Temperatura problem
+4
d.stole
vukiclab
dimmu
VPetar
8 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Temperatura problem
Da li je normalno da nakon voznje od 25km kazaljka za temperaturu bude u plavoj zoni(na ivici plave)
Grejanje radi ali ne bog zna kako toplo
U gradskoj guzvi tek milimetar podigne kazaljku od plavog i pali ventilator stalno
Sta bi mogao biti problem?
Yugo 45
Grejanje radi ali ne bog zna kako toplo
U gradskoj guzvi tek milimetar podigne kazaljku od plavog i pali ventilator stalno
Sta bi mogao biti problem?
Yugo 45
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Datum upisa : 15.06.2019
Re: Temperatura problem
Kod mene je to na cetvrtom autu isti problem, termostat. Mada i na ovom gde sam ga zamenio pre dve godine nije dugo trajao. Opet narocito zimi pravi isti problem.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Verovatno nemas termostat i neko stavio onaj raniji termoprekidac pa pali ranije ventilator
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Moze i ne mora,ja imam raniji termoprekidac pa radi,ali pali na pola,ne bas tako rano..
Kada je auto hladan skinuo sam cep sa hladnjaka i bućka voda u hladnjaku
Jel to znaci da termostat ne zatvara i da je on problem?
Kad je bilo toplije vreme bez problema je dostizao sredinu skale...
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Dok se auto ne ugreje jedno crevo treba da bude toplo, drugo hladno.. Ako je drugo mlako ili toplo pre nego sto kazaljka dodje malo ispod pola onda je termostat ostao otvoren.. Ako leti ne vozis otvoreno moguce da se po gradu ugreje dovoljno, a mozda je tad radio a sad ne radi vise
Ali kazaljka uopste ne izlazi iz plavog, stalno se krece tu negde u plavom
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Kod 45ice je generalno problem dihtovanje termostata oko kucista,pa slabo dihtuje i kad je ladno prolazi dosta vode i ne moze motor da se zagreje..moze da se napravi gumica da se zadihtuje,onda drzi vislje temp i dobro greje..to sto zubori voda znaci da cirkulise stalno,tj da termostat ne zatvara
Nikola_98 ::Kada je auto hladan skinuo sam cep sa hladnjaka i bućka voda u hladnjaku
Nikola_98 ::Ali kazaljka uopste ne izlazi iz plavog, stalno se krece tu negde u plavom
dimmu ::Kod mene je to na cetvrtom autu isti problem, termostat. Mada i na ovom gde sam ga zamenio pre dve godine nije dugo trajao. Opet narocito zimi pravi isti problem.
Znaci problem je u termostatu
Da kupim teleoptikov?
Da kupim teleoptikov?
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Sa termostatima je nekad kockanje; ja imam Vernet i radi savrseno ali sam cuo da imaju ljudi probleme, slicno je tako i sa Teleoptikom. Ne rade svi kako treba novi iz kutije (ne otvaraju/zatvaraju kad treba).
vukiclab- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 555
Godina : 31
Datum upisa : 05.03.2008
Uzecu Vernet onda
A davac temerature kako da proverim
A davac temerature kako da proverim
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Bio sam kod majstora i on je konstatovao da je davac temperature problem, zamenio to uzeo mi pare a problem isti
Nista se nije promenilo. Auto pali i ventilator, sve normalno ali kazaljka je stalno u plavom
On je nesto isprobavao kazaljku, kad spoji zicu negde ona se popne do kraja i spusti se do dole i rekao da je ona ispravna
Sta sad?
Nista se nije promenilo. Auto pali i ventilator, sve normalno ali kazaljka je stalno u plavom
On je nesto isprobavao kazaljku, kad spoji zicu negde ona se popne do kraja i spusti se do dole i rekao da je ona ispravna
Sta sad?
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Nista, isto kao i do sad. Termostat.
P.S. Mislim, kakav je to uopste majstor ako ni ne proveri da li je resio problem
P.S. Mislim, kakav je to uopste majstor ako ni ne proveri da li je resio problem
Pa nece da ti kazaljka izadje iz plavog kada ti termostat ne radi kako treba. I sam si rekao
Ja sam stavljao Vernet i na svakom autu mi posle dve-tri godine bude slican problem. Nije bas da nece da izadje iz plavog ali treba mu jedno 5-6km voznje otvorenog puta da krene da izlazi iz plavog polja.
i onda pitas sta sada da radis? ...Nikola_98 ::Znaci problem je u termostatu
Da kupim teleoptikov?
Ja sam stavljao Vernet i na svakom autu mi posle dve-tri godine bude slican problem. Nije bas da nece da izadje iz plavog ali treba mu jedno 5-6km voznje otvorenog puta da krene da izlazi iz plavog polja.
Momci ti lepo rekli jos na pocetku, odakle prvo da pocnes.
Kada je kazaljka non-stop u plavom, u 90% slucajeva je problem u termostatu koji je riknuo i ostao u otvorenom polozaju, tako da voda od samog starta cirkulise po citavom sistemu (a ne prvo oko motora).
Ja sam imao taj slucaj na kecu prosle zime. Vozio i po 100km u cugu i koliko god da ga stiskam, kazaljka se vrti oko plavog. Zamenio termostat i sve ok.
Ako je moguce, gledaj da pazaris Vernet.
Dobro je uzeti Vernet koji dolazi sa zaptivnom gumicom u kutiji. Jer gumice koje se prodaju po radnjama na komad, su ocaj zivi. Vec na oko deluju da nece dugo izdrzati na visokoj temperaturu.
I kad se to izmenja, moras lepo da izluftiras sistem. Jer ako ima malo vazduha u sistemu, neces se ugrejati zimi.
Kada je kazaljka non-stop u plavom, u 90% slucajeva je problem u termostatu koji je riknuo i ostao u otvorenom polozaju, tako da voda od samog starta cirkulise po citavom sistemu (a ne prvo oko motora).
Ja sam imao taj slucaj na kecu prosle zime. Vozio i po 100km u cugu i koliko god da ga stiskam, kazaljka se vrti oko plavog. Zamenio termostat i sve ok.
Ako je moguce, gledaj da pazaris Vernet.
Dobro je uzeti Vernet koji dolazi sa zaptivnom gumicom u kutiji. Jer gumice koje se prodaju po radnjama na komad, su ocaj zivi. Vec na oko deluju da nece dugo izdrzati na visokoj temperaturu.
I kad se to izmenja, moras lepo da izluftiras sistem. Jer ako ima malo vazduha u sistemu, neces se ugrejati zimi.
Poslednji izmenio d.stole dana Uto 03 Dec 2019, 18:11, izmenjeno ukupno 1 puta
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Nije stvar u 90% vec ako su oba creva topla i brboce hladnjak, to je znak da je sigurno problem u termostatu. Znaci na taj nacin si siguran da je on, a dal je jos nesto, videcemo kad promenis termostat
Promenicu sutra termostat kupio sam Vernet pa javljam
Jedino me buni sto pali ventilator u guzvi u gradu a temperaturu pokazuje na minimumu
Jedino me buni sto pali ventilator u guzvi u gradu a temperaturu pokazuje na minimumu
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Mozda je vrisnuo i termoprekidac, ali daj da vidimo prvo kad zamenis termostat
I obavezno izliftiraj dobro,45ice su mekane,zvizne dihtung za casak 😂
Sta znaci obavezno izliftiraj😂
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
U mesto da radi dok ne upali ventilator par puta,nemoj puniti hladnjak do kraja dok ne izliftiras,da ne iscuri mnogo..bilo bi dobro da probusis rupu 1mm u termostat da lakse izadje vazduh
Zamenjen termostat, to je bio problem
Hvala svima
Hvala svima
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Imam jos jedan problem
Grejanje je ok u voznji ali kad stanem na semaforu recimo posle 20ak sekundi hladno duva sve dok se krene pa ugreje opet
Grejanje je ok u voznji ali kad stanem na semaforu recimo posle 20ak sekundi hladno duva sve dok se krene pa ugreje opet
Yugo_45- OHV 843ccm 34ks
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Temperatura
» visoka temperatura motora...
» Zastava 101 - normalna temperatura?
» Povisena temperatura motora.
» Niska temperatura motora
» visoka temperatura motora...
» Zastava 101 - normalna temperatura?