Problem sa svetlima?
+2
Mitke
YugoKoral55
6 posters
Strana 1 od 1
Problem sa svetlima?
Pozdrav svima, imam jedan veliki problem. Pokusacu da ga objasnim sto je jasnije moguce. Vadio sam onaj panel sa prekidacima (stari tip-prekidaci u redu stoje) i prilikom vadjenja se otkacio onaj dzek koji ide u prekidac za svetla. Kada sam ga ponovo ustekao dosao sam do saznanja da mi na poziciji ne radi prednji levi far i zadnje desno svetlo, takodje ne radi ni pozadinsko osvetljenje km sata (pa je cela tabla u mraku) kao ni ona zelena lampica na km satu za svetla, zatim kada upalim onaj prekidac na kome je trougao (svi pokazivaci pravca) svetli ona crvena lampica na samom prekidacu ali ne svetli ona zelena lampica sa strelicama na km satu i ne radi ono svetlo oko upaljaca i onih ruckica za protok vazduha. Pogledao sam osigurace i svi su u redu (ni jedan nije pregoreo), vise puta sam otkacinjao i spajao dzek sa prekidacem i nista. Ima li neko ideju sta bi to moglo biti?
Hvala u napred,
Hvala u napred,
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
Re: Problem sa svetlima?
Zadnji levi far i zadnja desna pozicija je osigurac 100 % jer po tom principu unakrsno ne rade kada osigurac crkne, a verovatno je jos nesto od tih stvari povezano na isti osigurac. Ne mora da znaci da je crko, mozda ima slab kontakt i onda pravi problem.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Da se nije otkacila neka zica u samom konektoru...mozda je buksna ispala i ne ukljucuje se na muski deo... povadi prekidace ponovo i svaku zensku buksnicu malo stisni spicanglama, da dobiju bolje kontakte.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Kada izvadim onaj panel sa prekidacima, imaju neke 2-3 crne zice koje vise sa panela, ali u samom konektoru za svetla sve zice su prikljucene i ni jedna ne fali. Pogledao sam jos jednom sve osigurace i deluje sve ok, ali problem je jos uvek tu . Mozda bi trebalo da posetim elektricara.
Ne znam kojim cudom, sve je ponovo proradilo, sem onog prekidaca sa trouglom (sva cetiri migavca) - nece da treperi ona zelena lampica sa strelicama na km satu (slika):
Proradilo je cudom slabog komtakta, i opet ce da prestane da radi kad izgubi kontakt.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
reko da se ubacim ovde.imam z128,88god.imam farove koji imaju ispred unutra kao limena pregradica.oboreno svetlo radi normalno a duga kao da su isečena.svetli kao zraci,gore dole u stranu.sijalice su balonke.kako da dobijem normalan rad dugog svetla?da izvadim limčić?kako će onda raditi oboreno?hvala
denis007- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 80
Datum upisa : 19.11.2013
https://zafc.forumsr.com/t3694-prepravka-zastavinih-farova
Imas tu vise o tome i moj predlog je da prvo predjes na "normalne" sijalice pa tek onda da se igras sa time.
Imas tu vise o tome i moj predlog je da prvo predjes na "normalne" sijalice pa tek onda da se igras sa time.
ugradi releje ako nemas i stavi H4 sijalice,bice 10x bolje
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
da li su normalni farovi za balonke ako imaju tu pregradu limenu?šta će se desiti ako izvadim te pregrade?
denis007- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 80
Datum upisa : 19.11.2013
Ljudi sta nije u redu sa mojim svetlima. Mogu da upalim i poziciju i srednja sveta bez kljuca na kontaktu i kako se moze namestiti da se srednja svetla pale kada je kljuc na kontaktu?
Poziciju mozes i bez kontakta, a svetla samo na kontaktu, drugacije sanse, osim ako nije prevezano.
Fala Cedo sto si mi skrenuo paznju da sam pogresio, evo popravio sam
Fala Cedo sto si mi skrenuo paznju da sam pogresio, evo popravio sam
Poslednji izmenio mitke dana Sre 12 Feb 2014, 21:55, izmenjeno ukupno 1 puta
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
pozicija bi trebala bez kontakta,a srednja samo sa kontaktom valjda
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ja sam ladno pogresno napisao, jos gledam i nisam skontao da sam pogresio.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Verovatno je prevezano, a zna li neko kako mogu da se vratim na to da se svetla pale kad je na kontaktu. Yugo mi je polovan, ko zna sta je predhodni vlasnik radio.
Similar topics
» Problem sa svetlima
» Problem sa svetlima na Floridi 1.4
» Paljenje auta "pod" svetlima
» Problem sa lerom
» Problem sa svetlima na Floridi 1.4