Antifriz dilema
+3
YUgisa
junior45
Dragan Nešić
7 posters
Strana 1 od 1
Antifriz dilema
Pozdrav svima, imam yugo koral In Dmb 1.1 2006, mali hladnjak je bakarni, a veliki aluminijumski, koji antifriz sipati???
Dragan Nešić- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 12
Godina : 44
Datum upisa : 14.11.2020
Re: Antifriz dilema
Plavi,famov ili galax,nikako nisotek ili adeko ili tako nesto jeftino
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ja koristim Febi G12+ ljubicasti Lepo cisti talog u motoru
Hvala drugari 🔨🔨
Dragan Nešić- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 12
Godina : 44
Datum upisa : 14.11.2020
Nema na cemu, usustini sta god uzmes bitno da je nije bas od tih najeftinijih Sa druge strane, ako se ne zna kad je prethodno menjan, obrati paznju narednih nedelja nakon zamene jer nekad nov antifriz kad je kvalitetniji skine naslage i talog u motoru i moze da se desi da procuri negde
junior45 ::Plavi,famov ili galax,nikako nisotek ili adeko ili tako nesto jeftino
Zasto ne Nisotec? Ja bas letos nasuo svez crveni Nisotec.
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Na nisovim pumpama jedino valjaju prodavacice..
Termostat ce da crkne vrlo verovatno
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
junior45 ::Na nisovim pumpama jedino valjaju prodavacice..
Zar nisi pohvalio jednom prilikom Nisotec, da li valjda za Rakovicu ulje? Ali isto pamtim da je neko kleo njihovo ulje za Jugića.
VPetar ::Termostat ce da crkne vrlo verovatno
Nemoj molim te, da ne čuje zlo. Prošle godine sam ga menjao...Pa znaš li ti koja je muka na Z101 stari tip demontirati kućište.
Nego, imaomo Total kući zbog francuskih vozila, pa ću da zamenim njime. I onda svi autići idu na isti antifriz.
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Pa sipao sam jednom u traktor nisovo ulje i potrosio ga pre nego sto sam skontao a stara 45ica nije imala pritiska 😂 kupim ulje kad je na akciji i koristim u testeri za lanac i tako za neke gluposti,mada nije ni za to 😂
Nisotec plavi je sasvim ok. Koristim ga godinama u oba automobila, redovna izmena na 2 god i bez brige. Dostupan je uvek za razliku od drugih proizvodjaca,imas ga na svakoj pumpi pa i u radnjama, tako da zbog dolivanja mesanja i slm msm da je najbokji izbor. Ovde, u Šapcu, u jednoj radnji su veelpordajne cene i litar istog od 100% je 205 din. Sam razblazis sa dest vodom i to je to. Cak ga i nas cuveni bloger, Stalker hvali. To mi je vec bila dovoljna preporuka.
cokanovic84- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 20
Datum upisa : 19.10.2020
I ti bi ih hvalio da te plate..ko je stalker ne znam al cim je cuven onda mora da ima neke sponzore..ne vidim razlog da iko hvali nisov proizvod sem ako ga neko ne plati da to kaze..
Valeov 100 protectiv, bas dobar, kosta al radi posao.
Aleko2141- SOHC 1290ccm EFI 67ks
- Broj poruka : 2881
Godina : 37
Datum upisa : 01.05.2016
junior45 ::I ti bi ih hvalio da te plate..ko je stalker ne znam al cim je cuven onda mora da ima neke sponzore..ne vidim razlog da iko hvali nisov proizvod sem ako ga neko ne plati da to kaze..
Stalker je živa legenda interneta. Inzenjer petrohemije, ko ga prati, zna o cemu pricam. I ne da nije placen, naprotiv. Ne bih da ga reklamiram, ali covek je pristuan na blogu 10 i kusur godina, hiljade tesktova na temu ulja i dr tecnosti, vrlo profesionalan i posvecen tome sto radi. https://motornaulja.blogspot.com/
Sto se tice antifirza, sigurno da ima 10x boljih od Nisoteca, ali je Nisotec najdostupniji zbog rasirene mreze Nisovih pumpi. A za Yuga je plavi sasvim dovoljnog kvaliteta, ispunjava sve standarde, povoljan je, nije cak ni tako agresivan kao neki drugi itd itd...
Jedan covek je facebooku hvalio do smrti nisove proizvode,stari vloger,moguce da sam sa njim dosao isto u raspravu kao sad sa tobom..on je govorio isto sto i ti,samo je onda bilo upitanju ulje..konkretno sam vozio 45icu tad i imao sam merac pritiska ulja pa sam znao kakva je situacija sa uljem..on je strasno hvalio 15w40 a ulje katastrofa,gusto kad je hladno,auto jedva vergla a retko kad se zagreje..jednom sam se isto zajebao i sipao u traktor nisovo sae 30,potrosio je 20l ulja dok si rekao keks i jos nikakav pritisak nije imao..imamo mnogo bolja ulja i rafinerije od nisa,kao na primer galax ili fam sa kojima nikad problema nisam imao,antifrizi godinama drze ulja dobra ne gube pritisak,ne trose ga..u traktor sipam iskljucivo dizel sa nisa,posto mi je najbliza pumpa,kad sam skinuo filtrr ove godine...
Sta reci za ostalo..
Sta reci za ostalo..
Stalker je vrlo slucan koliko ja vidim u tome sto prica, samo sto koliko sam ja upucen prica o tome sta pise na papiru. Koliko ja znam ne radi laboratorijsko ili bilo kakvo drugo testiranje tih proizvoda. Imao sam cak i priliku da komuniciram sa njim i podelimo sam usustini neka svoja iskustva sa njim koja se nisu poklapala sa njegovim misljenjem oko ulja Tako da ima pametnih stvari sto kaze, ali treba uzeti sa dozom rezerve ne zato sto on ne zna, nego sto teorija i praksa nekad nije ista stvar.
Iskreno mislim da za moderne antifrize period zamene bi trebao da bude 5 godina, a rasprostranjenost radi dolivanja mi je nekako besmislena ako je rashladni sistem ispravan.
Sad nesto specijalno za antifrize ne mogu tvrditi da je ovaj ili onaj bolji ali iz iskustva sa uljima sa benzinskih pumpi, tesko mi se odluciti za njihov antifriz.
Iskreno mislim da za moderne antifrize period zamene bi trebao da bude 5 godina, a rasprostranjenost radi dolivanja mi je nekako besmislena ako je rashladni sistem ispravan.
Sad nesto specijalno za antifrize ne mogu tvrditi da je ovaj ili onaj bolji ali iz iskustva sa uljima sa benzinskih pumpi, tesko mi se odluciti za njihov antifriz.
I sa gorivom sa njihovih pumpi
Ako se za nekoga na internetu moze reci da je nepristrasan onda je to taj covek Da li postoji sansa da njihov antifriz ne ispunjava standarde koje su sami propisali, verujem da da.. A ko to onda moze da kontrolise, kad je svaka flasa za sebe..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Stalker je zaista nepristrasan. Nikad nije isticao niti hvalio nijedan brend, ali je u pogledu kvaliteta antifirza istakao nekoliko puta da je atifirz koji pravi NIS veoma dobrog kvaliteta. Vovek je godinama vozio Zastavu sa DMB motorom, tako da je verovatno imao i licna iskustva kako se ponasaju u Zastavinim vozilima. Ja, licno, koristim bas taj plavi Nisov vec 10ak god. U jednomn starijem BMWu i Yugisi, niakd nikakav problem ni sa zaptivkama, crevima, hladnjacima, ali uvek redovna izmena i provera. Druge brednove nisma probao, ali mi je NIS nekako uvek bio pod ruku, i bez obzira da li je sve ispravno na vozilu, uvek se nadje potreba da se dolije, jer se zameni neko crevo, boca, trmostat itd itd, a u tom slucaju bolje ne mesati. Pritom, u oba auta koristim isti antifriz, tako da mi je isplativije da lagerujem uvek , narocito ako nabavim po veleprodajnoj ceni. Takodje, mislim da je greska sipati crveni antifriz u starije motore jer su dosta agresivniji i da gumice i zaptivke , pa i pumpa brze stradaju. Takodje, mesanje antifirza ume da napravi dzumbus (druge hemisjke reakcije), narocito mesanje plavog i crvenog, zato uvek oprez sta je vec u sistemu, pa taj sipati ili doliti. Osim ako se, pre zamene, motor dobro ispere destilovanom vodom 2x, pa tek onda usledi zamena i vrste antifriza.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu