Niska temperatura motora
+8
Mitke
ZAC
Tatamata
junior45
charjek
teslaboj
YUgisa
vatreni 45
12 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Niska temperatura motora
E pa ovako problem je u sledecem, jugo upste nema radnu temperaturu, kazaljka na satu mrdne mozda 2mm od donje crte, pipao sam donje crevno hladnjaka i ono je bilo mlako sto znaci da je termostat ispravan, jedino ako nije zaglavio,u tom polozaju termostat je menjan pre 2god.
vatreni 45- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 119
Datum upisa : 22.12.2012
Re: Niska temperatura motora
Kako da ispustim vazduh iz sistema
Startujes motor da se malo zagreje i onda popustis selnu na crevu i cekad da izadje vazduh napolje ako ga ima i kad krene da tece rashladna tecnost, onda stegnes nazad, tako mozes kod hladnjaka i kod malog hladnjaka tj radijatora kabine, to bi trebalo da resi problem
Hvala na brzom ogovoru,ja mogu da ispustim vazduh i na donjem cepu hladnjak posto imam donji cep.
Vazduh je obicno skroz gore, tesko da ces ga tako ispustiti
A kako ti radi grejanje u autu?
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
interesuje me zasto mi auto tesko dobija radnu temperaturu?tacnije treba mu dosta vremena.Napred sam mu stavio i karton da mu ne duva hladno :-D
mislio sam da mi je termostat ostao otvoren medjutim tad bi crevo do hladnjaka (od termostata) trebalo da bude mlako i hladnjak da ima neku temperaturu...
mislio sam da mi je termostat ostao otvoren medjutim tad bi crevo do hladnjaka (od termostata) trebalo da bude mlako i hladnjak da ima neku temperaturu...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Mozda vazduh u sistemu pa ne kruzi kako bi trebalo.
zasto bi se pojavio vazduh a nisam sada menjao antifriz
posto i meni ne dize temeperaturu nesto resim se i ja da odvrnem tu selnu na hladnjaku i u tom trenutku ugasi mi se auto,nisam uspeo da ga upalim,samo vergla,koliko sam provalio nema goriva u karburatoru,kad sipam cep sa gorivom direktno u karb upali i ugasi se,verovatno otisla pumpa ali mi nije jasno kako je bas u trenutku kad sam odvrnuo selnu crkla
marex- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 87
Godina : 30
Datum upisa : 06.01.2014
Kome ne dize radnu temp,lako moze biti do prebogate smese i /ili previse ladnog vazduha..meni na 45 bilo popusteno kuciste vazdusnog filtera i nije bilo teorije da digne digne temp na otvorenom..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
interesuje me koja bi radna temperatura bila da je termostat ostao otvoren (zaglavljen)?Posto meni je nesto skroz sumnjivo,cak mi je i grejanje slabije,a radna mi je nesto niza (po kazaljci na satu) za nekih milimetar dva mozda...
upali nek ti radi u mestu na leru i kad ti u mestu upali ventilator vidi gde ti je kazaljka ako je negde na sredini to je ok probaj da ga vozis onda i ako ti temperatura krene da pada dole onda ti je definitivno termostat ostao zaglavljen.charjek ::interesuje me koja bi radna temperatura bila da je termostat ostao otvoren (zaglavljen)?Posto meni je nesto skroz sumnjivo,cak mi je i grejanje slabije,a radna mi je nesto niza (po kazaljci na satu) za nekih milimetar dva mozda...
Ne lupaj gluposti to nema veze sa temperaturom motora,temperaturu motora regulise tormstan koji otvara i pusta hladnu vodu u blok i tako hladi motor.junior45 ::Kome ne dize radnu temp,lako moze biti do prebogate smese i /ili previse ladnog vazduha..meni na 45 bilo popusteno kuciste vazdusnog filtera i nije bilo teorije da digne digne temp na otvorenom..
Nemoj pisati poruku za porukom, koristi opciju EDIT. Milos
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
meni kad je trosio 14l lagane voznje na otvorenom trebalo je 5km duze da se zagreje kad je plovak puko
i termostat ne pusta ladnu vodu iz bloka nego toplu iz bloka..a i opste je poznato ko ima CAI da se auto teze zagreva
i termostat ne pusta ladnu vodu iz bloka nego toplu iz bloka..a i opste je poznato ko ima CAI da se auto teze zagreva
pa to sam i napisao procitaj malo bolje post termostat pusta hladnu vodu U BLOK.
Nemoj citirati poruku iznad. Milos
Nemoj citirati poruku iznad. Milos
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
Tatamata ::
Ne lupaj gluposti to nema veze sa temperaturom motora,temperaturu motora regulise tormstan koji otvara i pusta hladnu vodu u blok i tako hladi motor.
Ja se izvinjavam na OFF-u ali moram da odreagujem... Junior je nas stari clan, koji je mnogo doprineo razvoju ovog foruma. Decka poznajem licno i mogu da potvrdim da je pravi TATAMATA za mehaniku na Jugicima...stoga skrecem paznju da se povede racuna za koga se kaze da "lupa" Postoji finiji nacin da se nekome da do znanja da MOZDA nije u pravu!
Hvala!!!!
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Posto vidim da rasprava krece u pogresom smeru, smirite malo strasti. Svaki visak poruka, sve rasprave koje nisu vezane za temu ce biti obrisane.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
ja sam svoj problem delimicno resio,poboljsanje je negde 30% sto se grejanja tice,naime,u onoj plasticnoj kutiji treba da postoje dve klapne koje je predhodni vlasnik skinuo pa je prosto receno strujanje hladnog vazduha hladilo mali hladnjak i nije mogao da postigne temperaturu kakvu treba,zalepio sam karton preko tog otvora gde klapna treba da dodje ali dalje nije problem 100 % resen ali mozda nekog samo ovo muci,
marex- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 87
Godina : 30
Datum upisa : 06.01.2014
Jedna klapna je za grejanje-donja,druga za hladjenje-gornja. Tako da kad treba da greje gornja klapna treba da je zatvorena a donja otvorena,da bi vazduh prolazio kroz nju i grejao se u malom hladnjaku i grejao kabinu.
Drugari evo me na forumu posle duzeg vremena ponovo se javlja isti problem temperatura samo malo mrdne od donje crte,pa sam ga malo poterao uzbrdo i posle vrlo malo vremena kazaljka je bila na pola i naglo je spala digo sam haubu i video da ventilator duva,pa sam pomislio na termo prekidac,i jos jedno pitanje da li ce iscureti rashladna tecnost kad se odvije termo prekidac.Zahvalan unapred
Ako se ventilator aktivirao,a kazaljka se ne pomera 99% je termo-davač koji se nalazi u glavi motora. Termo-prekidač se nalazi na dnu hladnjaka. Iscureće malo,sve zavisi koliko brzo zaviješ
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Druze hvala na brzom ali nisam siguran da smo se razumeli kazaljka je spala posto se ventilator ukljucio.
Pala je skroz na nulu ili malo ka hladnom?
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» visoka temperatura motora...
» Povisena temperatura motora.
» Temperatura
» Temperatura problem
» Zastava 101 - normalna temperatura?
» Povisena temperatura motora.