Oštećen navoj u glavi motora za svećicu

4 posters

Ići dole

Oštećen navoj u glavi motora za svećicu Empty Oštećen navoj u glavi motora za svećicu

Počalji od topaz Pon 26 Maj 2014, 20:40

Kod mog Yuga 45 sam primetio neko čudno lupanje pre par dana.Danas sam pogledao i vidim da su druga i treća svećica odvrnute, zategnem drugu ali za treću vidim da se rukom može u beskraj zavrtati-otišao je navoj na glavi motora.Majstor koga sam zvao kaže da se mora skudati glava motora i odneti kod drugog majstora da ugradi "reducir" i onda staviti nov dihtung glave  i vratiti glavu.Na žalost ovde u Kuli ,niti negde bliže , niko to ne radi bez skidanja glave, na licu mesta.Dvoumim se da li da poslušam majstora ili da nabavim drugu polovnu glavu,bar njih ima svuda za 45.Mislio sam da privremeno "zalepim" svećicu nekim "tečnim metalom" dok jurcam po otpadima ,naravno da ću posle takvu glavu sa sve svećicom morati baciti...šta činiti?Zahvaljujem

topaz
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 3
Godina : 69
Datum upisa : 01.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Oštećen navoj u glavi motora za svećicu Empty Re: Oštećen navoj u glavi motora za svećicu

Počalji od YUgisa Pon 26 Maj 2014, 20:52

Pa normalno da niko ne radi na licu mesta jer ce opiljci da upadnu u motor i sta ces onda, unistiti ceo motor... Mislim da je najbolji izbor druga glava, preventivno je sredis i barem znas da ces imati onda mira na duzi period...

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62063
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Oštećen navoj u glavi motora za svećicu Empty Re: Oštećen navoj u glavi motora za svećicu

Počalji od topaz Pon 26 Maj 2014, 21:29

Napisao sam da u Kuli niko ne radi,ali pouzdano znam (radio sam to u Valjevu u ABC testu) na mom Vartburgu pre par godina i to dva puta,sve gotovo za 20-30 minuta i to preda mnom.Opiljke reše tako što otvor namažu mašću a posle izduvaju kompresorom.Nisam imao nikakvih problema.Ali mi Valjevo daleko Very Happy 

topaz
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 3
Godina : 69
Datum upisa : 01.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od charjek Uto 27 Maj 2014, 00:36

ne znam koliko ti se pokidao navoj,a da li si probao sa teflon trakom?
charjek
charjek
SOHC 1116ccm 55ks

Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Uto 27 Maj 2014, 02:26

Nikad mi ne bi palo na pamet da stavljam tu teflon traku.. koliko je temp kod svecice?
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu