problem sa vađenjem čepa bloka motora
2 posters
Strana 1 od 1
problem sa vađenjem čepa bloka motora
Malopre sam pokušao da skinem čep bloka motora do pume od vode. Sam centralni deo čepa je jako propao od rđe tako da se vrlo brzo iscepao nakon par udaraca po njemu, dok obrubni deo ni da mrdne. Pošto je pala noć nisam više hteo da lupam da ne bih napravio zareze na ležištu čepa na bloku motora.
Kako da ga izvadim? Ponavljam, centralni deo je praktički nestao, dok se obrub drži kao lud. Večeras sam ga još dobro posprejao sa wd-om.
Kako da ga izvadim? Ponavljam, centralni deo je praktički nestao, dok se obrub drži kao lud. Večeras sam ga još dobro posprejao sa wd-om.
toni79- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 280
Datum upisa : 15.06.2012
Re: problem sa vađenjem čepa bloka motora
zagrej malo oko cepa nemoj lupati ko sivonja da ne precvikas blok nego zagrej pa ce se rasiriti i lako ce ispasti
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
znači, bez zagrijavanja ništa...hvala na savetu
Da li da novi čep stavljam na zagrijanu rupu ili hladnu?
Da li da novi čep stavljam na zagrijanu rupu ili hladnu?
toni79- OHV 843ccm 34ks
novi cep umocis u farbu i polako nakuckas
Tatamata- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015
Eh da sam ranije pročitao ovu poruku. Nema veze, čep je nakuckan, prošlo je više od jednog dana, auto vožen, čep još nije procureo. Videćemo šta će da bude.
U slučaju da bude malo kapao u budućnosti, šta se radi? Šta se obično stavi da se to spreči? Video sam po inostranim forumima da je jako dobar način da se rubni delovi čepa dobro nasprejaju sa farbom za motore...
U slučaju da bude malo kapao u budućnosti, šta se radi? Šta se obično stavi da se to spreči? Video sam po inostranim forumima da je jako dobar način da se rubni delovi čepa dobro nasprejaju sa farbom za motore...
toni79- OHV 843ccm 34ks
Similar topics
» Erozija bloka motora 903 ccm
» Varenje bloka motora
» Obrada bloka motora Yugo55
» Problem sa radom motora
» problem sa radom motora
» Varenje bloka motora
» Obrada bloka motora Yugo55
» Problem sa radom motora