Zastava 101 sredjivanje limarije

+13
ljuti
Milos55
markoni256
dimmu
Nikola I.
VPetar
tempo gti
ZAC
_jugosloven
banebg81
jollyjumper
Miljan
Sultan
17 posters

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Ići dole

Zastava 101 sredjivanje limarije - Page 4 Empty Re: Zastava 101 sredjivanje limarije

Počalji od _jugosloven Ned 02 Dec 2018, 12:09

Znaci resenje je da se ponovo namesti prednji vezni i onda da se ide na haubu jer je hauba ispravna, tj. ispravnih dimenzija?

_jugosloven
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 10
Datum upisa : 21.10.2018

http://pavle.randjelovic.in.rs

Nazad na vrh Ići dole

Zastava 101 sredjivanje limarije - Page 4 Empty Re: Zastava 101 sredjivanje limarije

Počalji od YUgisa Ned 02 Dec 2018, 12:42

To je posao limara da namesti. I to je trebao namestiti sve pre nego sto je trajno zavario blatobran. Ne znam sta je kostalo 40e, ali na slici nije ni ofarbano, nije hauba namestena, nadam se da je barem njegov blatobran bio jer u suprotnom ni tih 40e nije zavredio.

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od _jugosloven Ned 02 Dec 2018, 12:46

Krilo sam kupio novo. Ostecen je bio prednji vezni lim - kupljen na otpadu u boji auta i namesten. Branik sam kupio metalni kao sto sam i imao - namesten je. Masku sam kupio. Haubu sa slike sam takodje kupio na otpadu u odlicnom stanju - e sad mi za nju kaze da ne moze da je namesti jer je 0,5 cm sira, ima otvor kod desnog krila nekih 1-1,2cm a na desnoj strani prekriva levo krilo i ne moze da se zatvori.
Da li je tu samo u pitanju njegova nestrucnost u radu i da li da mu kazem da radi sve ponovo, tj. da je hauba dobra i da nema sanse da ne moze da se namesti? Prvi put sam u limarskim poslovima, ne znam kako da se odnosim prema majstoru sada.

_jugosloven
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 10
Datum upisa : 21.10.2018

http://pavle.randjelovic.in.rs

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Ned 02 Dec 2018, 13:37

Ne bih da budem napadan, ali vidis i sam da na slikama pre limara imas jedno 5mm izmedju haube i blatobrana, cak i da je sira 5mm, to znaci da bi se zazor smanjo na 2-3mm po strani i opet bi stala. I sam kazes da sad sa jedne strane imas ogroman zazor, a sa druge nema, sto znaci da je pomerena u stranu. Mozes i da izmeris rastojanje izmedju dva blatobrana pa ce ti se samo reci jel ce stati fizicki hauba. Ali kao sto kazem, to je sve trebao da nasteluje pre nego sto je trajno pricvrstio. Da je hauba veca, mogao je pomeriti blatobran, a usustini uzmi pa prodaj tu i nadju drugu haubu ako mislite da ce 5mm resiti problem.

Ja sam sam sebi namestio zazore napred, a nisam limar, a on ako je "majstor" ne vidim uopste zasto pricamo i sto to nije uradjeno.

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Ned 02 Dec 2018, 13:56

Iskreno, za te pare nadam se da nisi ocekivao da ce to uraditi dobro osim ako nije "preko veze".. krivo je ili namestena hauba ili sve ostalo..nadam se da je merio posle udesa dal nije "povukao" prednji deo..
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7303
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Pon 03 Dec 2018, 16:20

Koliko para toliko i muzike...

DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ristivoje Pon 03 Dec 2018, 16:50

Da li i koliko hauba može da se pomera na šarkama?
ristivoje
ristivoje
SOHC 1290ccm 60ks

Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Pon 03 Dec 2018, 17:05

Verovatno moze, ne znam za keca..ali na Jugu mi se cini da su slicovani otvori na sarkama haube.

DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Pon 03 Dec 2018, 17:22

Da li hauba moze da se " steluje" i napred-nazad i levo-desno?
Ako ne moze levo-desno,tj,nije predvidjeno,onda je definitivno nesto pogresno montirano,po meni.
Moze biti da se skoljka usinula dijagonalno,od udara,onda je najmanji problem hauba...
Mozda... Unsure

Balkan nije geografski pojam vec mentalni pravac u psihologiji
Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7090
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Uto 04 Dec 2018, 06:42

Hmmm da moja teorija ne pije vodu jer je zazor izmedju krila i haube svuda jednak paralelan.
Izvinjavam se.
Nisam nikad menjao vezne limove ,ali mi nije jasna jedna stvar,zar moze da se steluje vezni lim levo desno?

Tj,koliko sam razumeo,trebalo bi prvo da se nasteluje vezni lim na sredinu,pa tek onda oba krila.

Ali kako se to radi ako je jedno krilo neosteceno,a drugo treba da se menja?

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Uto 04 Dec 2018, 07:57

Ne znam da li moze u originalu da se pomera hauba kod Z101, kod Yuga moze ali cak i da ne moze mogu da se slicuju rupe sigurno jer se hauba srafi na vezni lim, ali cak i bez toga, govorimo tu o mozda 1-2mm, cak i vezni lim moze da se pomeri sa parcetom sipke, 2mm kod sarke ce 1.5m dalje da pomeri puno vise. Nista o ovome sto se tu prica nije nesto sto bi trebalo objasnjavati da je radio redovan majstor.

Vezni lim se sam po sebi ne steluje, to je deo karoserije odnosno zavari se. Kao i blatobrani kod Z101, ali kod Yuga se srafe blatobrani. Ali stvar je upravo u tome da kad se radi limarija, treba sve da se namontira, podesi i onda da se zavari. Umesto da se radi napamet.

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Uto 04 Dec 2018, 09:21

Pa to mi je i bilo cudno,ako je npr skoljka ostala kako da kazem,u geometriji,ne znam kako da objasnim,da se od udarca nije izvitoperila,onda bi valjda i krila i vezni lim ,kada se napakuju , morali biti "u vinkl" i spojeni do naleganja jedno na drugo,ili sa jednakim zazorima i na levoj i na desnoj str karoserije,mislim na spoj izmedju krila i veznog lima...ili vec kako li to ide,ne znam...
Tako bi i hauba morala imati iste zazore i levo i desno izmedju nje i krila,ako sam sve dobro razumeo.

Sto kazes,postavis sve,mozda pricvrstis npr smrt klestima ili variockim stegama,sve premeris,ustelujes,pa opet premeris,pa tek onda varis...

Al sto bi baba moja govorila: dzaba bijenom plakati...

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jugota Uto 04 Dec 2018, 10:44

ZAC ::Koliko para toliko i muzike...

Rastimovan neki orkestar lol!
jugota
jugota
OHV 1295ccm 61ks

Broj poruka : 643
Datum upisa : 23.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Uto 04 Dec 2018, 13:32

Ja lepo govorim da kupe Dadario zice,a oni sve Fender pa Fender.
I jos zamene prvu tanku zicu sa zicom za tamburitze a sve ostale pomere za jedno mesto i opuste ih , kao, ne seku jagodice puno onda...
Prvu Bas zicu ostave u Yugo ako pukne neka sajla,kvacila ili gasa,haube....
Laughing

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu