propadanje kocnice posle zamene plocica i gurtni
+7
marjan990
mmarkoo
YUgisa
Milos
junior45
Crazy128
Mitke
11 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
propadanje kocnice posle zamene plocica i gurtni
Posle zamene grudni i pločica kočnica jednostavno propadne kad je prvi put nagazim posle malo drži .Kad ostoji malo ponovo propadne,i svakim ponovnim gazenjem ona propadne...
marjan990- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 55
Godina : 34
Datum upisa : 20.08.2013
Re: propadanje kocnice posle zamene plocica i gurtni
Verovatno vazduh u sistemu
Kao sto rece YUgi...vazduh 99%
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Napuni bocu do kraja, skini tockove, odvrni sisice na cilindrima i ispusti vazduh na prirodni pad. Bez drukanja pedale! posebno na zadnji, posebno na prednji. Ima da kocnice budu ko nove. Tako sam juce ispustao kod sebe, kocnica mi je hvatala negde oko polovine pedale, sad je malo pipnem i hvata ko za oci.
Odakle je vazduh mogo da uje u sistem ako je ranije lepo radio?Samo sam vratio cilinde i ubacio nove pločice
A i ne mora da bude vazduh u sistemu. Mozda je riknula gumica u glavnom kocionom pa ne drzi pritisak.
I motor mi se gasi kad gazim kočnicu...
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Datum upisa : 25.03.2011
Podigni ler ili proveri da crevo nije puklo koje vodi od usisne do serva pa da falsira.
+1mitke ::Servo.
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Nije crevo...Da li je moguće da je bilo vazduha u kocionim cilindrima pa kad sam ubacio nove pločice onda je taj vazduh dospeo u creva pa sad treba da ga ispustam?I ako treba kako da odvrnem one male srafove a da se ne odkinu mislim na one gde se ispušta vazduh iz sistema
mozes samo da ne uspes da ih odvijes,a ako imas dobar kljuc mozda i odvijes probaj skini crevo sa serva pa vidi dal ce onda da se gasi..mozes liftirati i na crevu na ulaz u celjust
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Nije crevo...Da li je moguće da je bilo vazduha u kocionim cilindrima pa kad sam ubacio nove pločice onda je taj vazduh dospeo u creva pa sad treba da ga ispustam?I ako treba kako da odvrnem one male srafove a da se ne odkinu mislim na one gde se ispušta vazduh iz sistema
Ne znam koji je fazon sa time, ali znam za nekoliko slucajeva da ljudi stave nove plocice i nekako vazduh udje u sistem i propada... Tako da probaj, ti srafovi se odvrcu sa kljucem, obavezno okastim
Kako bi bilo da nekako zagrejem sraf i mesto oko njega ?
Pa to ne bih preporucivao zbog gumica kao i zbog kocione tecnosti... Probaj prvo "nasuvo" da odvrnes
Pa ako si vec menjao gurtne pozadi kao sto kazes, uzmi i nove cilindre. Oni nisu skupi, msm da su oko 300 din komad. Stavis nove i nema da mislis dal je cilindar narisovan ili dal ce propisa. Mada ni ovi novi nisu bog zna nesto kvalitetni ali novo je novo
samo da preporucim da pokusavas da odvrnes luftere malom sestougaonom gedorom. mislim da je 8 u pitanju. sa okastim hoce da prokliza a sa ovim garantovano zavrsavas. naravno bez wd40 ne pocinji nista.
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012
Na ovim mojim kljestia od Palija je bila 6
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Kakva je razlika izmedju okastog i gedore? Isti je oblik kljuca?
Videću sutra šta mogu da uradim
Sestougaona gedora bolje hvata, okastim moze da se osteti sraf.
imas gedoru sestougaonu I gedoru sa vise onih ureza isto kao okasti kljuc. ovaj sestougaoni obuhvati sraf knap, sve strane a ne samo uglove kao okasti. nemam sliku ali uzmi ako imas gedore pa uporedi. isto je I sa cevastim kljucem, on je setougaoni. uporedi neki cevasti I okasti kljuc pa ces videti o cemu pricam. ja sam time luftirao pa sam sad kupio onaj 10/8 kao okasti-sestougaoni ali rasecen da moze da se navuce na cev za kocnice 10
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012
Fazon je u tome sto je kociona tecnost higroskopna, a ljudi je ne menjaju uopste..e sad, ona uvlaci vlagu iz vazduha a sa njom udje i kiseonik...posle vise godina tecnost se napuni vazduhom. Kada vratite cilindre radi postavljanja novih plocica, taj vazduh se iz cilindra koji je veceg precnika, pa je "manje" stisljiv (manje se oseti na pedali jer je rasporedjen na vecoj povrsini), preseli u kociona creva i vevi koja su mnogo manjeg precnika od kocionog cilindra, pa taj mehur u cevima moze biti dugacak nekoliko santimetara....pa se na pedali itekako oseca kada se on sabija...pedala propada...YUgisa ::Ne znam koji je fazon sa time, ali znam za nekoliko slucajeva da ljudi stave nove plocice i nekako vazduh udje u sistem i propada... Tako da probaj, ti srafovi se odvrcu sa kljucem, obavezno okastim
Znaci moj savet je menjati kocionu tecnost redovno, vremenski interval propisuju proizvodjaci kocionih tecnosti, te se njih treba pridrzavati.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu