Bobina i potenciometar
4 posters
Strana 1 od 1
Re: Bobina i potenciometar
Da li je ovo bobina za EFI (M4,6)? Pitam jer pise da je za Bravo/Punto 1,2 16v i 1,4, a po slici deluje da je to to...
I od cega pasuje TPS (senzor leptira) na Yuga, da znam po cemu da trazim, jer naravno da niko nije cuo da na Yugu to postoji.
Jeste od njega bobina a senzor leptira nisam bas zagledao, bilo je isto kod nekih Fijata ako se nevaram, probaj ukucati sifru od senzora u gugl ( ) pa ce ti izbaciti
Pedja ::
I od cega pasuje TPS (senzor leptira) na Yuga, da znam po cemu da trazim, jer naravno da niko nije cuo da na Yugu to postoji.
YUgisa ::a senzor leptira nisam bas zagledao, bilo je isto kod nekih Fijata ako se nevaram, probaj ukucati sifru od senzora u gugl ( ) pa ce ti izbaciti
Stvarno, ako nemas u vuglu, imas u Guglu. Proverio sam, TPS oznake 0 280 122 001 je isao na brojne Alfe (145, 146, 155), Citroene (Xantia, XM, ZX i vrlo interesantno, na GTI modele AX i BX, za ostale ne pise ), na Fiate (Bravo HGT, Coupe, Marea-znaci 2.0 20v motor), na Hyundaije neke, neke Lancije, na gomilu Opela, da ne pisem dalje... u svakom slucaju, nije ga nemoguce naci. Nego ne znam da li je on isti kao na Fiatima 1,6 16v i 2,0 16v, zanima me zbog prebacivanja leptira sa tih motora, da znam da li je moguce iskoristiti i njihov senzor?
Palo mi je i to na pamet, ali ti motori nisu bas cesti, pa sem sto cu teze naci, i cena je verovatno malo "egzoticnija". A da li bi mogao Yugov senzor na te leptire? To bi bilo najsigurnije resenje.
Sto se slike tice, je li takav senzor i na Efiju, mislim na konektore?
Sto se slike tice, je li takav senzor i na Efiju, mislim na konektore?
Jeste, takav je konektor... Ma nema tu sta da bude egzoticno, treba samo naci gde to pogledati posto za sve lupaju ogromne cene, pogotovo kad leptir hoce uvek da uvale sa usisnom... Ko meni sto su hteli da uvale ceo menjac jer sam hteo tamo deo nosaca da uzmem Pa sigurno da moze da se ugradi To sam i ja hteo da uradim, da prepravim kuciste da pase Yugicev original senzor...
Eh, nema... ko da ne znas nase otpadare, prvo ce mi uvaljivati celu usisnu (sto si i sam rekao), pa onda ce mi samo za ovo klepiti cenu ko da je od zlata, jer je sa 2.0 20v motora, da je sa nekog cesceg bi i cena bila niza verovatno, bar ja mislim da je to njihova logika.
Pitanje Da li je ista bobina na EFI-ju i standardna za elektronsko paljenje
mijaus- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 17.08.2009
Bobina i potenciometar
Jeste, za 3.1.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Similar topics
» elektronsko paljenje vs platinsko paljenje