Erozija bloka motora 903 ccm
3 posters
Strana 1 od 1
Erozija bloka motora 903 ccm
Pre nedelju dana sam primetio fleke ulja u posudi za vodu, a i <ntifriz je nestajao, iz auspuha čudan miris ulja i vode, poklopac ventila pun sa emulzijom ulja i vode, pa danas reših da ˝dignem˝ glavu. I imadoh šta da vidim, probio dihtung na četfvrtom cilindu ali to nebi bilo baš problematično da nisam primetio prilikom čišćenja bloka da je na dva mesta blok erozirao između vodenog prostora i cilindra. Šta ću, pošto ovog starog jugaplaniram da vozim do septembra a posle na otpad uzmem tečni metal, popunim eroziju ošmirglam i poklopim, jugo radi, sad dokle će....
Elem obzirom da je erozija dobrih pola milimetara pitam se postoji li kvalietna popravka ovakvih defekta, sme li se blok skidati za pola milimetara mašinskom obradom u slučaju kada računate da takav motor potraje na desetine hiljada kolimetara
Žao mi je što nisam slikao današnji rad kao ilustraciju, jbg žurio sam sutra ujutru mi treba jugo
Elem obzirom da je erozija dobrih pola milimetara pitam se postoji li kvalietna popravka ovakvih defekta, sme li se blok skidati za pola milimetara mašinskom obradom u slučaju kada računate da takav motor potraje na desetine hiljada kolimetara
Žao mi je što nisam slikao današnji rad kao ilustraciju, jbg žurio sam sutra ujutru mi treba jugo
darkos- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Godina : 52
Datum upisa : 27.12.2013
Re: Erozija bloka motora 903 ccm
ne znam koji si tecni metal koristio, ali ja sta god sam pokusao sa njime da okrpim nista nije potrajalo, bolje drzi super lepak Moze da se obrije blok pola mm, poveca ce se samo stepen kompresije na taj nacin...
Bizon neki dvokomponentni navodno je visoke čvrstoće i otporan na 600 stepeni, mada je on ovde u funkciji popunjavanja šupljine, nema velika mehanička naprezanja
darkos- OHV 767ccm 30ks
Pa gledaj da vozis negde oko tacke maksimalnog momenta, ne na jako niskim obrtajima jer je visa temperatura sagorevanja
Nisam proveravao koja je maksimalna tačka hoda klipa, da nije u ravni sa blokom pa da mora da se i klipovi ˝podšišaju˝
darkos- OHV 767ccm 30ks
Nije, ljudi briju glave radi postizanja veceg stepena kompresije pa se nista ne desi
YUgisa ::ne znam koji si tecni metal koristio, ali ja sta god sam pokusao sa njime da okrpim nista nije potrajalo, bolje drzi super lepak xDMoze da se obrije blok pola mm, poveca ce se samo stepen kompresije na taj nacin...
Mom starom je na Jetti 1.3 pukla glava jer je prokuhala. Zalijepio je pukotinu tečnim metalom, dotegao glavu i po njegovim riječima ide bolje nego ikad. Prošlo je od toga oko 4 mjeseca, Jetta svaki dan vozi.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|