Zamena vrata
+10
YUgisa
VPetar
ZAC
jugota
slobokv88
MilosL
putopisac
Sima21
dimmu
ristivoje
14 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Zamena vrata
Samo sa limicima.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Kod mene je keder bio normalan tj nije bio stvrdnut.. i skinuo sam prstima
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
https://m.wikihow.com/Replace-Your-Automobile-Windshield
Mozda ovo pomogne. Ima kako se demontira vetrobransko staklo i lepljeno uretanom i koje se drzi kederom
Mozda ovo pomogne. Ima kako se demontira vetrobransko staklo i lepljeno uretanom i koje se drzi kederom
- Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Bolje ipak da se ja ne vatam tog posla.... Kad ga je tako jebeno skinuti, kako bih ga tek onda neoštećenog ugradio na druga gepek vrata....
Jandro- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 531
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2013
Ja sam sa tankim srafcigerom krenuo iz jednog coska samo da jedan deo izadje napolje i polako je rukama islo.
Nista se nije ni ostetilo, ne znam ni sto bi.
Imas fazon i sa komadom kanapa da ga provuces u jedan cosak i polako ides u krug.
Nista se nije ni ostetilo, ne znam ni sto bi.
Imas fazon i sa komadom kanapa da ga provuces u jedan cosak i polako ides u krug.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Inače, ovo pitam pošto sam nabavio drugi gepek koji nije truleks kao moj, ali su sjebani grejači (derani lepili foliju na staklo )i nema motora zadnjeg brisača.Kod mene sve to funkcioniše, pa reko' da prepakujem.... Mada, sad mi se čini da ću se upuštati u zajebanu avanturu....
Jandro- OHV 903ccm 45ks
I ja sam bio uplasen i pitao sam sve zive kako treba.. i razocarao se na kraju kad je ispalo staklo posle 30s
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Stos sa kanapom se meni mnogo svidela,posebno sto supet jednostavno izgleda kad to radi Ed China iz Weeler Dealersa.
Treba da ima na Yutube sve njihove epizode.
Treba da ima na Yutube sve njihove epizode.
Moje komsija vraca nazad keder sa kanapom, a mislim da skida uz pomoc srafcigera.
Sima21 ::Moj komsija vraca nazad keder sa kanapom, a mislim da skida uz pomoc srafcigera.
Kako da razlabavim ono sranje na B stubu, da bi mi se vrata bolje zatvarala /nalegala?? Ona dva šrafa neće ni da mrdnu!
Jandro- OHV 903ccm 45ks
Mislis na zub brave na stubu, sto ima limcice podloske pa se sa njima kao steluje?
Pa sad, mozda udarnim odvijacem, malko kucnes cekicem da pipusti... Al treba imati udarni odvijach jbg
Si probao WD40 tj slicnim sredstvom odvijacem? Al da pustis da odreaguje jedno bar 15 min, verovatno malko zapeklo
Pa sad, mozda udarnim odvijacem, malko kucnes cekicem da pipusti... Al treba imati udarni odvijach jbg
Si probao WD40 tj slicnim sredstvom odvijacem? Al da pustis da odreaguje jedno bar 15 min, verovatno malko zapeklo
Udarni šrafciger ne videh u životu, a kamoli koristih... Ili da skidam zadnji tapacirung i da ga nekako razdrkam iznutra....
Jandro- OHV 903ccm 45ks
Um caruje sultan klade valja ...
On je sad u fazonu renoviranja podkrovlja pa sve radi na oooruk ....
Uzmes malo veci/jaci zvezdasti + smrt kljesta. Ostalo ce se kazti samo.
Jednom rukom guras srafciger u rupu a drugom odvijas ...
On je sad u fazonu renoviranja podkrovlja pa sve radi na oooruk ....
Uzmes malo veci/jaci zvezdasti + smrt kljesta. Ostalo ce se kazti samo.
Jednom rukom guras srafciger u rupu a drugom odvijas ...
putopisac- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 280
Godina : 55
Datum upisa : 31.03.2018
A ne neee.
Uzmes srafciger koji negde na telu,ili u donjem delu drske,ili na vrzu ima sestougaoni deo namenjen za kljuc ili gedoru,i na polugu...mora da se odvrne...
A udarni odvijac je tako mocna alatka da je to prosto "must have"
Fora je sto odozgo klepis cekicem,nema srafa koji ne popusta,udarac je najjaca stvar koju ruka moze da proizvede a da posluzi u odvrtanju...
Um caruje,snaga klade valja,dok snaga ne popizdi....ili ,kad um zataji,snaga dolazi do izrazaja...ili , ako nesto nece silom upotrebi vecu silu.
U tvom slucaju,ja bih pazljivo ovo zadnje...ja odvrnuh to isto sasvim uspesno,i od debelog aluminijuma napravio podmetak a izbacio one silne limove,sad se vrata mnooogo lakse zatvaraju...
Nemo skidati tapacir dzaba nista ne dobijas,posto se ta dva sarafa usrafljuju u zavarene matice u/na stubu
Uzmes srafciger koji negde na telu,ili u donjem delu drske,ili na vrzu ima sestougaoni deo namenjen za kljuc ili gedoru,i na polugu...mora da se odvrne...
A udarni odvijac je tako mocna alatka da je to prosto "must have"
Fora je sto odozgo klepis cekicem,nema srafa koji ne popusta,udarac je najjaca stvar koju ruka moze da proizvede a da posluzi u odvrtanju...
Um caruje,snaga klade valja,dok snaga ne popizdi....ili ,kad um zataji,snaga dolazi do izrazaja...ili , ako nesto nece silom upotrebi vecu silu.
U tvom slucaju,ja bih pazljivo ovo zadnje...ja odvrnuh to isto sasvim uspesno,i od debelog aluminijuma napravio podmetak a izbacio one silne limove,sad se vrata mnooogo lakse zatvaraju...
Nemo skidati tapacir dzaba nista ne dobijas,posto se ta dva sarafa usrafljuju u zavarene matice u/na stubu
Ništa od tog posla.... Oblajznula su mi se oba šrafa, ne vredeše ni smrt klešta, ni veliki šrafciger... Ćorsokak, ne znam više šta da radim, vrata su mi na prst debljine od karoserije kad se zatvore... O zaključavanju da i ne govorim....
Jandro- OHV 903ccm 45ks
I ne mogu nikako da se odvrnu ti oblajznuli sarafi,samo se vrte u krug?
Kakav maler. Ja nemam ideju,tj imam al to sto kaze Putopisac,bi se svelo na Hasan seckati brusilicom i tako to.
A da kupis nov zub,pa ako se stari unisti prilikom demontaze,da zamenis? Al ako je matica na stubu gotova,tj,njoj se loza pojela,to bi poseban problem mogao biti...
Koja gloopost..
Kakav maler. Ja nemam ideju,tj imam al to sto kaze Putopisac,bi se svelo na Hasan seckati brusilicom i tako to.
A da kupis nov zub,pa ako se stari unisti prilikom demontaze,da zamenis? Al ako je matica na stubu gotova,tj,njoj se loza pojela,to bi poseban problem mogao biti...
Koja gloopost..
Ne, šrafovi nisu mrdnuli ni milimetar, nego su se ona ležišta za šrafciger pojela od silnih pokušaja,takoreći, umesto krstića sad su okrugle rupe, i to nijedan šrafciger na svetu više ne zafati.... Ja ću lepo raspizditi po tome macolom spolja, pa koliko se pomeri-pomeri se!!!
Jandro- OHV 903ccm 45ks
nemoj da lupas macolom, idem do kola da vidim kako sve to izgleda pa ti dajem ideju
Sledece sto bih ja uradio je da brusilicom zasecem gflavu srafa i napravim liniju a onda sa nekim velikim RAVNIM srafcigerom odvijem te srafove. Nema druge ...
Kod mene glava srafova viri nekih 1 ili 2 mm iznad tela brave, sasvim dovoljno za jedan hirurski rez brusilicom.
U najgorem, zaseces koji mm i bravu u dubinu i onda smrt kljestima i VELIKIM RAVNIM srafcigerom odvrnes.
Imam jos ideja ali ce mi se smejati drugi ... u svakom slucaju nije ti problem, samo bez nervoze.
Kod mene glava srafova viri nekih 1 ili 2 mm iznad tela brave, sasvim dovoljno za jedan hirurski rez brusilicom.
U najgorem, zaseces koji mm i bravu u dubinu i onda smrt kljestima i VELIKIM RAVNIM srafcigerom odvrnes.
Imam jos ideja ali ce mi se smejati drugi ... u svakom slucaju nije ti problem, samo bez nervoze.
Nece se niko smejati ako ideje odvrnu srafove...ja sam i pomislio na slican zahvat brusaljkom al reko bolje neka se jos neko (po)javi.
Zato sam i mislio da prvo nabavis nov zub brave,pa ako prvi strada...
Ako ces zasecati brusilicom mozda je pametno da zarezes sa listom-plocom za prohrom,taj list je bas tanan i napravice hiruski rez.
Mozda da zavaris parce neke celicne sipkice na svaki sraf pa da probas i to. Jblg...
Zato sam i na prvom mestu dao ideju o udarnom odvijacu,mislim da se te krst rupe ne bi pojele,samo bi pokrenulo sraf...iz iskustva sa tim zapecenim stvarima...
Dobro je u celoj prici sto su te rupe otisle a ne loze tj navoji na maticama/srafovima...
Zato sam i mislio da prvo nabavis nov zub brave,pa ako prvi strada...
Ako ces zasecati brusilicom mozda je pametno da zarezes sa listom-plocom za prohrom,taj list je bas tanan i napravice hiruski rez.
Mozda da zavaris parce neke celicne sipkice na svaki sraf pa da probas i to. Jblg...
Zato sam i na prvom mestu dao ideju o udarnom odvijacu,mislim da se te krst rupe ne bi pojele,samo bi pokrenulo sraf...iz iskustva sa tim zapecenim stvarima...
Dobro je u celoj prici sto su te rupe otisle a ne loze tj navoji na maticama/srafovima...
Ja nisam majstor vec sam vise onako samouk ...
Udarni odvijac se koristi za neke druge stvari. Kad bi primenio onoliku kolicinu sile/udarca koja je potrebna da bi udarni odvijac delovao, onda bi sigurno i malo deformisao B stub.
U udarni odvijac se roka macolom koju obuhvatis sa obe ruke a ne sa dva prstica ...
Samo nek Jandro odvrne srafove a nama nek se smeje ko hoce ...
Udarni odvijac se koristi za neke druge stvari. Kad bi primenio onoliku kolicinu sile/udarca koja je potrebna da bi udarni odvijac delovao, onda bi sigurno i malo deformisao B stub.
U udarni odvijac se roka macolom koju obuhvatis sa obe ruke a ne sa dva prstica ...
Samo nek Jandro odvrne srafove a nama nek se smeje ko hoce ...
Pa zavisi sta odvrces. Veruj mi da i nekoliko neznih klepovanja po tom super odvijacu pokrece svaki sraf.
Npr,odvijac koji ja imam je velicine drske male brusilice,poredjenja radi. Nije namenjen bas macolama ,vise za cekic do 600 gr,mada je 300 gramski sasvim dovoljan...
Mislim da ne bi ostetilo stub pa nije valjda bas toooliko nezan? Al dobro,bolje da se zarecka sraf,to je bar zamenljiva roba,pa da malko procisti navoje u samom stubu,da gvirne u kakvom su oni stanju,i da se to lepo nasteluje ds se vrata normalno zatvaraju.
Npr,odvijac koji ja imam je velicine drske male brusilice,poredjenja radi. Nije namenjen bas macolama ,vise za cekic do 600 gr,mada je 300 gramski sasvim dovoljan...
Mislim da ne bi ostetilo stub pa nije valjda bas toooliko nezan? Al dobro,bolje da se zarecka sraf,to je bar zamenljiva roba,pa da malko procisti navoje u samom stubu,da gvirne u kakvom su oni stanju,i da se to lepo nasteluje ds se vrata normalno zatvaraju.
Hvala vam na idejama, dobre su, al ja sam nažalost total graCki čovek koji sve ove operacije radi na parkingu pred zgradom (uz sve zblanute poglede prolaznika, jer svi jel'te, voze nova ili dobra polovna kola i za sve teraju kod majstora), koji nema niti brusilicu, niti aparat za varenje, nit bi ga imao gde uključiti, sve radim "peške" i sa osnovnim ručnim alatima....
Jandro- OHV 903ccm 45ks
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu