Iberlauf
+45
fox_87
Tatamata
Radusinko
Zuty
Nikola I.
YugoKoral55
ristivoje
jugi
meto65
saleanddeki
maretempo
Pakson
Aki91
seno
Mitke
Milos
budak
zastava 128
Miljan
Predrag B.
Crazy128
Mali_Marko_55
Louisss
teslaboj
YugoM55
ZAC
altairandy
NikolaBoss
Runta
dragan77
junior45
vatosevac
danijeldokic
srdjan_gsp
1mario1
kokisa82
medo_kv
Avram '90
BlackDog
Petar
Neca_Delija
CyberianIce
kalasnjikov
YUgisa
charjek
49 posters
Strana 2 od 11
Strana 2 od 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Iberlauf
Ovo treba da se napravi Ako se bas ne zele ni gasovi da se uvlace u motor, onda treba napraviti takav izvod i postaviti pecurkica (sportski filter za skutere) jedna. Mada ako se ne koristi filter za vazduh kao obicno na trkama, onda ne mora ni tu pecurka
Ovako nesto:
Svaka zastava manje ili vishe duva na iber,sa tim se treba pomiriti.....
Ako je motor bas u losem stanju iber treba svuci sa kucista filtera jer ce uzasno da zamasti karburator . . .
Ciscenje karburatora ili udisanje smrada....pitanje je sad....?
Ako je motor bas u losem stanju iber treba svuci sa kucista filtera jer ce uzasno da zamasti karburator . . .
Ciscenje karburatora ili udisanje smrada....pitanje je sad....?
srdjan_gsp- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 19
Godina : 38
Datum upisa : 01.03.2012
Motor mora da duva na iber pa makar ga Japanac napravio Svaki motor mora da ima odusak za isperanja... Jedino je pitanje da li su onda u nekoj normalnoj kolicini ili ne
Odo po menjac,sad mi javio majstor da ga je spakovao . . .
:-)
YUgisa jel to tvoj juguar na slici...?
:-)
YUgisa jel to tvoj juguar na slici...?
YUgisa ::Da
Fina praangija . . .
Jel si ga ti budzio ili si ga tako kupio...?
Za chat ima tema:
https://zafc.forumsr.com/t1854p500-chat-forumasa
Za mog Yuga:
https://zafc.forumsr.com/t205-yugo-efi-power
https://zafc.forumsr.com/t1417-yugo-efi-power
A ovde da ne pravimo , tu se prica o iberlaufu.
https://zafc.forumsr.com/t1854p500-chat-forumasa
Za mog Yuga:
https://zafc.forumsr.com/t205-yugo-efi-power
https://zafc.forumsr.com/t1417-yugo-efi-power
A ovde da ne pravimo , tu se prica o iberlaufu.
Puno ljudi se ruga konstruktorima. Nije to od juče, a priznajem da je jako malo ljudi, koji se razumeju u nečije rešenje, no bilo kako bilo, hvala im što postoje
Iberlauf imam i na mom autu. Na jugu sam jednom sam pokušao očistiti crevo i tu mrežicu. Ne smrdi i nije teško, ako je moj auto u pitanju, zar ne? Čistio sam i to na ovom sad autu. Samo treba održavati i čistiti i nema problema.
Iberlauf imam i na mom autu. Na jugu sam jednom sam pokušao očistiti crevo i tu mrežicu. Ne smrdi i nije teško, ako je moj auto u pitanju, zar ne? Čistio sam i to na ovom sad autu. Samo treba održavati i čistiti i nema problema.
Petre, pametno zboris
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
@Petar: Slažem se,nije to veliki posao očistiti taj filter,a mnogo znači!
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Datum upisa : 23.09.2010
Danas sam kupio novo crevo od ibera kupio filter novi za vazduh,vratio iber na mesto pravo da vam kazem motor radi duplo bolje nego kad je iber bio izvucen !!!
Neca_Delija- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 35
Godina : 35
Datum upisa : 16.12.2011
Pre će biti da je to bilo do tvog starog filtera ako je bio prljav!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
fora je u tome sto mi je iber bio izvucen stalno ! Pa sam odlucio juce da ga vratim !
Neca_Delija- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 35
Godina : 35
Datum upisa : 16.12.2011
ovo sto kaze semper je vrlo moguce a hoce i kuciste da se pojede pa da se i tu provlaci voda. :/
vatosevac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 64
Datum upisa : 11.03.2012
Neca_Delija ::vratio iber na mesto pravo da vam kazem motor radi duplo bolje nego kad je iber bio izvucen !!!
Pa veoma je nemoguce da radi bas 2x bolje, a i ako ima neke promene, to ne moze da ima ikakve veze sa crevom iz ibera. Mozda je bilo neprofesionalno skinuto, jer kada se i skine iber, neophodno je zacepiti rupu na kucistu filtera kroz koju bi vukao vazduh van filtera, zatim zacepiti onaj mali vod od ibera do usisnog kolektora ko ga ima, da ne uvlaci falsh. Mozda si vracanjem ibera vratio stvari koje nisu bile dobro sredjene na svoje mesto ali pre ce biti da ti motor bolje radi zbog filtera vazduha. Kada se iber skine, filter se samo na izgled manje prlja, ali mu isto opada propusna moc i treba ga menjati redevno po kilometrazi na nekih 5k ali i cesce, zavisno gde se vozilo eksploatise a ne kad se "zaprlja".
ispravka za moj komentar. htedoh ovo sto kaze semper je vrlo moguce a hoce i kuciste da se pojede pa da se i tu provlaci voda. :/htedoh reci da ako je motor zverka i da je dobra struja i sistem zagorivo moze i da se stavi iber lauf i da se izvadi isto ce da radi samo po gasu i cuvaj glavu .
vatosevac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 64
Datum upisa : 11.03.2012
CyberianIce ::Neca_Delija ::vratio iber na mesto pravo da vam kazem motor radi duplo bolje nego kad je iber bio izvucen !!!
Pa veoma je nemoguce da radi bas 2x bolje, a i ako ima neke promene, to ne moze da ima ikakve veze sa crevom iz ibera. Mozda je bilo neprofesionalno skinuto, jer kada se i skine iber, neophodno je zacepiti rupu na kucistu filtera kroz koju bi vukao vazduh van filtera, zatim zacepiti onaj mali vod od ibera do usisnog kolektora ko ga ima, da ne uvlaci falsh. Mozda si vracanjem ibera vratio stvari koje nisu bile dobro sredjene na svoje mesto ali pre ce biti da ti motor bolje radi zbog filtera vazduha. Kada se iber skine, filter se samo na izgled manje prlja, ali mu isto opada propusna moc i treba ga menjati redevno po kilometrazi na nekih 5k ali i cesce, zavisno gde se vozilo eksploatise a ne kad se "zaprlja".
Bravo!
To sam i kaz'o!
Ne mora možda toliko često na 5000,ali do 10000 bi trebalo!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
ja sam moj iber izvukao zato sto mi je pravio veliki kondenz kad nije radio termostat,bukvalno mi je voda ulazila u karb,sad sam ga izvukao,sve zapusio i miran..sad nema kondenza al opet se razmisljam dal da ga stavim nazad..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ja sam napravio taj izdvajac ulja iz gasova,koristim ga neka 2 meseca i uopste vise nema ni trunke masnoce u kucistu filtera,sklepao sam ga od nekih delova,neizgleda manekenski ali svakako vrsi funkciju
dragan77- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 275
Godina : 47
Datum upisa : 03.05.2011
dragane77 daj nam neke slike da vidimo mehanizam sta si se stiso ;-)
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Moj motor kad sam uradio generalku i prvo palenje uopste neduva na iberlauf crevo iberlaufa mi je u kucistu filtera a motor koji duva na iberlaufu je zreo za cengele ljudi sta reci ja sam patio muke sa mojim motorom zastava 128 1100ccm hilzne su imale 2mm ajnzec a sada je sve vraceno na fabricko stanje tako da sam veoma srecan sto sam se definitivno resio tog odvratnog smrada iz ibera a taj motor koji pusi treba izvaditi crevo kako su drugi rekli jer motor se gusi i teze radi.
Runta- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Godina : 36
Datum upisa : 22.11.2012
meni je izvuceno crevo od iberlaufa iz filtera i provuceno skroz dolje.E sad meni je extra motor pa da li da ga vratim na staro mjesto? i nije zacepljena rupa na kucistu od filtera od ibera,da zacepim ako ga ne budem vracao?
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
zacepi obavezno,da ne vuce prljavstinu..i zapusi tu liniju vakuma sto ide iz karba dole kod karba..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ja bih ga vratio jer ne vidim neki razlog da bude izvucen a ako bas neces onda obavezno zapusi jer vuce fals vazduh, odnosno vazduh nije filtriran...
mislim da cu ga vratiti onda,al CINI mi se da na crijevo od ibera u kuciste ima kao cevcica mala ili je na karb mislim.ako vratim dali zacepiti ili sto snjom,junior45 da li je to linija vakuma?
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
Strana 2 od 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Strana 2 od 11
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu