Zastava 101 - normalna temperatura?
+5
Predrag B.
Avram '90
Miljan
ZAC
teslaboj
9 posters
Strana 1 od 1
Zastava 101 - normalna temperatura?
Nesto me buni sad kada pocese zime
Koja je normalna temperatura na autu?
skoro sam menjao termodavac/termostat (ne znam sta bese uglavnom nije hteo da ugasi ventilator) i od tada hladnjak se cesce pali u odnosu na pre, tj cim malo povisi temperaturu.
U sustini auto sve radi normalno, samo mi je grejanje nekako 'mlako' da kazem, nije ono vrelo, a ne mogu da ocenim kako je bilo prosle zime jer nisam leti koristio
Ispala mi je buksna bila sa dela koji pokazuje temperaturu,ali mislim da to nije moglo da mu skodi..
A temeratura ne prelazi vise kao sa ove slicice
Pa me eto zanima temperatura normalna, ili mu je neki deo fals pa ga ne greje dovoljno..
Koja je normalna temperatura na autu?
skoro sam menjao termodavac/termostat (ne znam sta bese uglavnom nije hteo da ugasi ventilator) i od tada hladnjak se cesce pali u odnosu na pre, tj cim malo povisi temperaturu.
U sustini auto sve radi normalno, samo mi je grejanje nekako 'mlako' da kazem, nije ono vrelo, a ne mogu da ocenim kako je bilo prosle zime jer nisam leti koristio
Ispala mi je buksna bila sa dela koji pokazuje temperaturu,ali mislim da to nije moglo da mu skodi..
A temeratura ne prelazi vise kao sa ove slicice
Pa me eto zanima temperatura normalna, ili mu je neki deo fals pa ga ne greje dovoljno..
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Re: Zastava 101 - normalna temperatura?
Stavio si termodavac sa nizom temperaturom nego taj sto je bio, zato cesce pali. Sve je to ok.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
A to je onda ok.
A znaci ne treba temperatura da penje preko ove, kao sto sam 'nacrtao'?
Sve mi se cini da je grejanje mlako.
A znaci ne treba temperatura da penje preko ove, kao sto sam 'nacrtao'?
Sve mi se cini da je grejanje mlako.
Treba da bude temperatura na pola, tad je grejanje normalno, a za tu temperaturu ti treba termoprekidac 92-87, a ti si stavio 82-68.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Jel se oni Miljane razlikuju po boji one plastike?
Ima crveni i mislim braon ili crni?
Ima crveni i mislim braon ili crni?
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Ja sve koje sam video su crni.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Hvala na odgovorima.
Moguce da je i zbog toga, a danas sam zagledao oko motora, i ono rebrasto crevo ili kako se zove se pomerilo. Naizgled je bilo ok a ustvari je pozadi centimetar bilo van, i vratio sam to i sada lepo greje.
Moguce da je i zbog toga, a danas sam zagledao oko motora, i ono rebrasto crevo ili kako se zove se pomerilo. Naizgled je bilo ok a ustvari je pozadi centimetar bilo van, i vratio sam to i sada lepo greje.
To rebrasto crevo ne utiče na grejanje kabine već samo da motor zimi uvlači topliji vazduh od okolnog ledenog
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Greska
E ovako, pre 2 godine kad sam zamenio termostat, temperatura nikako al znaci nikako ne prelazi ovu granicu sto cu postaviti sad na slici... Upalim auto i ventilator se upali odma posle 5 min, a tako kad vozim malo vise i kad ga ostavim hoce on da radi i po 15-tak minuta kad je ugasen auto, za ti 15 min ventilator se jedno 5-6 puta upali i ugasi , na usponima malo se samo pomeri temperatura i to je.. Meni iskereno nista ne smeta mogu da vozim 365 dana, ne mogu da ga pregrejem nikako ,.. A skala za temperaturu je ispravna 100%, posto nekad izvadim osigurac za vent... da vidim i on si dize temperaturu pomera se skala .. Pa da li nesto steti sto ovako otvara prerano, ja msm da je samo bolje, nzm?
To je kod mene (normalna) max temperatura
UPs moja greska, pobrko sam stvari, nisam menjao termostat, nego termo-prekidac, sigurno otvara na mnogo nizu temp.....,
To je kod mene (normalna) max temperatura
UPs moja greska, pobrko sam stvari, nisam menjao termostat, nego termo-prekidac, sigurno otvara na mnogo nizu temp.....,
Poslednji izmenio Zuty dana Pon 22 Jul 2013, 12:41, izmenjeno ukupno 1 puta
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Nije to normalna temperatura, i nije bas pozeljno to, mnogo ti rano pali ventilator, i motor ti je prakticno stalno hladan, tj na nekoj smesnoj temperaturi, a i zimi ti je grejanje mnogo slabije. Ja bih zamenio termostat i termoprekidac.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Njemu kasno pali ventilator,a uzrok niske temerature propala gumica na termostatu,tako je i kod mene bilo,sad em trosi manje em bolje greje
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Resavaj to, ako je pokazivac ispravan, onda vozis auto sa mlakim motorom stalno, sto nikako nije dobro.
To sto on reaguje kada izvadis osigurac, ne znaci da on i tacno pokazuje. Elektricar ti moze izmeriti tacnu temperaturu unimerom i uporediti sa kazaljkom. Ako je to ok, onda trazis problem dalje u termostatu.
Nije mi logicno da ti pali ventilator vec posle 5min voznje a kao hladan je motor, tj, stalno otvoren termostat. Nek imas i najhladniji termoprekidac koji pali ventilator, ono na skali nije ni blizu te temperature!
To sto on reaguje kada izvadis osigurac, ne znaci da on i tacno pokazuje. Elektricar ti moze izmeriti tacnu temperaturu unimerom i uporediti sa kazaljkom. Ako je to ok, onda trazis problem dalje u termostatu.
Nije mi logicno da ti pali ventilator vec posle 5min voznje a kao hladan je motor, tj, stalno otvoren termostat. Nek imas i najhladniji termoprekidac koji pali ventilator, ono na skali nije ni blizu te temperature!
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Similar topics
» Normalna temperatura i kazaljka koja pokazuje temperaturu
» Temperatura
» Temperatura problem
» Tuning & Styling (zastava 101/128, yugo, zastava 750/850, ...)
» Povisena temperatura motora.
» Temperatura
» Temperatura problem
» Tuning & Styling (zastava 101/128, yugo, zastava 750/850, ...)
» Povisena temperatura motora.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|