Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

+7
Duka
danijeldokic
Milos
Miljan
Predrag B.
Mitke
ZAC
11 posters

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od ZAC Ned 28 Apr 2013, 12:59

Otvaram ovu temu kao objasnjenje za radove oko zamene seta kvacila i zamene manzetni do menjaca, na poluvratilima.

-Pre svih radova treba otkaciti kleme sa akumulatora, i izvaditi isti iz vozila, takodje izvaditi i rezervni tocak.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika057SKIDANE MENJACA.

-Dok je vozilo na tockovima, otpustiti centralne navrtke homokinetickih zglobova ( gedora br. 32 + kraci nastavak + T racva + cevka kao poluga)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika040-Podignuti prednji kraj vozila na klocne i skinuti prednje tockove. Podmetace postaviti na ojacanja kad prednjeg dela sajtne (ojacanje u obliku kocke) i dobro obezbediti vozilo.
-Ispustiti ulje iz menjaca... odvrnuti cep na najnizoj tacki menjaca.... sa strane levog tocka (okasti kljuc br. 17)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika054-Zatim raskaciti otpustiti zavrtnjeve koji drze kocione celjusti M8, (pomocu okastog kluca br. 13 i viljuskastog kljuca br. 15 , kojim se pridrzava vodjica celjusti da se ne okrece u klizacu-telu celjusti)
-Zbog zamene gumenih manzetni ove radnje odraditi na obe strane trapa (levo i desno)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika003w-Po skidanju kocionih celjusti, iste, zicom zakaciti za oprugu amortizera... ne dozvoliti da se koviono gumeno crevo preterano savija i isteze! )
-Prelazimo na otpustanje dva zavrtnja M10 koji povezuju donji deo amortizera sa glavcinom tocka (potrebna su dva kljuca br. 17 okasti i viljuskasti)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika051p- Zatim prelazimo na otpustanje navrtke rukavca kraja spone (okasti kljuc br. 17) i pomocu izbijaca izbiti rukavac spone iz njegove glavcine....
Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Abz7317
Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN 50885993Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika000r-Otpustiti zavrtanj M 10 koji vezuje oscilirajuce rame za karoseriju vozila (dva kljuca br. 17 viljuskasti i okasti)
-Napomena, ovaj zavrtanj drzi i zadnji kraj sanki, ako su ugradjene na vozilo!


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN 16648818980399437098510-Prelazi se na odvijanje navrtkke prednjeg stabilizatora M14. (okasti kljuc br. 22)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika052-Posle skidanja ove navrtke, izbiti prethodno otpusten zavrtanj na vezi oscilirajucek ramena sa sasijom.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika047op

Kod onih koji imaju, kao ja, ugradjene sanke, odviti i zavrtanj za pricvrscivanje prednjeg dela sanki za prednju poprecnu traverznu... isti zavrtanj drzi i obujmicu gimice prednjeg stabilizatora.

-Sa levestrane trapa je potrebno skinuti komplet glavcinu (rame se moze izbiti iz glavcine radi kontrole i podmazivana kugle...ja sam izbijao ramena iz glavcina i podmazao kugle, za otpustanje navrtke kugle ramena potreban je okasti kljuc br. 19 )

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika001q-Prelazimo na otpustanje prirubnice gumene manzetne na levoj strani menjaca ( 4 brezona M8 .. gedora br. 13 + kraci i duzi nastavak + racva)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika001i-Sada je poluvratilo moguce izvuci iz zubcanika diferencijala...

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika044j-Po vadjenju vratila voditi racuna o profilisanim podloskama koje sluze za otklanjanje aksijalnog zazora lezaja diferencijala ( podloske sa ne smeju izgubiti i moraju se vratiti na mesto) !!!!!!!

-U otvor na zubcaniku diferencijala nabiti parce ciste krpe, da se spreci kontaminacija unutrasnjosti menjaca!!

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika012p-Zatom prelazimo na otpustanje navrtki prirubnice desnog poluvratila. Takodje se radi o bre o brezonima, ali ovog puta o tri brezona M6 (male gedore br. 10 ili cevasti i okasti kljuc)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika034-Po izvlacenju desnog poluvratila, u otvor diferencijala takodje ugurati cistu krpu!!!

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika002i-Kada smo poskidali poluvratila ("poluosovine"), prelazimo na skidanje samog menjaca.
-Prvo je potrebno raskaciti polugu rucice menjaca od poluge menjaca ( potreban viljuskasti kljuc br. 13 i okasti kljuc br. 10), Takodje treba raskaciti sajlu kvacila od poluge (2 navrtke M6) otpustiti do kraja i izvici buzir sajle iz otvora na kucistu menjaca.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika004z-Zatim treba raskaciti sajlu brzinomera od njegovog pinjona.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika007at-Idemo dalje, sledece sto je potrebno, je skidanje anlasera. Anlaser se vezuje za zvono menjaca sa 3 zavrtnja M8...na jednom od njih se nalazi i masa. (potrebna gedora br. 13, racva, dugi i kratki nastavak)
-Raskaciti kablove od anlasera (M8 navrtka za + na automatu i zicica sa buksnom)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika032


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika033x-Zatim prelazimo na otpustanje navrtki M8 na donjem nosacu sklopa motor-menjac (uzduzna traverzna) prvo se otpustaju navrtke sa zvona menjaca, i po njihovom skidanju se vadi donji zastitni lim zvona menjaca.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika017h-Posle skidanja ovog lima, prelazi se na skidanje uzduzne traverzne nosaca motora. Prednji kraj traverzne se kaci za prednju poprecnu traverznu u dve tacke zavrtnjevima M10 , i sa zadnje strane za poprecnu traverznu ispod nogu vozaca (pracku) takodje u dve tacka zavrtnjevima M10 (Zavrtnjevi su osigurani savijenim limom od odvrtanja. Potrebno je ispraviti lim da bi gedora naisla na glavu zavrtnja).

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika031j


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika025k-Kada skinemo uzduznu traveznu, prelazimo na otpustanje 3. zavrtnja M12 oko zvona menjaca (gedora 19 + kratki nastavak + T-racva)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika032l-OVE ZAVRTNJEVE, ZA POCETAK TREBA SAMO OTPUSTITI, NE VADITI NAPOLJE!!!

Posle ove operacije postaviti hidraulicnu dizalicu (zabu) ispod motora!

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika009bf-Kada smo oslobodili tri zavrtnja M12. prelazimo na odvajanje levog nosaca menjaca, nalazi se neposredno ispod postolja za akumulator, a njegovom zavrtnju M10 se prilazi kroz tehnoloski otvor na postolju akumulatora.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika058-Odvrnuti zavrtanj nosaca do kraja...

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika008u-Sad sklop motor-menjac stoji na desnom nosacu motora i dizalici pod karterom.
-Potrebno je dizalicu lagano spustati dizalicu, toliko da se menjac slobodno moze svuci sa spojnickog vratila.
-Pri ovoj radnji, potrebna su dva coveka (jos bolje 3) da bi se izbeglo oslanjanje spojnickog vratola na tanjirastu oprugu korpe (japanski sesir-lepeza) i time ostecenje iste!!!

-Menjac je potrebno ljuljati gore dole, i polako povlaciti ka levom tocku.... Kao pomoc odozgo, moze se zakaciti kuka za otvor sajle kvacila, kao st sam ja uradio....

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika012a-Kada menjac spadne sa oslonca u centru zamajca, treba ga polako spustiti na pod i izvuci .

-Sledi ciscenje spoljasnjeg kucista menjaca sa benzinom i cetkicom, odstranjivanja blata i masnoce.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika043-Kada se pedantno ocistikuciste menjaca, sledi ispiranje unutrasnjosti petrolejom.... time se iz menjaca izbacuju svi opiljci od trosenja zubcanika i sinhrona.....
-Sa viljuske poluge kvacila skinuti potisni lezaj (druk-lezaj), pri tome paziti na zicane osigurace, da se ne izgube (ne dobijaji se novi uz lezaj)...

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika010g


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika019o


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika020hOcistiti spojnicko vratilo, proveriti da nema tragova curenja na semeringu spojnickog vratila...ako ima, potrebno je zameniti semering. Otvara se kuciste semeringa sa dva zavrtnja M 6. (kljuc 10)

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika018-Na kraju podmazati uljem ose okretanja viljuske kvacila, i blago podmazati grafitnom mascu nutove na spojnickom vratilu.

-Prelazimo na demontazu korpe kvacila, sa lamelom.... Otpusta se 6. zavrtnjeva M6... (mala gedora br.10 + kratki nastavak + racva (krckalica))

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika013k


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika014p


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika015g-Sledi ciscenje zamajca suvom cetkom od prasine-opiljaka frikcionih obloga, zatim cistom-suvom krpom, natopljenom u medicinski benzin se prelazi na odmascivanje frikcione povrsine zamajca....

-Potrebno je odmastiti potisnu plocu na novoj korpi, kao i frikcione obloge nove lamele....

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika1572


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika1565-Moj predlog je da se novi potisni lezaj do-podmaze, skidajuci metalno-gumenu zastitu.... za lezaj upotrebiti kvalitetnu tov. mast otpornu na visoke temperature i velika opterecenja...

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika1568-Sklapanje sklopa korpa+lamela obrnutim postupkom, stim sto je potrebno centrirati lamelu na zamajac sa pomocnim trnom precnika FI 16.5 mm. Ja sam trn napravio od sipke 15 mm. na koju sam namotao alu. lim od 0.5 mm.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN 20130428144536-Centriranje lamele je potrebno radi kasnijeg uzubljenja spojnickog vratila...ako nije centrirano kako treba, menjac se ne moze montirati!!!

-ZAMENA MANZETNI DO MENJACA NA OBA POLUVRATILA .

-Da bi zamena bila moguca, potrebno je pronaci cev koja odgovara unutrasnjem precniku lezaja manzetne...

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN 20130424164113-Potrebno je naci cevku sa unutrasnjim precnikom od 23 mm. i debljine zida bar 2 mm. , a bolje je od 3-4 mm.
-Poluvratilo se postavi u stegu, zatim se seger-klestima skine osigurac krsta diferencijala.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika039i


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika023l


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika038-Demontaza starog lezaja se vrsi pomocu tupog sekaca i cekica, tako da se preko sekaca udara o unutrasnji prsten lezaja...pazljivo da se ne osteti povrsina nalezanja lezaja, na vratilu....

-Skinuti lezajevi sa vratila...

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika037l-Za nabijanje novog lezaja manzetne se vrsi predhodno pripremljenom cevkom sa unutrasnjim precnikom od 23 mm.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika036g


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika035y-pri tome voditi racuna do koje mere se nabija...treba da se lezaj nalazi na istoj poziciji kao i predhodni, u suprotnom "harmonika" manzetne moze biti prenabijena ili istegnita, sto utice na vek same gumene manzetne.

-Kada se zamene obe manzetne, prelazi se na ugradnju menjaca.
-Ugradnja se vrsi obrnutim redosledom od skidanja, jedino se treba baziti pri postavljanju spojnickog vratila na utore lamele... pri tome je moguce da se ceono sudare nut osovine sa nutom u srcu lamele, sto onemogucava prolazak spojnicke kroz lamelu.... da bi se to izbeglo, dovoljno je okrenuti malo zubcanik diferencijala, tek tliko da se nutovi gadjaju....
-Kada se menjac nabaci, rukom se uhvate tri zavrtnja oko zvona M 12. pa sve redom...opet dizalica pod karter, ovog puta se dize, dok se ne usrafi levi nosac menjaca.....

-Pre postavljanja anlasera, moj savet je... prekontrolisati bendix-zubcanik, to jest njegovu kocnicu...ako se bendix vrti u oba smera, a rotor anlasera stoji, tada je potrebno zameniti bendix..... Takodje anlaser treba detaljno ocistiti i podmazati klizne lezajeve (biksne) sa motornim uljem....dovoljna je kap-dve na svaku biksnu.

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika028c


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika021h


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika030wp

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika027w


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika029

-ULIVANJE NOVOG ULJA U MENJAC

-Posle postavljanja menjaca, poluvratila i trapova, potebno je naliti novo ilje u menjac.
-Ja sam iskoristio gumeno crevo i levak....

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika059q


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika060m


Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika063-Sipao sam oko 3.5 litara ulja 80W90 .

-Posle montaze menjaca i sklapanja trapova, potrebno je podesiti kvacila. Kvacilo treba da je podeseno tako da prazan hod pedale treba da bude 25 mm.
-Probati vozilo i po potrebi prestelovati kvacilo posle par stotina km, kada nova lamela skroz legne.

P.S. Ne zaboravite da osigurate centralne navrke homokinetickih zglobova, udarcem cekica preko valjkastog trna od 4 mm....za tu svrhu moze da posluzi krstasti srafciger od 4-5 mm. prcnika.

-ovoliko od mene, svaka dobronamerna sugestija je dobro dosla na ovaj post.... na sva dodatna pitanja dajem odgovore.... jos jednom se izvinjavam zbog izgubljenih slika sa telefona, trebalo je biti mnogo vise dokumentovanih fotografija, ali.... Doh , zato sam neke od slika upotrebio dva puta, oko objasnjenja dve razlicite stvari...

Pozdrav!!!! Cheers

_________________
Nisam pametan al` sam neophodan. Very Happy
ZAC
ZAC
DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 49
Lokacija : Zemun
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Mitke Ned 28 Apr 2013, 17:17

Odlican post, sve detalnjo objasnjeno, svaka cast Cheers


Poslednji izmenio mitke dana Ned 28 Apr 2013, 18:43, izmenjeno ukupno 1 puta
Mitke
Mitke
SOHC 1581ccm 83ks

Broj poruka : 8662
Godina : 34
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 25.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od ZAC Ned 28 Apr 2013, 17:27

Hvala, jos da dodam, legao je i sredjeni alternator Iskra...

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika042jZamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Slika064s


_________________
Nisam pametan al` sam neophodan. Very Happy
ZAC
ZAC
DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 49
Lokacija : Zemun
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Predrag B. Ned 28 Apr 2013, 19:09

ThumsUp

Da li si menjao semering spojničkog i semering radilice na strani zamajca?
Predrag B.
Predrag B.
SOHC 1498ccm 85ks

Broj poruka : 6738
Godina : 37
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 14.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od ZAC Ned 28 Apr 2013, 19:19

Jok brate, sve suvo k`o barut...

_________________
Nisam pametan al` sam neophodan. Very Happy
ZAC
ZAC
DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 49
Lokacija : Zemun
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Miljan Ned 28 Apr 2013, 20:30

Odlicno Cheers Z
Samo si pogresio kod skidanja prirubnice leve poluosovine, mnogi skidaju onu plocu, a to nije potrebno uopste, samo otkacis selnu i svuces manzetnu, ja tako radim uvek. Wink

Ono sto je ispravno, ne diraj, tako sam ja voleo da menjam sve i svasta samo eto da bi bilo novo, pa original ispadne milion puta bolje.

Skidao radijator kabine jos 2003-4 da ga isperem i popravim sajlu za grejanje, i stavim novu onu budjavu plasticnu slavinu za grejanje, ona propusta i kad je zatvorena, vratim metalnu originalnu, radi kao sat.

Kad sam ugradjivao petostepeni menjac skinem originalne nosace i gumice sa balans stangle koji sam ugradjivao koji su posle 20 god bili u extra stanju, nove gumice se raspadnu za dve god. Posle sam stavio bolje i one su ok.

Zamenim kod drugara kociona creva stara 35 god koja su extra izgledala, nova se za 3 meseca raspadnu.

Znaci nista ne menjati dok ne strada.

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9432
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Milos Ned 28 Apr 2013, 20:54

Svaka cast, odlica tut Aplauz Cheers
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Broj poruka : 4104
Godina : 27
Lokacija : Novi Beograd
Datum upisa : 05.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od ZAC Ned 28 Apr 2013, 21:17

Hvala drugari!!! Cheers

Miljance, prirubnicu sam skidao da bi je ocistio, na njij je bilo masnog blata kilo, posto je ta manzetna bila vlazna.... nisam hteo da mi djubre udje u menjac cisteci je .. a i lakse mi je bilo da selnu namestim na poluosovini nego na licu mesta, malo je prostora.... ma i ovako je super.... sve sam zavrtnjeve ponovo podmazao i nema brige da bilo sta zariba na Jugisi... Trajace 200 godina... Very Happy

_________________
Nisam pametan al` sam neophodan. Very Happy
ZAC
ZAC
DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 49
Lokacija : Zemun
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od danijeldokic Sre 01 Maj 2013, 22:07

Aplauz Aplauz Aplauz
danijeldokic
danijeldokic
OHV 1295ccm 61ks

Broj poruka : 786
Godina : 38
Lokacija : selo Boljetin 19220 Donji Milanovac
Datum upisa : 23.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Duka Pet 06 Mar 2015, 00:15

Svaka cast lepo objasnjeno.
Cisto da pitam posto sam gledao po youtube-u, dali se podmazuje posebno krst na polu osovini sto ulazi u mejnac nekom mascu. Kolko mi se cini ulje podmazuje na yugu. Cisto da pitam Smile

Duka
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 14
Godina : 35
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 28.11.2014

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od junior45 Pet 06 Mar 2015, 07:10

Kod zastava krst se podmazuje sa uljem iz menjaca..homokineticki zglob se posebno podmazuje..
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 34943
Godina : 33
Lokacija : Farkazdin-Zrenjanin
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Nikola NS Pon 25 Maj 2015, 17:37

Kako da znam da li je lezaj dobar?Skunio sam manzetnu i vidi se da je stara,pomalo ispucala a bio sam ubedjen da se ona pocepala i da na njoj curka ulje a ako nije ona onda ne valja lezaj ili gresim?
Nikola NS
Nikola NS
SOHC 1116ccm 61ks

Broj poruka : 1321
Godina : 31
Lokacija : Novi Sad
Datum upisa : 26.07.2013

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od YUgisa Pon 25 Maj 2015, 17:44

Obrisi pa vidi Wink

_________________
BOYRACER
MOTORSPORT
YUgisa
YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 61670
Godina : 34
Lokacija : Subotica
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Nikola NS Pon 25 Maj 2015, 17:52

Jel on bude ostecen ili kako? Very Happy Prvi put ovo radim pojma nemam kako izgleda lezaj kad ne valja,verovatno cu ga zameniti da ne radim isti posao dvaput,sta sad....
Nikola NS
Nikola NS
SOHC 1116ccm 61ks

Broj poruka : 1321
Godina : 31
Lokacija : Novi Sad
Datum upisa : 26.07.2013

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od YUgisa Pon 25 Maj 2015, 17:55

Pa potrosi se pa procuri Wink Ovako se ne vidi nista ocigledno, samo vidis da curi Wink Kad smo menjali kod Yugodrivera, imali smo situaciju da nov lezaj curi odkacen

_________________
BOYRACER
MOTORSPORT
YUgisa
YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 61670
Godina : 34
Lokacija : Subotica
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Nikola NS Pon 25 Maj 2015, 17:59

Onda menjam ovaj stari,ako sastavim ovo sve a opet curi dzabe sam radio Sad
Nikola NS
Nikola NS
SOHC 1116ccm 61ks

Broj poruka : 1321
Godina : 31
Lokacija : Novi Sad
Datum upisa : 26.07.2013

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od YUgisa Pon 25 Maj 2015, 18:01

Pa jbg, treba naci neki kvalitetniji lezaj Wink

_________________
BOYRACER
MOTORSPORT
YUgisa
YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 61670
Godina : 34
Lokacija : Subotica
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Crazy128 Pon 25 Maj 2015, 19:05

Meni samo nije jasno zasto je skidao traverznu kad za to uopste nema potrebe. Laganica se skida i sa njom i bez nje. Samo se skine donji nosac motora, motor nalegne na traverznu i menjac se sa ruke odvoji i spusti na tlo. Smile
Crazy128
Crazy128
SOHC 1290ccm EFI 67ks

Broj poruka : 2816
Godina : 33
Lokacija : Lebane
Datum upisa : 10.12.2012

https://www.facebook.com/LeWolf90

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od ZAC Pon 25 Maj 2015, 23:28

Traverznu sam skidao da bi mogao bolje da pridjem, ocistim sve, podmazem navoje na traverzni...itd....moj auto kad god se nesto radi svaki zavrtanj se odvrne, ociste navoji u benzinu i podamzu grafitnom mascu...zato ce da traje 30 godina.. Very Happy

_________________
Nisam pametan al` sam neophodan. Very Happy
ZAC
ZAC
DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 49
Lokacija : Zemun
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Crazy128 Pon 25 Maj 2015, 23:33

Ja je nisam skidao kad sam skidao menjac pa se zacudi zasto je skidas. Smile Cheers
Crazy128
Crazy128
SOHC 1290ccm EFI 67ks

Broj poruka : 2816
Godina : 33
Lokacija : Lebane
Datum upisa : 10.12.2012

https://www.facebook.com/LeWolf90

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Miljan Uto 26 Maj 2015, 00:05

ZAC ::Traverznu sam skidao da bi mogao bolje da pridjem, ocistim sve, podmazem navoje na traverzni...itd....moj auto kad god se nesto radi svaki zavrtanj se odvrne, ociste navoji u benzinu i podamzu grafitnom mascu...zato ce da traje 30 godina.. Very Happy

Jel vadis motor kad menjas ulje da podmazes srafove od nosaca Laughing Laughing Laughing

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9432
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Nikola NS Uto 26 Maj 2015, 03:44

Svaka cast Zac na ovom tekstu,ja sam sada prvi put menjao manzetnu do menjaca i bas mi je pomoglo.Jeste da mi je trebalo mnogo vremena ali je uradjeno valjda sad nece kapati ulje Very Happy Cheers
Nikola NS
Nikola NS
SOHC 1116ccm 61ks

Broj poruka : 1321
Godina : 31
Lokacija : Novi Sad
Datum upisa : 26.07.2013

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od junior45 Uto 26 Maj 2015, 09:11

Milose brate,ti si cudo od majstora,ti ne skidas amortizere kad menjas opruge Very Happy
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 34943
Godina : 33
Lokacija : Farkazdin-Zrenjanin
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Crazy128 Uto 26 Maj 2015, 09:39

Hahaha Very Happy može i to, što da ne. Hvala bogu amorti se otvaraju. Wink Nego, šala na stranu. Zak je čistio i podmazivao šrafove pa zato skidao traverznu. Inače ne mora, ima sasvim dovoljno mesta a i bolji je ugao pristupa za montažu i demontažu kad nije skinuta. I bezbednije je jer motor nalegne na nju. Nema bojazni od pada. Smile
Crazy128
Crazy128
SOHC 1290ccm EFI 67ks

Broj poruka : 2816
Godina : 33
Lokacija : Lebane
Datum upisa : 10.12.2012

https://www.facebook.com/LeWolf90

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od ZAC Uto 26 Maj 2015, 16:28

Nikola NS ::Svaka cast Zac na ovom tekstu,ja sam sada prvi put menjao manzetnu do menjaca i bas mi je pomoglo.Jeste da mi je trebalo mnogo vremena ali je uradjeno valjda sad nece kapati ulje Very Happy Cheers

Hvala, drago mi je ako sam pomogao nekome... sesir


Miljan ::

Jel vadis motor kad menjas ulje da podmazes srafove od nosaca Laughing Laughing Laughing

Ne vadim motor, ali zato skidam karoseriju... motor osatje na mestu... Laughing Laughing Laughing


Crazy128 ::I bezbednije je jer motor nalegne na nju. Nema bojazni od pada. Smile

Da i onda motorom izgrebes traverznu... xD  ja ne volim to...

I ja nisam Zak...vec Zac ///Z, kao Zaba.. Very Happy

_________________
Nisam pametan al` sam neophodan. Very Happy
ZAC
ZAC
DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 49
Lokacija : Zemun
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN Empty Re: Zamena seta kvacila na Jugu 1.1 IN

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu