Ugradnja sijalica,kako?
+21
NikolaBoss
zeleni macak
Aki91
miljanxXx
Louisss
Mitke
YugoM55
fox_87
Crazy128
zastava 128
zile
junior45
milospvlvc
ZAC
Avram '90
-YUGO_55-
djzecky
Pedja
YUgisa
Miljan
Sima21
25 posters
Strana 5 od 6
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Ugradnja sijalica,kako?
pa hocu li sada ja imati problema sa njima, on mi je preporucio te, pakovanje je otvoreno , racun imam ali na nih ne daju garanciju, tako i da hocu ne mogu da zamenim za neke " zakonski propisane"
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 634
Godina : 37
Datum upisa : 28.02.2013
Pa verovatno ce ti blicati ovi iz suprotnog pravca ko i meni iako ja imam obican OSRAM Night Breaker koji je legalan za saobracaj...
na kratkim ce mi blicati?
pa da kazem ovome sto bude stelovao snopove da ih baci malo nize ili da zamrljam farove .
ma ne verujem da ce biti problema al videcu, al toga mi je pun k* da prodavci ne znaju sta prodaju, nebitno dal je za kola ili nesto drugo. ja koji imam auto par meseci ispadoh pametniji citajuci ovde na forumu nego on koji se time bavi.
sam sam dosao do toga da uzmem cool blue a ne nightbreaker ,i razlika u ceni izmedju 4300K i 5000K kod cool blue je mala, oko 400din, pa aj reko da uzmem ove od 5000k
pa da kazem ovome sto bude stelovao snopove da ih baci malo nize ili da zamrljam farove .
ma ne verujem da ce biti problema al videcu, al toga mi je pun k* da prodavci ne znaju sta prodaju, nebitno dal je za kola ili nesto drugo. ja koji imam auto par meseci ispadoh pametniji citajuci ovde na forumu nego on koji se time bavi.
sam sam dosao do toga da uzmem cool blue a ne nightbreaker ,i razlika u ceni izmedju 4300K i 5000K kod cool blue je mala, oko 400din, pa aj reko da uzmem ove od 5000k
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Da, meni blicaju kad je normalno nastelovano, prestanu da mi blicaju kada ih spustim na pola normalnog, ali nekad popizdim pa vratim kako treba, jer kad je kako treba, ni netrebaju duga
Prodavac je trgovac, on jedino sto zna je kako da proda, da je prodavac automehanicar, onda bi znao i sta ti treba A i oni koji znaju sta ti treba, cesto oguglaju, posto svakakvih kupaca ima, imam poznanike koje rade u prodavnicama, pa to je smesno sta kupci trazi, kad dodje trazi ratkapnu pa kad ga pita koji auto a ovaj lupi crveni...
Prodavac je trgovac, on jedino sto zna je kako da proda, da je prodavac automehanicar, onda bi znao i sta ti treba A i oni koji znaju sta ti treba, cesto oguglaju, posto svakakvih kupaca ima, imam poznanike koje rade u prodavnicama, pa to je smesno sta kupci trazi, kad dodje trazi ratkapnu pa kad ga pita koji auto a ovaj lupi crveni...
Izvinjavam se sto kvarim coveku temu ali da pitam na mom y45,na faru napred pise h4 i farovi su poljski a sijalice su klasicne balonke,pa me interesuje da li imam releje jer ih dosad nisam video i neznam gde se nalaze,i dali su to fabricki farovi yugo je 90god.
vatreni 45- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 119
Datum upisa : 22.12.2012
Releji ti se nalaze kod kutije osiguraca,ako ima 3 releja onda imas za farove,a ako ima 1,nemas. Vjerovatno da ih nemas jer imas balonke,jedino kao ih nije ko naknadno ugradio.
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
ma ko zna,uz lose farove mozda i ne bude smetalo drugima
znam ja da ce u vecini slucajeva preporuciti ono skuplje, al najbolje sto mi je rekao da ove preorucuje svima, kad malo bolje razmislis za nase puteve sve treba off road, od vesanja, guma pa do svetala
ko mi blicne mogu samo da mu pokazem duga pa ce sve da mu bude jasno, al ni to ne valja, necu znati dal mi blica zbog pandura ili svetala
nego nigde na netu ne mogu da nadjem nekog ko radi stelovanje tih svetala, zrenajninski put bi mi odgovarao, od borce pa ka gradu
znam ja da ce u vecini slucajeva preporuciti ono skuplje, al najbolje sto mi je rekao da ove preorucuje svima, kad malo bolje razmislis za nase puteve sve treba off road, od vesanja, guma pa do svetala
ko mi blicne mogu samo da mu pokazem duga pa ce sve da mu bude jasno, al ni to ne valja, necu znati dal mi blica zbog pandura ili svetala
nego nigde na netu ne mogu da nadjem nekog ko radi stelovanje tih svetala, zrenajninski put bi mi odgovarao, od borce pa ka gradu
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Trebalo bi svaki tehnicki pregled da uradi Pa ne znam bas, od losih farova moze i da bude jos gore ako ne usmerava kvalitetno snop
ugradio ih veceras, ostavim jednu staru i razlika je i vise nego ocigledna. ugradim drugu i ukapiram da postoji odstupanje izmedju refleksije, kad ono imam sta i da vidim ,desni indijski far ,levi 21 oktobar , naravno nas sija bolje.
tako da cu da potrazim i drugi 21,okt. cak farovi nemaju ni poziciju u njima, vec u branicima koja ne sluzi apsolutno nicemu,da zamaze oci, a jedna ni ne radi. cak nema ni instalacija izvucena za poziciju u farovima
ok, ako rade tehnicki oni su mi na svakom koraku, samo da ne ispituju nista vise inace ce me posalati na otpad
tako da cu da potrazim i drugi 21,okt. cak farovi nemaju ni poziciju u njima, vec u branicima koja ne sluzi apsolutno nicemu,da zamaze oci, a jedna ni ne radi. cak nema ni instalacija izvucena za poziciju u farovima
ok, ako rade tehnicki oni su mi na svakom koraku, samo da ne ispituju nista vise inace ce me posalati na otpad
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Kao sto rekoh da ne otvaram novu temu posto je na forumu mnogo pisano o tome kao sto mi rece Nikola Boss,gledao sam releje e sad neznam da li su za h4 sijalice,buni me ovaj relej u malom krugu ili sta je to vec.
EDIT: Izmenjen link slike da bude u skladu sa pravilima foruma. Obrati paznju na to. YUgisa
EDIT: Izmenjen link slike da bude u skladu sa pravilima foruma. Obrati paznju na to. YUgisa
Ja mislim da je taj relej oznacen malim krugom relej za grejac zadnjeg stakla ali nisam 100% siguran.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Datum upisa : 05.05.2012
A ova dva releja da li su ona dva za h4 sijalice
mozes ti i balonke na njih,tj mozes koje god oces sijalice na njih i h4 i balonke i ostale,samo da nisu prejake sijalice.. izgleda da jesu za svijetla,jedan za kratko,drugi za duga svijetla..
Ako su fabricki onda ne verujem da su dovoljno jaki za h4. Sacekaj Miljana, on je guru za te stvari
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
zasto da ne ? Ne treba da stavlja nista jace sijalice od 55/60w..
Pa za balonke nema releji, fabricki su ugradjivani releji za H4 55/60w, bar koliko ja znam.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Kod mene u Jugu umesto tih fabrickih, ima neki nemacki releji koje je cale ugradio zbog halogenih h4. Kaze mi da su te sijalice na obicnim relejima pravili problem.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Koliko ja znam, oni koji su izasli iz fabrike sa balonkama, nisu imali releje za setla. Koji su fabricki izasli sa H4, fabricki imaju releje za te sijalice, i sve radi bez problema.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Datum upisa : 25.03.2011
ja na mom yugicu imam H4 55/60w ali ne mogu da nadjem releye nigde jedino sto znam da je ovaj yugic pre kupovine imao alarm i jos nekih sitnica pa je to prodavac skinuo , a releye ne mogu da nadjem nikako .
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
Da, oni koji nemaju releje, fabricki imaju balonke, a oni koji imaju releje, imaju H4.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Znaci mogu ubaciti h4 bez problema,a zna li jos neko nesto ovom releju u manjem krugu.
Kod mene su H4 sijalice već 15 godina minimum i to bez releja.
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Datum upisa : 29.08.2010
Da li neko zna sta znaci broj 60 u oznaci sijalice 12v 60/55w?
Da nije mozda "udarna struja" ?
Da nije mozda "udarna struja" ?
fox_87- OHV 1295ccm 61ks
Pa jacina sijalice, 60 je ja msm kratko a 55 dugo ako se ne varam, neka me neko ispravi.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Obrnuto...55W oboreno 60W dugo svetlo.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» ugradnja sijalica od 100w
» Ugradnja servo volana u Yuga, Keca, kako?
» Kako popraviti motor/pumpu na posudi za vodu ?evo kako
» Led sijalica h4
» Test sijalica
» Ugradnja servo volana u Yuga, Keca, kako?
» Kako popraviti motor/pumpu na posudi za vodu ?evo kako
» Led sijalica h4
» Test sijalica
Strana 5 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu