problem sa radom motora
4 posters
Strana 1 od 1
problem sa radom motora
Naime, vozim ja dans svog keca, i sve je lepo radilo. Odjednom kola pocinju da stucaju, i nakon nekih 2km nakon pocetka stucanja stadose. I nece da upale. Tacnije stisnem papucicu gasa do kraja, a motor radi kao da je u leru, i to stuca. I onda tako me pola sata zeza, pa onda odjednom samo nesto kao da probije pa motor primi pun gas, i prima gas ali stuca ispod pola gasa. Pa tako vozim opet dok ne moram da prikocim, i cim usporim, motor staje sa radom, pa ne mogu ni da ga upalim. Cas vergal u prazno, pa upali ali ne prima gas, pa primi gas ali stuca. Proveravao sam paljenje. Razvodna ruka, kapa i platine su mi novi. Zna li neko sta bi moglo tacnije da bude u pitanju??
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 140
Datum upisa : 24.04.2011
Re: problem sa radom motora
Posto se niko nije javio, da probam ja da dam predlog, probaj da operes karburator, sve dizne da produvas i proveri plovak i iglicasti ventil...
E sad posto se mi je owo prvi susret sa plinom na kolima, je smem da poskidam ona creva od plina sa karburatora. TJ jel nece cureti plin?
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
Jel ti se to desava i na benzin i na plin? Ili samo na jedno gorivo?
Ne bi smeo da curi ako je ugasen motor...
Ne bi smeo da curi ako je ugasen motor...
da desavalo se na oba goriva. sinoc kad sam pokusao da\ upalim, nije hteo, samo je verglao. danas kad sam pokusao da upalim, pali, ali trokira. pa mislim da je ipak u pitanju struja. Koliki treba da je zazor na platinama????
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
ako je na oba goriva, onda ne verujem da je do karburatora... Pogledaj kakve su svecice, treba da budu braonkasto sivkaste boje... Nisam siguran, ali mi mislim da zazor na platinama treba da bude 0.45mm... Probaj zameniti kondezator...
Svecice imaju takvu boju. E mene muci to sto sam zagledao platine, i one ne odvajaju. Pa predpostavljam da je to lose podeseno, i da treba da se presteluje, ali ne znam koliki je zazor. Na mom tomosu zazor ide od 0.35 do 0.45mm. Pa je onda i ovde verovatno tako.
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
Onda probaj zazor na platinama, u ovoj knjizi sto ja imam iz 78 godine pise da treba 0.45mm...
Ocisti karb,moguce da je i to,ja sam imao isti problem i karb je bio u pitanju.....
bavaria- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 408
Godina : 39
Datum upisa : 07.01.2009
Podesi platine, probaj sa drugom razvodnom kapom,nema veze sto je ova "nova".
Proveri crevo sa usisne do serva kocnice,da li je ispucalo.
Pogledaj da li negde drugde oko karba vuce fals vazduh.
Meni se slicno ponasao kada mi je napukla kapa,trzao i nije primao gas.
Sto se tice gasenja kod usporavanja,to mi se desavalo kada mi je otisao dihtung izmedju karba i usisne.
Proveri crevo sa usisne do serva kocnice,da li je ispucalo.
Pogledaj da li negde drugde oko karba vuce fals vazduh.
Meni se slicno ponasao kada mi je napukla kapa,trzao i nije primao gas.
Sto se tice gasenja kod usporavanja,to mi se desavalo kada mi je otisao dihtung izmedju karba i usisne.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Similar topics
» Problem sa radom motora
» problem sa radom motora
» problem sa nosacima motora
» Problem sa temperaturom motora?
» problem sa radom motora