Ugradnja zadnjih pojaseva
+22
Srdjanmilic
Ivan Pajic
d.stole
Sultan
Dare4x4
junior45
VPetar
dimmu
Tole
gorski_stab_57
sucola
jollyjumper
Sima21
fox_87
MarkoIrmes
YugoKoral55
bane90
Jandro
valsorimkaran
luka_bor
YUgisa
Miljan
26 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 2 od 6
Strana 2 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Ugradnja zadnjih pojaseva
Pa kad se namota skroz, prilicno je tesko odblokirati da se izvuce... Ja sam tako zeznuo jedan moj prednji, sigurno jedno dva sata sam pokusavao da pogodim neki ugao da izvucem ali nisam uspeo... Na kraju sam i rastavio pa ga odblokirao, ali sam se uzjebao kod sastavljanja pa sam bacio
E koji sam debil
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
Probaj da cimas pod raznim uglovima kao i da drzis sam kotur pod raznim uglovima, mozda uspes, ima raznih tipova pojaseva, ne znam da li se razlikuju i ti koturi i blokada, mozda se tvoj lakse odblokira
Nisam ja te srece
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Auh ja mislim da si se zajebao, ne znam da li neka fora postoji da se izvuče, ali mislim da je blokirao sada...
MarkoIrmes- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 651
Godina : 31
Datum upisa : 02.09.2015
xaaxxa uspeo sam, hvala renault forumu, ona budza koja namotava pojas mora da bude u normalnom polozaju, jer ima neka kuglica koja ako detektuje prevrtanje auta blokira pojas, a posto sam ja drzao u ruci i cimao, pojas je bio u zaglavljenom polozaju, sada kada sam postavio mehanizam kao sto treba da stoji u kolima, pojas se izvukao
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Onda imas srece, nije se do kraja namotao, jer moj nisam mogao nikako
Jel ovo moze na zastavu? I gde bih kacio recimo pojase na osmici ili na kecu?
http://zastava.rs/index.php?route=product/product&product_id=411
http://zastava.rs/index.php?route=product/product&product_id=411
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Moze, ali ovo ti je samo centralni pojas preko struka, bez zatezaca, on se srafi ispod sedista.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
To ti je najgori moguci pojas koji mozes da ugradis. Ukintuti su jer bez gornjeg dela izaziva povrede karlice i karlicnog predela (koji najcesce strada pri udesu ukoliko nije adekvatno zategnut i postavljen pojas u tom delu), kao i lumbalni deo kicme. I cesto se desava da ga stave preko stomaka, pa dolazi do povreda tog dela tela sa intenzivnim unutrasnjim krvarenjima. + povrede gornjeg dela tela pri udarcu usled inercije. Iskljucivo ako ga stavis, za ucvrscivanje sedista za dete, inace za vezivanje, nikako!!!
To ko kad stave trkacke pojaseve i umesto da zategnu na kukovima oni zategnu ove za ramena i podignu pojas preko stomaka
Da, za decije sediste mi treba. Mada, ne znam kakvi su propisi ako toga nema?!
Mislim da nisu na to mislili, ali znam da ima sedista koja imaju svoj kais da se veze za naslon sedista.
YUgisa ::To ko kad stave trkacke pojaseve i umesto da zategnu na kukovima oni zategnu ove za ramena i podignu pojas preko stomaka
Na primer, kad vidim to najezim se. Donji deo treba lepo da obuhvati karlicu i da je drzi mirno. Tako i naslon treba da bude podesen, jer se tu dosta sile razlaze i taj deo sedista cesto puca ako je lose sediste upravo zbog toga. Gore na ramenima sluzi da zadrzi telo od kretanja napred, a ovo dole razlaze sile i drzi telo na mestu u sedistu.
@Sima
Nisu mislili na to sta sa automobilima koji nemaju pojas, a trebas ga za decije sediste.
Ovo neki confort ili stari tip zastave ?! Jel imas jos koju sliku i gde ste uvrnuli srafove na stubu?! Jel tu postoji vec neka rupa ili ste busili? I kako ide dalje za registraciju i jel moze da se registruje sa dva pojasa pozadi za 5. mesta ?!
Jel na podu imaju isto rupe ili je potrebno izbusiti? Video sam gde je rupa kod mene na osmici na stubu, mada nisam siguran da imam po sredini stuba posto je ova na pocetku (blize vratima). Iskreno, nisam skidao jos ceo onaj tapacirung na stubu vec samo pocetak od vrata ka gepeku.
Postoje rupe ispod zadnjeg sedista.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja ili je nisam video ili je nema, busio sam
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
e jbg, ocigledno nisam znao da je to za to. Ocekivao sam da vidim rupu u podu
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
A to li je..Video sam to danas pa sam predpostavio da su te rupe. Jos samo cepice da izvadim. Zahvaljujem.
nisi zajebo stvar prijatelju nego mora da budu usravljeni na sasiju da bi se mehanizam otkocio ovako nece
sucola- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Godina : 38
Datum upisa : 10.10.2013
Moze pomoc,kupio sam ove pojaseve preko neta,pise da su za juga i po deklaraciji izgleda da jesu.
Imam sledeci problem,onaj deo koji se kopca na patos i koji se provlaci kroz sediste sam zasrafio bez problema.
Problem nastaje sto navoji (muski) koji su uz pojaseve nece da se zaviju na rupe koje stoje na zadnjem stubu.Ona rupa ispod police za zvucnike gde ide mehanizam i ona rupa gore na stubu iznad police.Jel zna neko koji su to navoji u pitanju,i kako to da resim,pojasevi su novi.
Imam sledeci problem,onaj deo koji se kopca na patos i koji se provlaci kroz sediste sam zasrafio bez problema.
Problem nastaje sto navoji (muski) koji su uz pojaseve nece da se zaviju na rupe koje stoje na zadnjem stubu.Ona rupa ispod police za zvucnike gde ide mehanizam i ona rupa gore na stubu iznad police.Jel zna neko koji su to navoji u pitanju,i kako to da resim,pojasevi su novi.
gorski_stab_57- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Datum upisa : 15.08.2019
Strana 2 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Zamena zadnjih glavcina i lezaja kod Zastave
» Zamena zadnjih amortizera
» Florida amortizeri zadnjih vrata
» Pomoc oko zadnjih celjusti od Fiat Una
» Grejaci zadnjih stakala ne funkcionisu!
» Zamena zadnjih amortizera
» Florida amortizeri zadnjih vrata
» Pomoc oko zadnjih celjusti od Fiat Una
» Grejaci zadnjih stakala ne funkcionisu!
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 2 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu