Zastava Koral In cvili i cijuče na pravcu
+4
dimmu
jelen66
YUgisa
Dosljak
8 posters
Strana 1 od 1
Zastava Koral In cvili i cijuče na pravcu
Pozdrav i poštovanje ljudi.
Imam problem sa mojim Jugićem, tačnije Zastava Koral In 2008. godište, a manifestuje se kao naslov teme. Nekih 7-8 kilometara nakon starta negde iz predela prednjih točkova počinje cvileći, vrlo glasan zvuk, koji se čuje dok auto ide pravo. Ne mogu da iz kabine precizno utvrdim tačnu poziciju izvora zvuka. Prilikom skretanja, u bilo koju stranu, taj cvileći zvuk prestaje, da bi se ponovo nastavio kada auto opet nastavi da se kreće pravo.
Dalje, to cvilenje traje par minuta (kilometara), onda prestane, pa opet kroz neko vreme počne, i tako naizmenično.
Cvileći zvuk nije uvek istog intenzitata, nekad je tiši, a nekad veoma glasan.
Cvilenje prestaje pritiskom na kočnicu.
Šta bi to moglo biti, i da li ja sam eventualno mogu da otklonim kvar, ako ustanovimo šta je?
Hvala unapred mafijo i čitamo se
Imam problem sa mojim Jugićem, tačnije Zastava Koral In 2008. godište, a manifestuje se kao naslov teme. Nekih 7-8 kilometara nakon starta negde iz predela prednjih točkova počinje cvileći, vrlo glasan zvuk, koji se čuje dok auto ide pravo. Ne mogu da iz kabine precizno utvrdim tačnu poziciju izvora zvuka. Prilikom skretanja, u bilo koju stranu, taj cvileći zvuk prestaje, da bi se ponovo nastavio kada auto opet nastavi da se kreće pravo.
Dalje, to cvilenje traje par minuta (kilometara), onda prestane, pa opet kroz neko vreme počne, i tako naizmenično.
Cvileći zvuk nije uvek istog intenzitata, nekad je tiši, a nekad veoma glasan.
Cvilenje prestaje pritiskom na kočnicu.
Šta bi to moglo biti, i da li ja sam eventualno mogu da otklonim kvar, ako ustanovimo šta je?
Hvala unapred mafijo i čitamo se
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 19.07.2016
Re: Zastava Koral In cvili i cijuče na pravcu
Hoce lezaj tocka tako da cvili nekad, mada vecinom bruji, kad propadne dosta onda hoce i da trese a prestane kad se optereti pri skretanju ili kad je kolovoz dovoljno nakosen ili dovoljno velik kolotrag.
Za sada samo cvili. Nema brujanja ni bilo kakvog trešenja u vožnji ni prilikom skretanja.
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
Da ti mozda ne zaglavljuje kocnica pa skripe plocice pomalo?
jelen66- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 168
Godina : 31
Datum upisa : 06.12.2014
Da hoce i to, dobro receno.
Nikakvu promenu u vožnji ne vidim. Isto ide i vuče, ne zanosi (možda mrvicu) pri kočenju... Pred semafor, kada ga pustim da u leru priđe semaforu na kojem je crveno, lepo doklizi i ne blokira...
Jednostavno, sve je isto kao i pre cvilenja, to se pojavilo kao neki bonus
Jednostavno, sve je isto kao i pre cvilenja, to se pojavilo kao neki bonus
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
Ako cvili pri skretanju ili ako cvili dok se koci moze biti i disk da je kriv, ali nisam siguran. Pregledaj sve oko kocnica i diska... i vidi te celjusti pregledaj gumice i kako klip vraca...
jelen66- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 168
Godina : 31
Datum upisa : 06.12.2014
jelen66 ::Ako cvili pri skretanju ili ako cvili dok se koci...
To su dve situacije u kojima uopšte ne cvili, već je tih
Samo na pravcu cvili.
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
Kad blokiraju klesta u manjoj meri, onda hoce da cvili na pravcu jer plocica taman malo dodiruje disk pogotovo ako nije neki kvalitet. Jel kad stisnes kocnicu odmah koci ili imas malo lufta u papucici (2-3-5mm) pre nego sto krene da koci?
Uf, ovako na prvu, ne znam. Nisam obraćao pažnju, ali verujem da ne kreće da hvata baš odmah pri samom početku pritiska na papučicu.
Sutra ujutru ga vozim na posao, pa ću obratiti pažnju i napisati.
Sutra ujutru ga vozim na posao, pa ću obratiti pažnju i napisati.
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
Kod drugara je slican problem. Promenio je plocice i poceo je auto da cvili dok se vozi pravo.
Kada drma volan u voznji prestaje i pocinje ponovo da cvili.
Zanimljivo je da mu se taj problem javljao samo letos po onim vrucinama, sad kako je zahladnelo nema tih problema.
Kada drma volan u voznji prestaje i pocinje ponovo da cvili.
Zanimljivo je da mu se taj problem javljao samo letos po onim vrucinama, sad kako je zahladnelo nema tih problema.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Verovatnbo plocica dodiruje disk, a dodiruje ga posto lezaj tocka ima preveliki aksialni luft...uhvati rukama za tocak na 10 do 14 h i zadrmaj snazno...ako se cuje ili oseti luft to je to....
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Evo sad sam se vratio kući, i proverio sam u vožnji kako rade kočnice.
Šta ja znam. Ima bar 2 cm hoda pre nego što primetim da blago počnu da hvataju.
Usput sam snimio zvuk kako se čuje, večeras je bilo najgore do sada. Snimio sam telefonom i okačio da čujete.
https://vimeo.com/239159670
Šta ja znam. Ima bar 2 cm hoda pre nego što primetim da blago počnu da hvataju.
Usput sam snimio zvuk kako se čuje, večeras je bilo najgore do sada. Snimio sam telefonom i okačio da čujete.
https://vimeo.com/239159670
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
U ovo je bas metal o metal struganje. Ne dodiruje mozda tebi disk o nosac klesta ili tako nesto? Probaj podici auto na dizalicu pa vrti tockove
Nikad nije bilo kao večeras. Ja u vožnji probavao to što ste gore napisali, da li i koliko hvataju kočnice, i reko' da snimim baš kako se čuje. Kad ono...
Isto kao i pre, prvo je skroz tiho 6-7 kilometara, a onda se baš opasno rascvilelo. Malo je cvileo i kada skrećem, ne samo na pravcu. Ali baš malo. Kočnica ne hvata odmah, nije da landara, ali tek nakon dva, dva i po centimetra počinjem da primetim da polako hvata.
Probaću sad za vikend da ga podignem na dizalicu i da malo razmrdam točkove, kao po savetima, ali sve mi se čini da će u servis morati da ide.
Isto kao i pre, prvo je skroz tiho 6-7 kilometara, a onda se baš opasno rascvilelo. Malo je cvileo i kada skrećem, ne samo na pravcu. Ali baš malo. Kočnica ne hvata odmah, nije da landara, ali tek nakon dva, dva i po centimetra počinjem da primetim da polako hvata.
Probaću sad za vikend da ga podignem na dizalicu i da malo razmrdam točkove, kao po savetima, ali sve mi se čini da će u servis morati da ide.
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
Tebi je lezaj totalno zviznuo i drma se tocak...najverovatnijer...javi obavezno sta si saznao da znamo epilog.
Riknula mi ručna dizalica. Nakon što su mi ukrali njegovu fabričku sam kupio neku kinesku, i evo je zapekla i ne radi.
U ponedeljak ga vozim kod majstora, pa nakon što srede javljam šta je bilo
U ponedeljak ga vozim kod majstora, pa nakon što srede javljam šta je bilo
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
i kod mene je ista situacija sto se tice cviljenja,ne mogu da pustim video ili zvuk sto je Dosljak postavio,ali je jos prihvatljivo mada zna da zivcira kad je muzika stisana.Cim dodirnem papucicu kocnice prestaje cviljenje i ponovo pocinje kad se pusti kocnica.
Ja mislim da mi je disk bas potrosen i da se ne vraca klip jer previse izadje pa kace plocice...
sta vi mislite?
Ja mislim da mi je disk bas potrosen i da se ne vraca klip jer previse izadje pa kace plocice...
sta vi mislite?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Meni je tako sve bilo ali nazad, dok paknovi nisu nalegli kako treba
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Greje li tockove nakon voznje, ako greje, onda ne vraca klip, mada meni sve nesto deluje kao da je lezaj.
Ne mora da bude, recimo kod Marka Irvasa sa foruma su plocice toliko malo dodirivale da nisi mogao da skontas da se greje (barem ovako po gradu kad se voza) ali plocice taman dovoljno dodiruju da skripucu. Isto hoce i kad korodiraju klizaci gde naleze plocica i nece da se odvoji dovoljno.
zadnji mi budu totalno hladni dok prednji kao da imaju neku temperaturu.Mada mislim da je to normalno zbog kocenja...
Budu mlake prednje felne.
Budu mlake prednje felne.
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Znaću u četvrtak šta je. Nikako se ranije ne možemo iskombinovati.
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
Zamenjene pločice i klešta, ako sam dobro razumeo. Klešta su blokirala a pločice se "spalile". Stavljene nove pločice i polovna klešta.
Primetili su i curenje motornog ulja, pa ću da ga odvezem u perionicu da operu blok motora, i posle provozam još 20-30 km, da se na čistom bloku vidi gde pušta, pa da im ga ponovo odvezem.
Pandorina kutija...
Primetili su i curenje motornog ulja, pa ću da ga odvezem u perionicu da operu blok motora, i posle provozam još 20-30 km, da se na čistom bloku vidi gde pušta, pa da im ga ponovo odvezem.
Pandorina kutija...
Dosljak- OHV 663ccm 21ks
Sto se tice kocnica.... razradi te celjusti i zameni kocionu tecnost, riba ti zato sto je tecnost stara i puna vode, pa cilindar korodira iznutra.
Similar topics
» Sistem paljenja (razvodna kapa, ruka, kablovi, svecice, bobina...)
» Tuning & Styling (zastava 101/128, yugo, zastava 750/850, ...)
» Koral In
» Jugo Koral IN
» Spone za Koral In
» Tuning & Styling (zastava 101/128, yugo, zastava 750/850, ...)
» Koral In
» Jugo Koral IN
» Spone za Koral In
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu