dihtubg na glavi!
+3
bukusa
YUgisa
Mali_Marko_55
7 posters
Strana 1 od 1
dihtubg na glavi!
postiji li odgovor na pitanje:
Usled cega ili koliki je vek trajanja (ako tako moze da se nazove) dihtunga na glavi da ne bi probio a zatim pomesao vodu i ulje!????
Planiram na put koji je preko 2000km da idem pa me zanima jer sam u strahu od toga!
To mi se vec jednom desilo ,hvala bogu sve je dobro proslo i sredio sam, pa mi nije bas svejedno kad idem negde duze.
Zanima me vase misljenje i da li postoji neka teorija o tome!?
Usled cega ili koliki je vek trajanja (ako tako moze da se nazove) dihtunga na glavi da ne bi probio a zatim pomesao vodu i ulje!????
Planiram na put koji je preko 2000km da idem pa me zanima jer sam u strahu od toga!
To mi se vec jednom desilo ,hvala bogu sve je dobro proslo i sredio sam, pa mi nije bas svejedno kad idem negde duze.
Zanima me vase misljenje i da li postoji neka teorija o tome!?
Mali_Marko_55- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 23
Godina : 32
Datum upisa : 13.11.2012
Re: dihtubg na glavi!
Traje koliko se kvalitetno uradi to i koliko se kvalitetni delovi stave i koliko se kvalitetno odrzava rashladni sistem... Neka tacna kilometraza ne postoji...
sta predlazes za odrzavanje rashladnog sistema?
Mali_Marko_55- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 23
Godina : 32
Datum upisa : 13.11.2012
Kvalitetan antifriz umesan sa destilovanom vodom da bi se izbegao kamenac, funkcionalan termostat i termoprekidac...
I dodatni prekidac na termoprekidacu, jeste da je malo glupo ali ako u slucaju otkaze uvek mozes da ukljucis ventilator
Ako mu zakuca termostat nista mu ne znaci dodatni prekidac ali je dobar zbog termoprekidaca,meni su ljudi pricali iz iskustva,desi se zaglavi nece da otvori (zaglavi) i digne temeraturu,pa su nekako cupali ili podvijali termostat,naravno mora se ispustiti tecnost i imati rezervna.
Neznam gde ides toliko,ali licno ja na taj put se nebi usudio bez nekih rezervnih delova ima tema o tome (duza putovanja sa vasim ljubimcom)
Neznam gde ides toliko,ali licno ja na taj put se nebi usudio bez nekih rezervnih delova ima tema o tome (duza putovanja sa vasim ljubimcom)
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Ne znam kakva su vam to kola kad ne smete na put da krenete ja samo kljuc u bravu i gde hoces, daj mi pare za gorivo i sad odmah krecem, gde god hoces, u Holandiju, Svedsku, Rusiju...
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja ovog trena mogu da krenem i stignem do bg al dalje nebi mogo, jer nebi imao goriva
predpostavljam da idesh na otveren put vecinom?
ne bi trebalo da imash toliko problema u poredjenju sa gradskom voznjom.
ja bi za svaki skuchaj ubacio novi termostat (ili ga potpuno izvadi), proveri creva sva detaljno, napuni ga antifrizom kao shto rekoshe kolege gore, i trebao bi da si miran.
edit: proveri i dal je termosenzor ispravan i da li merach temperature radi ok
ne bi trebalo da imash toliko problema u poredjenju sa gradskom voznjom.
ja bi za svaki skuchaj ubacio novi termostat (ili ga potpuno izvadi), proveri creva sva detaljno, napuni ga antifrizom kao shto rekoshe kolege gore, i trebao bi da si miran.
edit: proveri i dal je termosenzor ispravan i da li merach temperature radi ok
davidian- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 50
Datum upisa : 04.10.2012
U bre narode, pa kakva su vam to kola
Ako je sve ispravno i auto moze da 'podnese' put nece on da se pokvari sto je dugacko, da hoce pokvari se on i ispred kuce
Redovno mi ujak ide na put od 600+ kilometara sa opel rekordom iz 83-84 ako se dobro secam, al njegov put je tipa ide sat vremena pa stane odmori i razgleda, i tako..
Ako je sve ispravno i auto moze da 'podnese' put nece on da se pokvari sto je dugacko, da hoce pokvari se on i ispred kuce
Redovno mi ujak ide na put od 600+ kilometara sa opel rekordom iz 83-84 ako se dobro secam, al njegov put je tipa ide sat vremena pa stane odmori i razgleda, i tako..
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Similar topics
» glavi gas
» Brisac glavi/zapinje
» zamena vodjica na glavi(zastava 101)
» Urezivanje navoja na glavi motora
» Brisac glavi/zapinje
» zamena vodjica na glavi(zastava 101)
» Urezivanje navoja na glavi motora