Crne svecice!
+13
Predrag B.
miljanxXx
acer
junior45
NikolaBoss
kokisa82
Miljan
Aki91
CyberianIce
djzecky
vatosevac
YUgisa
doktor
17 posters
Strana 2 od 5
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Crne svecice!
Ima kod auto-elektricara, a tebi je najbolje da nadjes neku bobinu koja je bila na nekom autu koji ima elektronsko paljenje, a tu ruku ocisti pa vozi neki dan-dva i vidi sta se desava, da izbegnes placanje kod majstora. Ocisti svecice, izadji negde na put pa prodrmaj malo taj auto, tj osini ga malo po gasu! Javi ako ima promene... Nadam se da sam bio od pomoci. Doktore, sad ja tebe pitam dal sam ja zdrav kad se ovoliko mlatim oko tvog keca celo vece? Salim se.
vatosevac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 64
Datum upisa : 11.03.2012
Paljenje je ispravno 100%, karburator zeza. Ruka je nagorela jer je losa.
Ja sam jednom skinuo kapu posle 7-8 god cisto onako, radilo sve extra, i vidim nagorela ruka malo, Facet je bila, i reko aj da promenim posto sam imao drugu Cajavec ispravnu, stavim nju, upali poce da puca i ugasi se, i vise nije hteo da upali, vratim ovu Facet i pali na pola kljuca.
Posle sam kupio Bosch i sad je ona vec par godina.
Svecice iskljucivo sa jednim krakom, ali nema razloga da zeza i sa 2 ili 3 kraka.
Ja sam jednom skinuo kapu posle 7-8 god cisto onako, radilo sve extra, i vidim nagorela ruka malo, Facet je bila, i reko aj da promenim posto sam imao drugu Cajavec ispravnu, stavim nju, upali poce da puca i ugasi se, i vise nije hteo da upali, vratim ovu Facet i pali na pola kljuca.
Posle sam kupio Bosch i sad je ona vec par godina.
Svecice iskljucivo sa jednim krakom, ali nema razloga da zeza i sa 2 ili 3 kraka.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
@vatosevac Posto je moj kec u pitanju mora da si zdrav! Salim se
A da stavim svecice sa nizom toplotnom vrednoscu, da brze dolaze do radne temperature, pr. NGK BPR5ES? Ruku cu svakako da smenim sutra, pa videcemo!
A da stavim svecice sa nizom toplotnom vrednoscu, da brze dolaze do radne temperature, pr. NGK BPR5ES? Ruku cu svakako da smenim sutra, pa videcemo!
doktor- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 94
Datum upisa : 30.01.2011
Stavi, probaj svasta od ovoga sto si od nas cuo. Ako ikako mozes da se spasis da ne ides kod majstora.
ljudi imam jos forda i golfa i njihov sam clan klubova mogu vam reci da je ovde najbolje svi su ok ,ako sam nekog uvredio nije bila namera jer svaka rec ima rep.dobar predlog od jugise da malo neki dan prodrmamo te svecice naucicemo nesto vise tje sigurno al nas preznoji ovaj doktor a......
Zasto bi nekog uvredio samo si dao svoje misljenje o ovom problemu Forum sluzi za ramenu iskustava, misljenja i ostalog.
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
hvala na razumevanju bratac,volim da prenesem ono sto znam isto tako i da naucim nesto jer i ja borbisem sa tim popravkama kao i vi nije samo da nebi platio nego i volim to. javascript:emoticonp('')javascript:emoticonp('')
Sto se tice tih svecica sa 3 kraka,i ja sam ih imao na Yugu,tacnije ja sam ih kupio bas BOSNA eto kao fore radi da probam i stavim ja svecice i auto mi super ide i radi i nista nisam menjao dok nisam otisao kod majstora i on ih skunio i rekao mi da ove svecice nisu za yuga i stavio mi druge,nije mi rekao razlog zasto ne valjaju ali eto sada mi te svecice stoje u kutiji ispravne.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
https://zafc.forumsr.com/t2257-teorija-i-praksa-o-svecicama#44455
Evo tema o teoriji svecica pa ja pozivam da se prikljuce svi koji imaju neku svoju tezu o tome Da se razotkrije ili potvrdi teorija obaveznog postovanja fabricke specifikacije.
Evo tema o teoriji svecica pa ja pozivam da se prikljuce svi koji imaju neku svoju tezu o tome Da se razotkrije ili potvrdi teorija obaveznog postovanja fabricke specifikacije.
meni su sve svecice garave.probam na onaj saraf za smesu kad on skroz odvrnut do kraja.Pa sam ga zavrnuo i ugasio se motor i odvrnuo 2 kruga.Koliko treba odvrnuti saraf kad je zavrnut?
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
ok,hvala
a onaj sraf za ler gas,jel da ga nastelujem otprilike,ili koliko treba krugova on da bude odvrnut kad je zavrnut skroz ?
po sluhu..popustas dogod ne pocne da se trese,iliti radi lepo..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Datum upisa : 10.01.2012
Imao sam isti problem da mi je gorila razvodna ruka i problem je bio u bobini.
Otpor bobine, primar 0,5-1 oma, sekundar 5000-10000 oma.
Primar izmedju kontakata 1 i 15, sekundar izmedju rupe za VN kabl i kontakta 1 ili 15, svejedno.
Meni je skundar iam duplo manji otpor sto automatski znaci duplo vecu struju koja je isla prema razvodnoj ruci i normalno da je gorila.
Otpor bobine, primar 0,5-1 oma, sekundar 5000-10000 oma.
Primar izmedju kontakata 1 i 15, sekundar izmedju rupe za VN kabl i kontakta 1 ili 15, svejedno.
Meni je skundar iam duplo manji otpor sto automatski znaci duplo vecu struju koja je isla prema razvodnoj ruci i normalno da je gorila.
acer- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 194
Godina : 49
imam jedan problem...
svecica na 3. cilindru mi navata garez posle nekog vremena i radi mi auto na 3 klipa...
nije na sva 4 cilindra pa da bude do bobine,prebogate smese,...
samo na 3. cilindru,na ostalim je sve normalno
svecica na 3. cilindru mi navata garez posle nekog vremena i radi mi auto na 3 klipa...
nije na sva 4 cilindra pa da bude do bobine,prebogate smese,...
samo na 3. cilindru,na ostalim je sve normalno
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
meni je isto hvatao garez na trecem,al nisu valjale karike i tefloni..ili sto mi je Miljan rekao da sam vozio kao baba..
ma kod mene da su lose karike ili glava razlikovala bi se kompresija na tom cilindru
mozda je losa uljana..pa ne skida dobro ulje i prlja svecicu..
Svećica ili kabl
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
svecice su super bosna
a kablovi neki fuseraj,posle mesec dana moram da im stegnem pipke da ne ispadnu skroz sa svecica
a kablovi neki fuseraj,posle mesec dana moram da im stegnem pipke da ne ispadnu skroz sa svecica
Pozabavi se tim cilindrom, odnosno zameni 3. svećicu i treći kabl. Ako radi kao na 3 cilindra to je
Ako radi ok, onda su ti možda propali semerinzi ventila za taj cilindar
Ako radi ok, onda su ti možda propali semerinzi ventila za taj cilindar
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Moguce da ti pusta ulje na tom cilindru, gumice ventila ili uljna karika.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Probaj premestiti svecicu a ako ostane i dalje isti problem na tom cilindru, broja kabel premestiti Super bosna je kod nas cesca kopija nego original... Gledaj na auspuh da li izbaci plavo kad ga startujes, onda ne valjaju gumice...
ma zamenio sam svecicu odavno...
i danas kad sam ih cistio opet je malo crnija od drugih...
ma da pusta ulje dim na auspuhu bi bio plavkast
edit:
yugisa kako mislis da premestim kable kad nisu sve kable iste duzine???
nema plav dim
i danas kad sam ih cistio opet je malo crnija od drugih...
ma da pusta ulje dim na auspuhu bi bio plavkast
edit:
yugisa kako mislis da premestim kable kad nisu sve kable iste duzine???
nema plav dim
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Strana 2 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|