Gasi se u voznji
+7
Pakson
Inferno
Avram '90
USKE
tihomir89
Petar
yugo55
11 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Gasi se u voznji
Ovako,jutros sam upalio yuga,radi nekih 10-15 sekundi pa se ugasi,onda opet upalim (samo pipnem kljuc on upali),i tako jedno 10x...Posle tolikih pokusaja poceo je da radi kako treba...Ali,kad sam krenuo,nepredjem ni 300m on se ponovo gasi,povucem sauh on povuce,i opet,ni 300m ugasi se.Upalim ga ponovo (opet,samo pipnem kljuc) i tako stalno,neznam u cemu je problem,goriva ima.Ostavio sam ga u drugoj ulici dok nesmislim sta cu...Da li je to karburator,mozda AC-pumpa,stvarno neznam,pomagajte......
yugo55- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 112
Godina : 33
Datum upisa : 21.01.2011
Re: Gasi se u voznji
Pogledaj iberlauf i vidi da pročistiš svećice. Pogledaj i filter vazduha. Meni liči na to.
Da li auto voziš često na kraćim relacijama?
Da li auto voziš često na kraćim relacijama?
Poslednji izmenio Petar dana Uto 25 Jan 2011, 15:21, izmenjeno ukupno 1 puta
Iberlauf je izveden napolje....Da,cesto ga vozim na kracim relacijama,zasto to pitas???a to sa svecicama cu probati....
yugo55- OHV 767ccm 30ks
Proveri onda i filter vazduha. Električnu instalaciju (svećice, kablovi, razvodna kapa i ruka, pritegnutost kontakata od bobine pa do svećica) treba svakako da isproveravaš.
Pa kraće relacije hoće da dovedu do pojave kondenza pri ovim hladnim danima i to stvori problem.
Pa kraće relacije hoće da dovedu do pojave kondenza pri ovim hladnim danima i to stvori problem.
vozis ga na gas ili benzin?
tihomir89- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 35
Godina : 34
Datum upisa : 12.01.2011
Na benzin vozim.Danas sam mu izvadio onaj mali filter za gorivo (pre karburatora sto stoji),bio je pun prljavstine.Isao je lepo,bez problema kad sam izvadio.Kasnije sam otisao do grada (udaljen 5km),i gurao sam ga nazad,opet isto....Sad ide 20-30 metara i stane,pipnem kljuc upali,i opet sve nanovo.U medjuvremenu mi se i akumulator ispraznio tako da sam ga gurao do kuce....
yugo55- OHV 767ccm 30ks
kolko imas ti goriva u rezeorvaru???? obicno i to bude tvojih simptoma kad nema goriva.. jer je sigurno da ne dobija goriva,kada se ugasi.a ako pali iz prve,i ide 20-30 m,znaci da nestane goriva,jer da je struja nebi uopste palio,po mom nekom kontanju
a lako moguce i to sto je petar reko,da je do kontakta,i meni je pre nedelju dana isto tako,upalim ga radi 2-3 sec,ugasi se,i tako jedno 10 puta,i kad je upalio,radio je kao na 2 klipa dok nije sauh digo na 2000rpm,onda su proradili i ostali,ali posle mi se nije ni gasio,niti bilo sta,kao sto je tebi...
a lako moguce i to sto je petar reko,da je do kontakta,i meni je pre nedelju dana isto tako,upalim ga radi 2-3 sec,ugasi se,i tako jedno 10 puta,i kad je upalio,radio je kao na 2 klipa dok nije sauh digo na 2000rpm,onda su proradili i ostali,ali posle mi se nije ni gasio,niti bilo sta,kao sto je tebi...
USKE- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 838
Godina : 41
Datum upisa : 26.07.2010
pogledaj kako sprica gorivo na ace pumpi ako dobro onda pogledaj svecice dali su vlazne ako jesu onda preliva karburator i moguce je da tiliko prelije da napuni cilindre i nemoze da sagori,pogledaj svecice dali su boje kafe ako nisu onda je lose pajenje,ili pogledaj platinsko dugme mozda je iztroseno,ako nije ni to pogledaj u karburatoru kod plovka kako stoji dali je puno mulja ili vode,ako ti je rdjav rezervoar moras skidati dole i izpirati,ako si to uradio mozes da sprecavas tako da ti ne rdja akumulator sipaj 1 litru alkohola na 10 litara goriva alkohol ti uhvati vlaku i vodu u rezervoaru i nece dati da ti rdja odunutra,ako neces da cistis rezervoar stavi pre negosto uvuce ace pumpa gprivo na to crevo stavi filter,a pogledaj ace pumpu dali je cista da nije mozda usla neka rdja pa se zaglaci.pozz
druze kakvo paljenje imas??? pretpostavljam ako vozis juga da imas elektronsko-bezplatinsko,lako moguce i komutator da crkava naso sam na jednom forumu da je i komutator bio problem za tako nesto...
USKE- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 838
Godina : 41
Datum upisa : 26.07.2010
kaze ako ti fino radi i fino pali kad je hladan a kad se ugreje oda se ugasi ona ti je crkla membrana na ace pumpi jer i sam si rekao da je bio pun filter zaz gorivom sa prljavstinom tako da promeni ace pumpu jer je to lose mozda se icepala membrana jbg
Goriva ima,sve je cisto,i karburator i rezervoar.Paljenje mi je elektronsko,svecice dobre,nastelovano dobro paljenje.Ja po svemu sumnjam na AC-pumpu,nju treba da skinem da vidim da li valja....
yugo55- OHV 767ccm 30ks
Ako se gasi kad radi u leru onda je ler dizna zapušena,nju pročisti licnom odvrneš onaj šaf ispod kućišta filtera,a ako se ugasi u toku vožnje onda ne dobija gorivo-ako kažeš da svećice i paljenje valjaju!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Datum upisa : 29.08.2010
Pogledaj bravicu jer od vibracija hoce da gubi kontakt
Inferno- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 30
Godina : 43
Datum upisa : 10.04.2010
Ja samo mislim da on negde vuce vazduh,da je dovodno crevo negde puklo,sutra cu probati napred staviti kantu sa gorivom,ako i tako nebude htelo onda je sigurno AC-pumpa,nema sta drugo biti....
yugo55- OHV 767ccm 30ks
Nasao sam kvar........Dovodno crevo je bilo na pola zaguseno,i AC pumpa nije mogla da postigne da napumpa goriva u karburator,uvek mali nivo goriva...
yugo55- OHV 767ccm 30ks
E ljudi da ne otvaram temu, inace kad vozim auto u pitanju YUGO EFI 1.3 (sa ajnspricom) hoce da mi upali ,,chek engine" lampicu i kad kocim, tj. usporavam ugasi mi auto, retko kad nece da ugasi, ocistio filter vazduha, svecise,a iberlauf mi visi dole?? zna neko u cemu je problem??? pomoc hitnoo
zaboravio sam da napomenem, od kad sam uzeo auto, iberlauf je bio skinut, a cujem da nije dobro to,a nije do sad pravio probleme,:
zaboravio sam da napomenem, od kad sam uzeo auto, iberlauf je bio skinut, a cujem da nije dobro to,a nije do sad pravio probleme,:
Samo jedna stvar, EFi nije ajnšpric nego direktno ubrizgavanje.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
ma manje bitno... tu smo da me ispravi neko ako pogresim ), samo me zanima dal' iko zna sta je kvar
Prvo karter vrati tamo gde mu je mesto ili ga izvedi na odgovarajuci nacin a sto se tice tvog problema, jel 3.1 ili 4.6 sistem? Ako je 3.1 sistem, problem bih prvo pogledao u vakum crevu sto ide od usisine grane do ECUa...
Razlika je da li ima razvodnu kapu ili bobinu na kucistu bregaste.
3.1 sistem onda, proveri to crevo za pocetak
Da vidis da li je puklo negde ili da se nije zapusilo.
Similar topics
» Gasi se u voznji
» Brujanje u voznji
» Gasenje u voznji
» Problem u voznji
» trza u voznji i malo povecana potrosnja...
» Brujanje u voznji
» Gasenje u voznji
» Problem u voznji
» trza u voznji i malo povecana potrosnja...
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|