Oštećen navoj u glavi motora za svećicu
4 posters
Strana 1 od 1
Oštećen navoj u glavi motora za svećicu
Kod mog Yuga 45 sam primetio neko čudno lupanje pre par dana.Danas sam pogledao i vidim da su druga i treća svećica odvrnute, zategnem drugu ali za treću vidim da se rukom može u beskraj zavrtati-otišao je navoj na glavi motora.Majstor koga sam zvao kaže da se mora skudati glava motora i odneti kod drugog majstora da ugradi "reducir" i onda staviti nov dihtung glave i vratiti glavu.Na žalost ovde u Kuli ,niti negde bliže , niko to ne radi bez skidanja glave, na licu mesta.Dvoumim se da li da poslušam majstora ili da nabavim drugu polovnu glavu,bar njih ima svuda za 45.Mislio sam da privremeno "zalepim" svećicu nekim "tečnim metalom" dok jurcam po otpadima ,naravno da ću posle takvu glavu sa sve svećicom morati baciti...šta činiti?Zahvaljujem
topaz- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Godina : 69
Datum upisa : 01.11.2012
Re: Oštećen navoj u glavi motora za svećicu
Pa normalno da niko ne radi na licu mesta jer ce opiljci da upadnu u motor i sta ces onda, unistiti ceo motor... Mislim da je najbolji izbor druga glava, preventivno je sredis i barem znas da ces imati onda mira na duzi period...
Napisao sam da u Kuli niko ne radi,ali pouzdano znam (radio sam to u Valjevu u ABC testu) na mom Vartburgu pre par godina i to dva puta,sve gotovo za 20-30 minuta i to preda mnom.Opiljke reše tako što otvor namažu mašću a posle izduvaju kompresorom.Nisam imao nikakvih problema.Ali mi Valjevo daleko
topaz- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Godina : 69
Datum upisa : 01.11.2012
ne znam koliko ti se pokidao navoj,a da li si probao sa teflon trakom?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Nikad mi ne bi palo na pamet da stavljam tu teflon traku.. koliko je temp kod svecice?
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Similar topics
» Urezivanje navoja na glavi motora
» glavi gas
» dihtubg na glavi!
» Brisac glavi/zapinje
» zamena vodjica na glavi(zastava 101)
» glavi gas
» dihtubg na glavi!