Prebacivanje plina sa jednogrlog na dvogrli karb.
+27
slobokv88
ZAC
dimmu
Kum Ruzvelt
Zuty
radovan018
mmarkoo
junior45
Predrag B.
Crazy128
Mitke
castiel-87
Louisss
darko-san
imocnic318
Neca_Delija
valsorimkaran
darko.su84
CyberianIce
Miljan
bavaria
Vlado
zeleni macak
Petar
Bohoc
YUgisa
djolee cervello
31 posters
Strana 2 od 5
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Prebacivanje plina sa jednogrlog na dvogrli karb.
Teraj druze kod Milankovica, mom tastu je ugradjivao sekvent na Mondeu i odradio bez problema a i ja sam kod njega vec u dva juga ugradjivao. Ja mislim da je Milankovic jedan od najboljih majstora za gas u Subotici a i sire on i Pero iz Tavankuta, samo nemoj u EuroGas.
darko.su84- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 262
Godina : 40
Datum upisa : 02.01.2010
Meni treba samo dobra preporuka, a ne samo cena i to je to. Sad mi je rekao majstor, koji mi je čistio dizne da preporučuje samo Peru iz Tavankuta i nikog drugog. Da li još neko ima da kaže nešto o Milankoviću? Meni je majstor rekao da svi posle dolaze u Tavankut da on popravi što su ostali falš ugradili.
Desimire, nemoj ti ništa brinuti, CPU od ECU-a, je običan PLC, ili DSP, tako da sam tu kudikamo domaći, jer sam već radio sa tim uređajima, doduše u drugoj formi i jasno mi je sve šta može i kako može. Ipak mi je to struka. Jasno mi je da je to napravljeno samo za nekoga ko je imao makar kakvu obuku iz upravljanja procesima. Znam i šta treba da radi logičko kolo od sekventa i šta treba da šalje na magistrali sa kojom su povezana ta dva CPU-a. Jedino mi nije jasno kako je moguće da neko priučen može imati mušterije, a mene interesuje da li ga mogu izbeći, a ako moram platiti više, onda nema mi druge, jer neću da svoj auto uvaljujem sebi, kao što se neki auto uvaljuje nekom na prodaji.
Desimire, nemoj ti ništa brinuti, CPU od ECU-a, je običan PLC, ili DSP, tako da sam tu kudikamo domaći, jer sam već radio sa tim uređajima, doduše u drugoj formi i jasno mi je sve šta može i kako može. Ipak mi je to struka. Jasno mi je da je to napravljeno samo za nekoga ko je imao makar kakvu obuku iz upravljanja procesima. Znam i šta treba da radi logičko kolo od sekventa i šta treba da šalje na magistrali sa kojom su povezana ta dva CPU-a. Jedino mi nije jasno kako je moguće da neko priučen može imati mušterije, a mene interesuje da li ga mogu izbeći, a ako moram platiti više, onda nema mi druge, jer neću da svoj auto uvaljujem sebi, kao što se neki auto uvaljuje nekom na prodaji.
Gde si ti video u plinskom racunaru PLC? Da nisi mozda mislio PIC pa pogresio u kucanju? Ja nisam video nigde, razvljivao sam nekoliko plinskih ECU-a, mozda ima u nekim skupljim modelima ali ovo sto se kod nas najvise valja nema PLC-a ni u tragovima... E a tu u stagu sam cak video i neke ruske KLONOVE PIC-eva, eto dokle smo dogurali sa tim.
veruj mi neces se kajati ako odesh kod milankovica,pera je prvi poceo to da radi i verovatno je najbolji ali se i dosta ceka kod njega na red,ali na tebi je da odlucish ja ti kazem niko nije mogao da namesti mog yuga da normalno radi i na niskim i na visljim obrtajima a da trosi do 12litara,covek je to uradio za 6minuta,a znam i dosta njih koji su kod njega ugradjivali gas i ljudi su prezadovoljni.....
bavaria- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 408
Godina : 39
Datum upisa : 07.01.2009
Ubacio sam sekvent u servisu Interauto na Paliću. Vlasnik ima Ford Mondeo sa gasom, koji je on ugradio u tom servisu i lepo mu ide, tako da imam poverenja u njega. Cena ugradnje je bila 600evra i nije bilo razlike između obične i torusne boce, tako da sam ubacio torusnu na mestu rezervnog točka.
Zapremina boce je 45litara. Navodno može da se puni do 35-40litara. Ima pokazivač nivoa goriva u kabini koji svetli u mraku.
Zapremina boce je 45litara. Navodno može da se puni do 35-40litara. Ima pokazivač nivoa goriva u kabini koji svetli u mraku.
Da li je neko od vas video ili cuo ili cak ima sekvent plin na karburatoru ???
i koliko je to izvodljivo?
i koliko je to izvodljivo?
tako nesto definitivno ne postoji koliko znam,posto je sekvent definicija da za svaku stublinu imash po jednu brizgaljku,a posto kod karba imash "centralno" ubrizgavanje to tesko da moze da se izvede ali ispravite me ako gresim.....
bavaria- OHV 903ccm 45ks
Pa ubusis dizne od plina na pocetku usisne grane kod glave motora ko sto bi i na EFIju uradio...
pa da u principu moze tako posto plin ima svoj komp nema veze uopste sa karbom pa nesto bi se dalo zbidziti sigurno.......ovo je srbija tu sve moze......
bavaria- OHV 903ccm 45ks
Da ne otvaram novu temu, jel zna neko dizne za plin u kojim velicinama postoje? Tj da li postoje neke dizne od 9mm i slicno
Da postoje razlicite dizne: 3, 6, 9, 12, 15 i 18mm. U zavisnosti od konfiguracije injectora (Fast/ECO) i radne zapremine motora, preporucuje se ugradnja razlicitih dizni. Imam ovaj program kojim se racune koje uvodnike treba staviti u tvoj auto sa ESGI sistemom (a moze i drugi).
- Kod:
http://rapidshare.com/files/430966717/ESGI_Duesenkalkulator_Valtek.zip
Ok, hvala, meni bas program za racunanje nece trebati (mada mozda nekome zatreba) jer ja ne planiram plin da ubacujem, dizne me interesuju za nesto drugo I super sto ima 9mm, bas mi one trebaju
To je program za proracun dizni za sekvent, a kod nas je praksa da se na venturi ugradjuju 9-ke kao jedina opcija sto naravno nije uvek dobro ali "majstori" to tako rade jer ovde za druge dizne i ne znaju.
Bas nemam srece Kod mene je bivsi vlasnik imao sekvent i isle su od 3mm dizne
http://www.011info.com/auto-gas-beograd/auto-gas-servis-toma Autogas Servis TOMA ! Ja kod njega odrzavam moj uredjaj za plin! Momci su fer i korektni ! Velika preporuka !
Neca_Delija- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 35
Godina : 35
Datum upisa : 16.12.2011
https://zafc.forumsr.com/f21-prodavnice-radionice-i-servisi
Tu se postavljaju preporuke za servise i prodavnice
Tu se postavljaju preporuke za servise i prodavnice
e drugari potrebna mala pomoc. pazario sam weber 32dmtr32 250 9f, ali nije busen za plin. bio sam do "ag dora" da mi izbuse, ali nece za moje dobro, bolje da stavim mesac. tako da sam nabavio dva mesaca i mesinganu racvu. e sad, ja bih to radio sam, pa bi mi dobro dosla koja slika, ako neko ima sistem sa mesacem, da vidim kako to kod koga stoji, da znam kako bih ja zbudzio.
doduse nijedan od ova dva mesaca nisu 32/32mm. prvi je 26/28mm, drugi je 28/28mm, ako se nevaram. nisam mogao naci ama bilo kakav 32/32.
doduse nijedan od ova dva mesaca nisu 32/32mm. prvi je 26/28mm, drugi je 28/28mm, ako se nevaram. nisam mogao naci ama bilo kakav 32/32.
imocnic318- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 73
Godina : 34
Datum upisa : 14.06.2012
ovaj sa leve strane ti je dobar,takav ja imam,ajde sutra cu da ti slikam kako sam ja to kod mene namestio,meni se nije dopalo kako mi je ovaj ugradio (majstor) pa sam ja to sam posle prepravljao.racva je super na tu sam i mislio.
darko-san- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 203
Godina : 46
Datum upisa : 05.01.2012
hvala, ne moras da zuris, tek za vikend nameravam da budzim. taj levi cu morati malko da rezem kako bi pasao... al' videcu jos, mozda naletim do nedelje na neki bolji mesac, pa me interesuje na koja sva vozila se budzio dvogrli 32/32 dmtr osim z101 special i mediteran? evo jedna budzotina mesaca sa neta, izgleda super odradjeno.
Samo bi trebalo nekako zatvoriti te rupe na nosacu filtera jer tu moze da uvuce svakavu necistocu. Mada sam ja i dalje za mesac koji ide ispod karburatora. Nema budzenja, samo sto je onda kompletan karburator vislji za debljinu mesaca.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
i ja sam malko skeptican za mesac odgore u kucistu filtera ali to je jedina solucija. trazio sam na 2-3 mesta neki mesac za izmedju usisne i karb, al' bezuspesno, pa sam odustao. ne znam gde bih jos mogao traziti tako nesto.
Ne znam gde ih ima jer su dosta skuplji od ovih "obicnih" pa ih manje i ima u prodaji.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
odustao sam od budzenja mesaca na dvogrli karb. vozikao sam ga par dana na benzin, iziveo se, osetio cari i sad cu ga prodam. svi me ubedjuju da ga busim, a meni ga zao busiti... tako da cu ga prodam i videcu da pazarim neki jednogrli weber32icev.
A zašto bi prešao sa dvogrlog na jednogrli?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» prebacivanje sa jednogrlog na dvogrli elektro
» Ugradnja dvogrlog karburatora umesto jednogrlog
» dovod gasa u karb.busenje kucista ili mesac odozgo
» Karb.. Elektronac
» Ugradnja dvogrlog karburatora umesto jednogrlog
» dovod gasa u karb.busenje kucista ili mesac odozgo