Velika zabuna oko izduvne grane, kratka i duza dvocevka
+7
seno
Nele Zastava 128
valsorimkaran
Draga
Miljan
Danilo
YUgisa
11 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Velika zabuna oko izduvne grane, kratka i duza dvocevka
i ja sam kontao,ali rece ovaj iz auspuh servisa lonac... meni bilo cudno pa sam zato i rekao
Narode poceo sam malo sredjivanje masine
tipa da lepse i izgleda i da se lepse cuje
sad me zanima da li ce pasati izduvna cev od juga na 128 jer je auto duzi
od Yuga sta bi bilo najbolje da uradim
Inace stavio sam plave bocne migavce a evo je i izduvna cev cela
tipa da lepse i izgleda i da se lepse cuje
sad me zanima da li ce pasati izduvna cev od juga na 128 jer je auto duzi
od Yuga sta bi bilo najbolje da uradim
Inace stavio sam plave bocne migavce a evo je i izduvna cev cela
Nele Zastava 128- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 15
Godina : 31
Datum upisa : 06.11.2012
Nisam siguran konretno sta podrazumevas lepsim zvukom i sta ocekujes da ces dobiti sa Yugovim izduvom, ne pase izduv, mora da se prepravlja a neku razliku u zvuku ne verujem da ce biti...
YUgisa ::Nisam siguran konretno sta podrazumevas lepsim zvukom i sta ocekujes da ces dobiti sa Yugovim izduvom, ne pase izduv, mora da se prepravlja a neku razliku u zvuku ne verujem da ce biti...
A nije izduv ceo od juga od golfa dvojke dizelasaje srednji i zadnji lonac, pa kao vuce malo na Sportski zvuk a skonto sam danas da ne pase kad sam sve rasklopio pa pokusavam da u kombinujem sa svojim i samo me jedno koleno na srednjem loncu zeza pa sutra nosim kod majstora da izravnam to!
inace hvala na odgovoru
Nele Zastava 128- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 15
Godina : 31
Datum upisa : 06.11.2012
Ja sam greskom kupio duzu cev od Z-101 i uz minimalne prepravke ugla cevi koja ulazi u cev ka zadnjem loncu nabudzio duzu cev. Mada moj koral in 60 ks ima samo zadnji lonac, osetno sam primetio da mi auto sporije ubrzava nego sa kracom cevi, a zveci kao stojadin ODVRATNO.
seno- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 14
Godina : 49
Datum upisa : 06.07.2011
Koju duzu cev? Dugu dvocevku od izduvne grane? sa njom jeste da zveci ko stojadin ali i bolje tera u obrtaje
Ljudi ja o ovom nista ne znam, a radoznao sam da naucim nesto...
Pa ako bi neko bio ljubazan da objasni uz slike koji su izduvi, npr 4-1, 4-2, 2-1 i tako to(posto ja veze nemam)
Ja sam na zastavi i jugicima vidjao sledece, napred od motora spustenu dvocevku kratku samo i posle ide jedna cev, zatim sam vidjao od motora krecu 2 cevi i idu negde do pola auta obe, i vidjao sam od motora krece jedna cev i svude je jedna ide srednji lonac i zadnji kao sto je kod mene, e pa sad kako vi zovete ovo sto sam ja naveo...
I koji sistem preporucujete, za mene je to sve isto
Pa ako bi neko bio ljubazan da objasni uz slike koji su izduvi, npr 4-1, 4-2, 2-1 i tako to(posto ja veze nemam)
Ja sam na zastavi i jugicima vidjao sledece, napred od motora spustenu dvocevku kratku samo i posle ide jedna cev, zatim sam vidjao od motora krecu 2 cevi i idu negde do pola auta obe, i vidjao sam od motora krece jedna cev i svude je jedna ide srednji lonac i zadnji kao sto je kod mene, e pa sad kako vi zovete ovo sto sam ja naveo...
I koji sistem preporucujete, za mene je to sve isto
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Epa ja ovde upao i zaleteo se odmah,.. Hvala
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
4 2 1 grana
Pozdrav, zelim da kupim granu dvocevku 4-2-1 sa zastave 101, koliko dobijem snage i jel mora nesto da se budzi oko auspuha
JovanTempo1.1- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Godina : 15
Datum upisa : 29.09.2023
Moje misljenje je da ne dobijas nista sem rezanja i problema sa klirensom jer u Kecu visi motor nego u Yugu i mora da se ukraja izduv jer se ne poklapa cev.
Neki tvrde da su osetili velike dobitke, ali ja nisam mogao da izmerim to u praksi (mozda neko moze da potvrdi na valjcima), pretpostavljam da mozda ako imas izduvnu sa 35/40mm cevima i nadjes dvocevku sa 38/42mm cevima sto je najvece fabricko sto ja znam da je bilo da mozda ima nekog napretka, ali i to je vise do precnika cevi nego duzine. Mada mislim da sada svi prave samo 35/40mm kombinaciju.
Ali jesam recimo izmerio napredak u kombinaciji prosirena usisina grana, prosiren izduvni kolektor i onda dvocevka po meri sa ostatkom izduva po meri. Tako da definitivno moze nesto da se dobije, ali ne bih ocekivao nista merljivo od standardne. Jednostavno mislim da zamenom jedne komponente se tesko moze dobiti nesto sem ako ne pogodis bas najvecu restrikciju, a to mislim da nije dvocevka.
Spojicu ovu temu posle sa ovom:
https://zafc.forumsr.com/t944-velika-zabuna-oko-izduvne-grane-kratka-i-duza-dvocevka
Neki tvrde da su osetili velike dobitke, ali ja nisam mogao da izmerim to u praksi (mozda neko moze da potvrdi na valjcima), pretpostavljam da mozda ako imas izduvnu sa 35/40mm cevima i nadjes dvocevku sa 38/42mm cevima sto je najvece fabricko sto ja znam da je bilo da mozda ima nekog napretka, ali i to je vise do precnika cevi nego duzine. Mada mislim da sada svi prave samo 35/40mm kombinaciju.
Ali jesam recimo izmerio napredak u kombinaciji prosirena usisina grana, prosiren izduvni kolektor i onda dvocevka po meri sa ostatkom izduva po meri. Tako da definitivno moze nesto da se dobije, ali ne bih ocekivao nista merljivo od standardne. Jednostavno mislim da zamenom jedne komponente se tesko moze dobiti nesto sem ako ne pogodis bas najvecu restrikciju, a to mislim da nije dvocevka.
Spojicu ovu temu posle sa ovom:
https://zafc.forumsr.com/t944-velika-zabuna-oko-izduvne-grane-kratka-i-duza-dvocevka
Similar topics
» Izduvne grane .
» glava od 1.4 motora na 1.1
» Izduvne grane na sohc motorima
» Ugradnja izduvne grane 4-2-1 na Yugo 45 - Prednosti i mane
» Problem sa curenjem antifriza izmedju izduvne i usisne grane....
» glava od 1.4 motora na 1.1
» Izduvne grane na sohc motorima
» Ugradnja izduvne grane 4-2-1 na Yugo 45 - Prednosti i mane
» Problem sa curenjem antifriza izmedju izduvne i usisne grane....
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu