Reducir na plinu
+5
Mitke
Zuty
junior45
YUgisa
Nikola NS
9 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Reducir na plinu
Kad su mi "majstori" stelovali plin,na mesacu od plina su stavili parce limcica od gore,i time zatvorili po pola kruga i na jednom i na drugom grlu.Auto na plin radi savrseno,cak i na benzin.Majstor mi kaze da tu ne sme da bude nista,i sad posto par dana vozim na benzin ja ga skinem i auto u voznji trza a cim vratim limcic sve idealno.Znaci pitanje je jer smeta motoru to sto mu je smanjen dotok vazduha sa tim limcicem,i zna li neko sto trza na benzin cim mu skinem limcic?
EDIT: Izdvojeno iz teme Blic pitanja (Tuning). YUgisa
EDIT: Izdvojeno iz teme Blic pitanja (Tuning). YUgisa
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Re: Reducir na plinu
To je kad nesto nije dobro odradjeno i kad ne znaju da podese, onda da ne trosi mnogo onda smanje dotok vazduha da bi nastelovali plin prema tome kako bi trosio normalno... Verovatno su prestelovali i karb na benzin da bi radio normalno sa smanjenim dotokom... Mesari od majstora i stap i kanap tehnika...
stavili su limove da bi obogatili smesu,karb je verovatno zapusen ili neki vakuum nije zapusen kako treba pa ne radi,a plin retko ko zna da nasteluje kako treba,pa budze..motoru ne smeta,al mu smanjuje snagu
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Planirao sam da odem kod dobrog plindzije i da mi nasteluje plin preko sonde,da pronadje idealnu smesu. Vozio sam 2200 km na benzin bez tog limcica i sve je odlicno funkcionisalo,kad su povezivali plin oni su to stavili :thd Verovatno mu smanjuje ubrzanje,ovako dobro ide i dobro vuce.Ali svakako to ne treba tu da bude,morace dobro stelovanje gasa
Tako su i meni ranije dok se nisam zanimao za stelovanje i odem ja kod jednog cuk majstora i on mi napravi lim i zatvori pola hladnog vazduha i otvori pola toplog kaze zbog to ti trosio dosta, ja se mislim pa dobro majstor je ima iskustva zna sta mu treba, e tek tad mi je slabije iso i trosio vise, sve dok se nisam prihvatio i naucio kako to radi i ide i sam nastelovao, evo sad sam stavio i dvogrlni i sve ok nastelovao, moje neko ako mogu da kazem malo iskustvo se svodi na to da plin trazi sto vise hladnog vazduha(toplog ne) i da, ne samo vazduha nego i stelovanja dobrog.
A to tebi sto su stavili lim i smanjili usis je mozda zbog toga sto negde uvlaci fals vazduh.
A to tebi sto su stavili lim i smanjili usis je mozda zbog toga sto negde uvlaci fals vazduh.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Nema nigde fals vazduha sigurno.Taj karb sam kupio nov,navodno nikad montiran i auto kad radi u leru ja rukom zacepim grla i on se ugasi.Moguce je da su cackali nesto i na karbu pa mi sad kad skinem taj limcic auto trza i na benzin..... Nego Zuty,sad kad je hladno jer okreces poklopac filtera na zimski rezim?
ako je elektronac,zapusi svaku cevcicu koju ne koristis..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Jeste Juniore,zacepljeno je sve. Meni to odrzava majstor,ja znam tu i tamo ponesto ali ne toliko
Nikola NS ::Nema nigde fals vazduha sigurno.Taj karb sam kupio nov,navodno nikad montiran i auto kad radi u leru ja rukom zacepim grla i on se ugasi.Moguce je da su cackali nesto i na karbu pa mi sad kad skinem taj limcic auto trza i na benzin..... Nego Zuty,sad kad je hladno jer okreces poklopac filtera na zimski rezim?
Ako vozis na plin vise nego na benzin nemoj da okreces, inace ja imam drugacije kuciste koji vakumom otvara vazduh, ali nisam spovezao to nego stavio da uvek uvlaci hladan vazduh. Imas u mojoj temi.
A za fals vazduh ti kazem zato sto mi ne dolazi u glavi sto su onda smanjili usis.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Blagog pojma nemam sto su stavili limcic Namestice se u svakom slucaju,on sad radi odlicno, i na plin i na benzin,pre neki dan sam vozio 160 po cajgeru jedino me kopka sta ce taj lim tamo ako ne treba da bude tamo.
A ajde ti bolje slikaj to i karb i ubaci slike pa da vidimo ako mozes.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Mogu da slikam al ne mogu da prebacim na komp :(Ako budem mogao sutra kod drugara da prebacim na komp pa cu staviti da vidite
Nije to fals vazduh nego jednostavno ili je mesac prevelikog precnika ili su mu mozda uvodnici preveliki, mozda ventil za stelovanje plina nije kvalitetan ili mozda i isparivac ne zaptiva kako treba i kad se podesi kako treba verovatno puno trosi... Zato se stavi parce lima i slicno i onda se pojaca vakum motora i to olaksa podesavanje tj regulaciju. Vidjao sam da idu do te mere da stave bukvalno da motor vuce vazduh bukvalno na 10mm rupicu... Jel ti imas dvogrli karb? Jel ventil za stelovanje plina sa jednim tim srafom za stelovanje ili sa dva da moze da se steluje svako grlo posebno? Moze biti i od toga problem...
Prebacicu ovu temu posle u sobu za plin posto je daleko od Blic pitanja...
Prebacicu ovu temu posle u sobu za plin posto je daleko od Blic pitanja...
Jeste Jugi dvogrli je elektronac,jedan sraf imam za stelovanje.... Pokusacu da slikam pa cu ubaciti sliku ako budem mogao
Ne moze sa njim da se nasteluje redovno, treba zasebno za svako grlo
E'bem ti majstore
YUgisa ::Ne moze sa njim da se nasteluje redovno, treba zasebno za svako grlo
Kako onda kod mene redovno radi?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Nema sanse da sa jednim srafom na dvogrlom radi kako treba.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
YUgisa ::Ne moze sa njim da se nasteluje redovno, treba zasebno za svako grlo
X slucaja sam video da moze evo i kod brata, ja sam licno stavio s 2 ali moze da radi i na jednim(ja msm da su tu u pitanju samo nijanse) ne vidim zasto ne bih mogo(rekoh nijanse sigurno ima, nije dzaba izmisljeno to s 2)
A mesac verovatno nije preveliki jer je to taj jedan koji pasuje na elektronca.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Miljan ::Nema sanse da sa jednim srafom na dvogrlom radi kako treba.
Jel si se vozio u mom autu? Jel ne radi kako treba? Jel ne ide?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Mitke cini mi se da si ti negde spominjao da su tebi stelovali plin preko sonde ako se ne varam?
Reducir na plinu
Jap, ali mi je racva sa jednim srafom, koju sam ja magare kupio i namontirao.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Molim vas bez rasprave o stetnosti i isplatjivosti ugradnje plina ,naziv ove teme je jasan pa pisanje nastavite u tom pravcu .
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
Igranje sa vazduh. Osim na drugo grlo karba, stavljaju to kvazi majstori i na injection motore i to zovu prigusnica. Za dvogrli moze sa racvu sa jednim ventilom. Bolja je fora kad bi se improvizovalo, samo sto ljudi mrzi da to rade, da se ugradi ventil koji bi prilikom otvaranja drugog grla pustao plin u njega. Time bi se dosta ustedelo. Pravio sam to drugaru za ladu. Samo da ga vidim otvoricu haubu i uslikacu vam da vidite. Nije bog zna komplikovan poso, ali razlika u potrosnju se oseca.
Nema potrebe za tim ventilom, on na drugo grlo kad je zatvoren leptir plin moze da pusti jedino ujutru kad se pali pa se nadruka na dugme ili ovi sto imaju pa automatski sam pusti na kontakt, ali to je sasvim zanemarljivo koliko on tu pusti 2-3l godisnje ako tu odu.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu