Farbanje, Poliranje, Uklanjanje narandzine kore i detaljno sredjivanje auta
4 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Farbanje, Poliranje, Uklanjanje narandzine kore i detaljno sredjivanje auta
Evo nakon predstavljanja na forumu, da otvorim I temu vezano za moj hobi, a to je detaljno sredjivanje auta, pocevsi sa uradi sam farbanjem, metalik I obicne boje, uprasivanje, preseci u laku, poliranje, ravnanje laka, kao I jos neke sitnice koje auto vracaju u fabricko stanje, tj. sredjivanje do najsitnijeg detalja. Izmedju ostalih auta koje sam radio bilo je I zastavinih modela. Vezano za Zastave I njihovu boju,koja dosta brzo bledi, jedno od resenja je poliranje(ukoliko je boja samo matirala I ima fleke po sebi), kao I pripremu za poliranje I faze poliranja(sundjeri I paste).
Poliranje xsare sa ravnanjem laka (smirglanje laka radi uklanjanja narandzine kore,sa vise razlicitih granulacija smirgle, poceto sa 2000, 2500 I masinski na 3000,4000 te nakon toga poliranje u-pol333, I 3m zuti cep sa sundjerom I vunom) sve ukupno trajalo skoro 2 nedelje, sa jos nekim sitnicama oko sredjivanja kocnica I farbanja crnih delova branika I lajsni.
na fiatu radjen blatobran u kucnoj verziji sprejem
obicno dvoslojno poliranje matirane boje, fareclom g4, I 3m zutim cepom ,sundjer I vuna na 600-2200 obrtaja.
I sada par domacih auta, Yugo tempo 1.1 , jednoslojno poliranje potpuno mata auta, zavrseno za neka 3 sata.u pol333 600-2000obrtaja
I jos jedan "domaci" trenutno radim na njemu, Zastava Koral 1.1 ,2002 god, poliranje odradjeno, priprema za poliranje radjena masinski sa p3000 smirglom na mokro radi izvlacenja sitnijih ogrebotina koje su bile svuda po autu, za pocetak ovako je izgledao pre pocetka radova.
Inace cilj mi je da ga sredim da izgleda kao kada je 2002 napustio Kragujevac... Radilo se troslojno poliranje sa fareklom g4 na mokro, 3m zuti cep I na kraju 3m antihologram (ultrafine SE) pastama.
posle pripreme (3000 smirgla masinski)
Nakon zavrsene pripreme, kada je ceo bio ismirglan sa p3000, I sve ogrebotine uklonjene krece poliranje sa g4.
do pola ispolirano,prvi prelaz pastom.
I napakon, posle sva tri prelaza, zavrsno sa 3m antihologramom
Nakon poliranja radjen enterijer kompletno, povadjena sva sedista, detaljno ociscen, u toku je sredjivanje branika, detaljisanje motora, sredjivanje felni, kocnica (kociona klesta,i dobosi I jos po nesto)
Poliranje xsare sa ravnanjem laka (smirglanje laka radi uklanjanja narandzine kore,sa vise razlicitih granulacija smirgle, poceto sa 2000, 2500 I masinski na 3000,4000 te nakon toga poliranje u-pol333, I 3m zuti cep sa sundjerom I vunom) sve ukupno trajalo skoro 2 nedelje, sa jos nekim sitnicama oko sredjivanja kocnica I farbanja crnih delova branika I lajsni.
na fiatu radjen blatobran u kucnoj verziji sprejem
obicno dvoslojno poliranje matirane boje, fareclom g4, I 3m zutim cepom ,sundjer I vuna na 600-2200 obrtaja.
I sada par domacih auta, Yugo tempo 1.1 , jednoslojno poliranje potpuno mata auta, zavrseno za neka 3 sata.u pol333 600-2000obrtaja
I jos jedan "domaci" trenutno radim na njemu, Zastava Koral 1.1 ,2002 god, poliranje odradjeno, priprema za poliranje radjena masinski sa p3000 smirglom na mokro radi izvlacenja sitnijih ogrebotina koje su bile svuda po autu, za pocetak ovako je izgledao pre pocetka radova.
Inace cilj mi je da ga sredim da izgleda kao kada je 2002 napustio Kragujevac... Radilo se troslojno poliranje sa fareklom g4 na mokro, 3m zuti cep I na kraju 3m antihologram (ultrafine SE) pastama.
posle pripreme (3000 smirgla masinski)
Nakon zavrsene pripreme, kada je ceo bio ismirglan sa p3000, I sve ogrebotine uklonjene krece poliranje sa g4.
do pola ispolirano,prvi prelaz pastom.
I napakon, posle sva tri prelaza, zavrsno sa 3m antihologramom
Nakon poliranja radjen enterijer kompletno, povadjena sva sedista, detaljno ociscen, u toku je sredjivanje branika, detaljisanje motora, sredjivanje felni, kocnica (kociona klesta,i dobosi I jos po nesto)
Jugosloven- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 15.09.2014
Re: Farbanje, Poliranje, Uklanjanje narandzine kore i detaljno sredjivanje auta
tebi u kuci ne treba ogledalo
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
posto izadje za kola cena,postavi,da znamo,ja sam cesto u subotici kod buraza pa da navratim
dragan77- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 275
Godina : 47
Datum upisa : 03.05.2011
Svaka cast,jako dobro izgleda!
Kum Ruzvelt- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 499
Godina : 50
Datum upisa : 03.11.2013
Similar topics
» Komplet farbanje auta