Cvile kocnice
+9
Pavle Filipović
Alex
kokisa82
Milos55
jugota
ristivoje
ZAC
VPetar
charjek
13 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Kocnice
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Cvile kocnice
U poslednje vreme mi prednje kocnice cvile.Kao da se ne vrate pa drze malo i cvile.Kad dotaknem kocnicu prestane ali opet nakon nekog kocenja (cak nekad i same odmah nastave da cvile) pocinju da cvile.
Sta se moze tu uraditi?
Sta se moze tu uraditi?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Re: Cvile kocnice
Mozda se iskosila plocica.. meni je bilo tako nazad i prestalo posle 400-500km.. ali nove kad sam stavio
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Omakne se po nekad Da li si proveravao da se ne greju tockovi?
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Nista preterano.prednji su otprilike isto mlaki...
Mislio sam da blokiraju,posto se ne greju nije to..
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Da nisu cobest plocice? Koje si stavio?
jugota- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 643
Datum upisa : 23.08.2015
VPetar ::Ko to jos menja?
Ja menjam, na Jugu ce za godinu dana drugi put, a na loganu za dve...
Kada menjas tecnost...a sam odradis za 2 sata..bez pomocnika....Nikada, ali nikada neces imati problema sa kocnicama, ne ce cilindri zaribavati, nece se gumice trositi, nece pedala propasti bas kada ne treba, znaci nemas dodatne troskove za popravku...al avaj...neko voli i drugacije.
Pa nisu skoro menjane pa da je pocelo tad da cvili.Skoro je pocelo da se cuju.jugota ::Da nisu cobest plocice? Koje si stavio?
Zac je u pravu,treba menjati ulje,ali jednom smo kod druga promenili i vise nismo uspeli da dobijemo da dobro koci,cas tvrda,propada sto cudesa... pa me strah jer sada odlicno koce...
Verovatno vam je ostao vazduh u sistemu...
Milos55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 626
Godina : 25
Datum upisa : 19.04.2014
I zbog toga cvile ? Nece da bude
Nisam siguran sta si hteo da kazes,no poenta je da sam imao isti slucaj i resen je menjanjem plocica... A sto ne skines plocice,pa vidi da li su neravnomerno potrosene,to je bar lako na NT?!
charjek ::Pa nisu skoro menjane pa da je pocelo tad da cvili.jugota ::Da nisu cobest plocice? Koje si stavio?
Nisam siguran sta si hteo da kazes,no poenta je da sam imao isti slucaj i resen je menjanjem plocica... A sto ne skines plocice,pa vidi da li su neravnomerno potrosene,to je bar lako na NT?!
jugota- OHV 1295ccm 61ks
Odes kod majstora,postoji istrument koji meri procenat vlage u kocionom ulju,po tome ces znati da li je za zamenu.Ja na mom yugu menjam ali kada majstor proveri da li je vreme za zamenu.Yugo je 2005.godiste i jos su mu prvi cilindri na sva cetri tocka,glavni kocioni i nikada problema sa kocnicama nisam imao,koci kao i prvog dana.
Vozim i Seat-a koji je 2001.Kupljen je sa 10 godina starosti,uz njega sam dobio i servisnu knjizicu i video da je kociono ulje menjano 5 puta,tako da sam i ja nastavio i do sada zamenio dva puta,naravno ne po mojoj proceni nego majstor proveri,izmeri peocenat vlage u kocionom ulju.U oba auta sipam ATE dot 4.
Vozim i Seat-a koji je 2001.Kupljen je sa 10 godina starosti,uz njega sam dobio i servisnu knjizicu i video da je kociono ulje menjano 5 puta,tako da sam i ja nastavio i do sada zamenio dva puta,naravno ne po mojoj proceni nego majstor proveri,izmeri peocenat vlage u kocionom ulju.U oba auta sipam ATE dot 4.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Gde si pročitao da sam ja rekao da zato cvile??? Napisao sam da mu je kočnica propadala nakon zamene kočione tečnosti, zato što im je verovatno ostalo vazduha u sistemu...jugota ::I zbog toga cvile ? Nece da bude
Milos55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 626
Godina : 25
Datum upisa : 19.04.2014
To si verovatno mislio,ali nisi napisao,eno ti gore pa pogledaj... napisao si da im je verovatno ostao vazduh u sistemu,ne precizirajuci u vezi cega. Naslov teme je ''cvile kocnice'', a ne ''propada kocnica'',samim tim je ispalo da si mu dao odgovor da kocnice cvile zbog vazduha u sistemu.
jugota- OHV 1295ccm 61ks
Usao vazduhcharjek ::
Zac je u pravu,treba menjati ulje,ali jednom smo kod druga promenili i vise nismo uspeli da dobijemo da dobro koci,cas tvrda,propada sto cudesa... pa me strah jer sada odlicno koce...
To zato radis sam, natenane, i nema sanse da udje vazduh u sistem...ja nikada nisam menjao tako sto jedan druka a jedan odvrce sisicu...to jeste brze ali lako udje i vazduh...kada sam radis nema tih briga...treje oko sat i po
@kokisa82... Ne treba kod majstora, imam ja instrument.
Ja radim kombinaciju. Stavim posudu i crevo na luftirnicu, otvorim i onda nadrukam par puta i onda posle ide puno brze pod padom. ako nisu zapecene luftirnice, najduze mi traje podici auto na klocne da skinem tockove...
Skoro menjani diskovi i plocice ali se posle pojavila skripa kocnica,da li bi bakarni sprej otklonio skripanje kocnica?
Alex- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 429
Datum upisa : 28.03.2011
prebacivanje
Chat nije predvidjen za ovakvu vrstu pitanja. A skripa moze da bude i do losih plocica/diskova, a plocice treba da idu lako u klestima.
pocinje iz prednjih tockova da se cuje struganje metal na metal kad blago nagazim kocnicu, samo ponekad zapadne tako, 99% vremena nema toga
paknovi su novi i debeli, nema sanse da tu struze metal, odakle to dolazi? po zvuku sam siguran da je metal na metal
mislim da je prednji desni, nije lako odrediti, cak sumnjam malo i na lager, ili je neki lim upao pod ferodu
paknovi su novi i debeli, nema sanse da tu struze metal, odakle to dolazi? po zvuku sam siguran da je metal na metal
mislim da je prednji desni, nije lako odrediti, cak sumnjam malo i na lager, ili je neki lim upao pod ferodu
nadal- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 487
Datum upisa : 28.12.2020
Lose plocice sa puno metala ili mozda zastitni lim iza diska.
snimio sam u voznji, desava se kada blago kocim, skripi metal na metal, mislim da je prednji levi tocak, gde taj metal moze da struze, da nije mozda cak i lager (iako je samo kad kocim)?
cuje se ovde na 21. sekundi, i kasnije na nekoliko mesta kada kocim
https://www.whyp.it/tracks/125365/standard-recording-23?token=Vg0mP
cuje se ovde na 21. sekundi, i kasnije na nekoliko mesta kada kocim
https://www.whyp.it/tracks/125365/standard-recording-23?token=Vg0mP
nadal- OHV 903ccm 45ks
Koje plocice imas?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ne znam, dosle su sa autom, ali su debele, nisu dosle do gvozdja, to sam siguran
nadal- OHV 903ccm 45ks
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kocnice: Koji diskovi,paknovi,plocice i vece kocnice napred
» Creva za kocnice
» Zastava 750 - Pojacane kocnice
» Ugradnja servo kocnice na Y45
» Kocnice Yugo novi tip
» Creva za kocnice
» Zastava 750 - Pojacane kocnice