pređeš tretiranu površinu pre nanošenja osnovne boje. Obično ostavljam da antirost i konvertor deluju preko noći pa ujutru nanosim osnovnu boju.
Nakon osnovne boje (kada se dobro osuši), nanesi akrilni korektor boje, na pr. ovaj:
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=43811
Možeš da koristiš i akrilni sprej. Ako je metalik boja ili imaš akrilnu koja ti je zaostala od farbanja, kaži pa da ti napišem koja je tada procedura
P.S. 1 Za šmirglanje možeš da koristiš brusilicu sa nastavkom u vidu rotacione šmirgle granulacije 100 ili 120, a možeš i nastavak u vidu rotacione čelične četke. Ukoliko ti korozije ide iznutra prema spolja, onda treba da je očistiš i sa unutrašnje strane i da to mesto kasnije premažeš osnovnom bojom i po mogućstvu voskom.
P.S. 2 Ni meni ne odgovaraju na postavljena pitanja na temi "Yugo se ugasio u vožnji i neće da startuje"... i šta sada, treba da se roknem zbog toga?
PozZ!
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Predrag ti je sve lepo objasnio, ja bih samo dodao da i antirost, kao i Konvertor, na limu stvara gvozdje sulfat, koji je u sustini zastita lima. Sulfat dobro drzi za lim i nije porozan za kiseonik, pa je time i dalja korozija sprecena. Slican postupak kao antirostom je i takozvano Grundiranje lima.
Tako da slobodno idi antirostom, osnovnom antikorozivnom bojom i onda zavrsnim lakom... naravno mogu i pomenuti korektori boje.
Tako da slobodno idi antirostom, osnovnom antikorozivnom bojom i onda zavrsnim lakom... naravno mogu i pomenuti korektori boje.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pre farbe a posle antirosta, preporucujem brisanje nitrorazredjivacem te povrsine
Tako je, to smo propustili...povrsina mora biti cista..odmascena.
O da. Ponekad koristim i 100% alkohol
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
ok,hvala puno svima
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
Isto radis kao i da je rdja... Skidas do metala, zastitis, pregitujes, osmirglas i ofarbas...
e al problem je de da nadjem istu boju i kako , razmisljam da odem do majstora koi je radio kola sad kad je bio udes i da ga pitam jeli ostala boja malo .
Pa pitaj to, ili vidi da li ima neka farbara kod tebe koja se bavi mesanjem boje i koja moze da je zapakuje u sprej Akiju sa foruma smo farbali nesto i uopste se nevidi razlika...
videcu mada tesko , gde ima to da se radi , dali ima negde u leskovcu ?
hahahhaha ja tek slledeceg leta dolazim u BG ali ne kolima , tako da ne mugu nista da uradim , inace videcu ovde u Prokuplju i u Lebanu pa mozda i nadjem .
-Yugo_55- nisam jos radio,ali meni je na ivici od haube malko rdje,pa cekam da ubacim novi motor i onda ga sredjujem polako
ok , paci sliku kad pudes uradio
Ako nije tajna koj motor ulazi u yugica ?
Ako nije tajna koj motor ulazi u yugica ?
isto 45ica ali radjena za trke i sredjena u fullu znaci sve
e danas sam uzeo materijal za farbanje
e ja sam mislio ovako to da uradim (naravno podrazumijeva se sve ciscenje i to),samo me zanima da li ovako uraditi slojeve:
1-antirost
2-osnovna boja za metal
3-spricgit
4-konacna boja
dali ovako uraditi ili drugacije? znaci sa ovim sto sam gore naveo
e ja sam mislio ovako to da uradim (naravno podrazumijeva se sve ciscenje i to),samo me zanima da li ovako uraditi slojeve:
1-antirost
2-osnovna boja za metal
3-spricgit
4-konacna boja
dali ovako uraditi ili drugacije? znaci sa ovim sto sam gore naveo
Da, tako !
Ali jedno da znas..pre spric gita ide redovan git..pa na njega spric git..
ps. spric git je puno finiji i pokriva "greske" u gitovanju sa redovnim gitom, prvenstveno vazdusne mehure..i rupice..
Ali jedno da znas..pre spric gita ide redovan git..pa na njega spric git..
ps. spric git je puno finiji i pokriva "greske" u gitovanju sa redovnim gitom, prvenstveno vazdusne mehure..i rupice..
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Similar topics
» Najbolji nacin za uklanjanje rdje
» Skidanje motora
» Skidanje km sajle