Uklanjanje "bobica" sa stakla...
+2
YUgisa
Mitke
6 posters
Strana 1 od 1
Uklanjanje "bobica" sa stakla...
nadam se da nisam omasio i na pogresnom mestu postavio temu,ako jesam prebacite je
uglavnom nocna mora onima koji tamne stakla na autu,te bobice nastaju od brusilice,aparata za varenje,...
e sad ja to uklanjam spaklom,ali nmg skroz da ih uklonim
dajte neko resenje ,savet,predlog???
uglavnom nocna mora onima koji tamne stakla na autu,te bobice nastaju od brusilice,aparata za varenje,...
e sad ja to uklanjam spaklom,ali nmg skroz da ih uklonim
dajte neko resenje ,savet,predlog???
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Re: Uklanjanje "bobica" sa stakla...
Ja znam nekoliko ljudi koji su to pokusavali ali niko nije uspeo...
ona se zalepi za staklo,i spaklom se skine ali ostane jedan deo nje na staklu....
nzm sad dal bi vodenim smirglama to moglo skroz da se iskoreni
nzm sad dal bi vodenim smirglama to moglo skroz da se iskoreni
nema tu spasa, niko nije uspeo da skine to skroz, bar ja ne znam. Pa vodemom smirglom bi mozda moglo da se iskoreni, al bi izgrebao i staklo, tako da opet pitanje sta bi diobio sa tim.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Mislim da jedino mozda pomogne poliranje stakla mada bi to verovatno bilo neisplativo...
mislis na poliranje stakla kao farove sto poliraju?
Pa sad ja nisam cuo da poliraju staklene, samo plasticne, ali znam da postoji mogucnost poliranja stakla, npr od ogrebotina koje nastaju od brisaca...
Kako izgleda to tacno?
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Mene pitas? Ne secam se vec tacno procedure, pricao mi je to pre 6-7 godina kako rade u servisu to...
mislis kako izgledaju bobice?
kako izgledaju, nisam siguran da sam razumeo na sta mislite
aj pokusacu da slikam
a mozes i ti sam videti na kolima na kojim je radjena limarija,predji rukom preko stakla
i ako grebe to je to
a i na foliji se vide bele tackice
a mozes i ti sam videti na kolima na kojim je radjena limarija,predji rukom preko stakla
i ako grebe to je to
a i na foliji se vide bele tackice
Nisam primetio kod mene, zato pitam slikaj kad budes mogao, nije frka..
Ziletom se skidaju.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pozdrav svima...
Evo da se i ja ukljucim u diskusiju. Naime pre godinu ipo dana sam i ja ugradio LLUMAR folije u ovlascenom servisu u Kragujevcu. Te tackice nastaju kao sto je vec i pomenuto od varnica od brusalica, ili ako je auto farban pa neka cestica farbe odletela i ostala na staklu, u tom slucaju kada se folije lepe ostaju kao male tackice sa neistisnutim vazduhom, naravno kada se strucno odradi to jedva da se i primecuje, ali je i dalje vidljivo, jedino sto u tom slucaju pomaze je zilet koji skida sve sa stakla koje je prethodno naprskano i mokro. Nazalost i kod originalnih folija je nemoguce dobiti 100% prijanjanje ako je staklo neravno, ako bi se te tackice probale skinuti , onda bi ostalo udubljenje na staklu koji daje isti efekat kao i da je ispupcenje...
Nadam se da se nisam raspisao previse, ali samo sam heo da prenesem sta su meni rekli kada su mi ugradjivali folije, tako da nijedno staklo koje nije u potpunosti ravno ne moze da ima full zalepljenu foliju bez tih mehurica... naravno tu ne pominjem one kineske i rumunske folije sto prodaju za neku sicu, od njih nema nista da ostane kroz neki dan, a ne mesec...
Evo da se i ja ukljucim u diskusiju. Naime pre godinu ipo dana sam i ja ugradio LLUMAR folije u ovlascenom servisu u Kragujevcu. Te tackice nastaju kao sto je vec i pomenuto od varnica od brusalica, ili ako je auto farban pa neka cestica farbe odletela i ostala na staklu, u tom slucaju kada se folije lepe ostaju kao male tackice sa neistisnutim vazduhom, naravno kada se strucno odradi to jedva da se i primecuje, ali je i dalje vidljivo, jedino sto u tom slucaju pomaze je zilet koji skida sve sa stakla koje je prethodno naprskano i mokro. Nazalost i kod originalnih folija je nemoguce dobiti 100% prijanjanje ako je staklo neravno, ako bi se te tackice probale skinuti , onda bi ostalo udubljenje na staklu koji daje isti efekat kao i da je ispupcenje...
Nadam se da se nisam raspisao previse, ali samo sam heo da prenesem sta su meni rekli kada su mi ugradjivali folije, tako da nijedno staklo koje nije u potpunosti ravno ne moze da ima full zalepljenu foliju bez tih mehurica... naravno tu ne pominjem one kineske i rumunske folije sto prodaju za neku sicu, od njih nema nista da ostane kroz neki dan, a ne mesec...
-Milos-- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Datum upisa : 09.05.2014
Similar topics
» Najbolji nacin za uklanjanje rdje
» sundjer na gepeku - Uklanjanje spojlera sa gepeka na Z128
» Farbanje, Poliranje, Uklanjanje narandzine kore i detaljno sredjivanje auta
» Stakla
» Podizac stakla
» sundjer na gepeku - Uklanjanje spojlera sa gepeka na Z128
» Farbanje, Poliranje, Uklanjanje narandzine kore i detaljno sredjivanje auta