Karburator IPM 28 MGV 2
2 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Karburator IPM 28 MGV 2
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Re: Karburator IPM 28 MGV 2
Zac, jeste da super izgleda ali ova soba je namenjena temama kako nesto samostalno uraditi, ne kako izgleda zavrseni proizvod Stvar bi bila potpuna kad bi postavio slike i objasnjenje kako restaurirati taj karburator
Vec sam stavljao slike rasturenog..ali ispravicu i ovde..imam jos dva da sredjujem pa cu za koji dan staviri slike celog postupka..
Pa onda stavi sve na jednom mestu, nije potrebno vise tema otvoriti
Novu sam zbog tipa karba...svi do sada su razliciti..pa zato..mislio sam da je to preglednije..u svakom naslovu je po jedan tip.
Ovaj koncept karburatora vazi za IPM 28, 30 MGV 1,2,10.. svi su po istom principu. razlikuju se dimenzije dizni, emulzione cevcice, precnika defuzora i vrste osovine glavnog leptira (mesing i celik)
Rasturanje pocinje sa skidanjem poklopca lonceta karburatora, zatim vadjenje nepovratnog ventila pumpice za ubrzanje, skidanje mlaznice za ubrzanje, skidanje klipa pumpice za ubrzanje, odvrtanje glavne dizne za vazduh, izvlacenje emulzione cevcice, skidanje glavne dizne za benzin, odvijanje dizne za leg gas, skidanje glavnog i leptira sauha, skidane obrtnog ventila uljnih para, skidanje osovina leptira, skidanje filter mrezice na poklopcu koja se nalazi pre iglicastog ventila, skidanje plovka goriva i skidanje tela iglicastog ventila....sada je karb spreman za dalji rad..
Evo slika rasturanja ovog tipa karburatora, sve sto vam nije jasno pitajte me naknadno.
Rasturanje pocinje sa skidanjem poklopca lonceta karburatora, zatim vadjenje nepovratnog ventila pumpice za ubrzanje, skidanje mlaznice za ubrzanje, skidanje klipa pumpice za ubrzanje, odvrtanje glavne dizne za vazduh, izvlacenje emulzione cevcice, skidanje glavne dizne za benzin, odvijanje dizne za leg gas, skidanje glavnog i leptira sauha, skidane obrtnog ventila uljnih para, skidanje osovina leptira, skidanje filter mrezice na poklopcu koja se nalazi pre iglicastog ventila, skidanje plovka goriva i skidanje tela iglicastog ventila....sada je karb spreman za dalji rad..
Evo slika rasturanja ovog tipa karburatora, sve sto vam nije jasno pitajte me naknadno.
Similar topics
» Karburator
» Karburator trokira
» Karburator Solex 32 EI
» Solex karburator
» Karburator DELLORTO FRD 28
» Karburator trokira
» Karburator Solex 32 EI
» Solex karburator
» Karburator DELLORTO FRD 28