problem sa vađenjem čepa bloka motora

2 posters

Ići dole

problem sa vađenjem čepa bloka motora  Empty problem sa vađenjem čepa bloka motora

Počalji od toni79 Pon 02 Nov 2015, 18:24

Malopre sam pokušao da skinem čep bloka motora do pume od vode. Sam centralni deo čepa je jako propao od rđe tako da se vrlo brzo iscepao nakon par udaraca po njemu, dok obrubni deo ni da mrdne. Pošto je pala noć nisam više hteo da lupam da ne bih napravio zareze na ležištu čepa na bloku motora.
Kako da ga izvadim? Ponavljam, centralni deo je praktički nestao, dok se obrub drži kao lud. Večeras sam ga još dobro posprejao sa wd-om.

toni79
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 280
Datum upisa : 15.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

problem sa vađenjem čepa bloka motora  Empty Re: problem sa vađenjem čepa bloka motora

Počalji od Tatamata Pon 02 Nov 2015, 21:38

zagrej malo oko cepa nemoj lupati ko sivonja da ne precvikas blok nego zagrej pa ce se rasiriti i lako ce ispasti
Tatamata
Tatamata
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

problem sa vađenjem čepa bloka motora  Empty Re: problem sa vađenjem čepa bloka motora

Počalji od toni79 Pon 02 Nov 2015, 22:16

znači, bez zagrijavanja ništa...hvala na savetu
Da li da novi čep stavljam na zagrijanu rupu ili hladnu?

toni79
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tatamata Uto 03 Nov 2015, 23:14

novi cep umocis u farbu i polako nakuckas
Tatamata
Tatamata
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od toni79 Sre 04 Nov 2015, 13:02

Eh da sam ranije pročitao ovu poruku. Nema veze, čep je nakuckan, prošlo je više od jednog dana, auto vožen, čep još nije procureo. Videćemo šta će da bude.
U slučaju da bude malo kapao u budućnosti, šta se radi? Šta se obično stavi da se to spreči? Video sam po inostranim forumima da je jako dobar način da se rubni delovi čepa dobro nasprejaju sa farbom za motore...

toni79
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu