Koja bregasta za modifikovan motor?
+12
stroja
venoman
Crazy128
bane90
novmaher
Milos
bukusa
junior45
ZAC
miljanxXx
YUgisa
stuntman
16 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 2 od 5
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Koja bregasta za modifikovan motor?
Uuu pa lepa igrackica onda Koliko li kosta?
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Auuu Onda ipak 262
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
kako prepoznati odredjenu bregastu?
primer imam skinute 3-4 bregaste kako da na prostom primeru izmerim i vidim koja je koja bregasta?
posto imam u komsiluku a i ja nekoliko bregastih sa ko zna kojih yugisa i zastava pa da vidim ako je neka dobra i odgovara da je zaplenim za sebe.
primer imam skinute 3-4 bregaste kako da na prostom primeru izmerim i vidim koja je koja bregasta?
posto imam u komsiluku a i ja nekoliko bregastih sa ko zna kojih yugisa i zastava pa da vidim ako je neka dobra i odgovara da je zaplenim za sebe.
novmaher- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 181
Godina : 38
Datum upisa : 12.11.2013
Pa stepene je tesko izmeriti, moze odprilike, najlakse je izmeriti podizanje ventila, to se izmere visina brega i sirina brega (kad se gleda bocno bregasta, ne po duzini) i onda se od visine oduzme sirina i dobije se koliko mm se podize bregasta pa naspram te mogu neke da se odrede. Takodje se tako najlakse izmeri da li je ostecena bregasta, provere se svi bregovi i trebaju da budu jednaki.
Ok,hvala na informaciji.
moze li se ta bregasta ubaciti u standardnu glavu 1.1 motora, bez nekih dodatnih obrada glave, ventila, itd...znaci samo ubacivanje bregaste, stelovanje ventila, eventualno zupcenje motora(ne znam jel to treba kad se menja bregasta) i da to tera...?YUgisa ::Mislim da kad bi iko imao ideju gde da je nadje da ti ne bi javio nego bi je sam uzeo jer to svi traze ;)Te dve bregaste su jedne te iste.
Imate te bregaste u 1.3 motoru sa 73ks iz 128 Rally, 1300 X1/9 (evropska verzija), Ritmo S75, Z101 Specijal i u 1.5 motorima sa 85ks iz 1500X1/9 (evropska verzija) i Ritmo S85. Naravno imate i nove u inostranstvu izmedju 150 i 250e...
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
Moze, steluju se posle ventili i mora da se uradi zupcenje motora jer je nemoguce skinuti bregastu bez skidanja zupcastog kaisa... Normalno nakon toga je potebno i nastelovati paljenje kao i prestelovati karburator sa verovatnocom da zatrebaju drugacije dizne posto takva bregasta omogucava usisavanje vece kolicine smese u motor.
ok dizne ima, kais ima, plocice ima, samo jos bregasta....))
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
Sretno sa tim, ja je trazim 5 godina
Pa za te pare moze da se stavi nitro Ja bih dao do 50e za polovnu, mozda vise kad bi neko ubedio da je bas ko nova...
Kolike su realne sanse da ces naci polovnu u dobrom stanju za tu cifru?
Svi koji se donekle razumeju u mehaniku bi bez razmisljanja uzeli takvu bregastu pa samim tim se cena nabija visoko
Svi koji se donekle razumeju u mehaniku bi bez razmisljanja uzeli takvu bregastu pa samim tim se cena nabija visoko
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Pa sanse su male, ali sam nekoliko puta naleteo na cene tipa 120-150e sto je krajnje smesno, bolje kupiti novu onda... Makar koliko da je retka i dalje ne vredi prakticno 50% nove...
Dosao sam u vlasnistvo bregaste osovine, ciji lift je 9.8mm (po mom merenju). Skinuta je sa ritma 85s, ujedno i obrtaljku uzeh za dz e sad, hitno mi treba informacija na koji zazor se steluju ventili sa tom bregastom. Hvala unapred.
Da li ova bregasta odgovara na 1.1 motor i da li bi dala neke dobitke u ondosu na fabricku
http://marketplaceadvisor.channeladvisor.com/storefrontprofiles/DeluxeSFItemDetail.aspx?sid=1&sfid=208227&c=193056&i=250929213
http://marketplaceadvisor.channeladvisor.com/storefrontprofiles/DeluxeSFItemDetail.aspx?sid=1&sfid=208227&c=193056&i=250929213
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Ovde pisu neka pojasnjenja da nije mereno kako se obicno meri tako da je pitanje sta je tu tacno sta, pise da je 240 stepeni ali kad ih saberes 40/80 kombinacija daje ustvari 300 stepeni... A to je za motore koji su modifikovani do krajnjih granica... Ako je opet istina da ima 240 stepeni i onoliko podizanje ventila, bila bi super za svakodnevnu voznju jer ima stepeni skoro ko fabricka (4 manje) a mnogo vece podizanje pa za isti broj obrtaja motor dobije mnogo vise smese i bila bi dobra za grad, mada bi verovatno trebalo pojacati opruge ventila...
juce izmerio bregastu sto dobio uz motor i podizanje ventila je 9.5mm,bregasta iz 1.6 motora
To bi trebalo da je 9.6 i 264 stepena
jel to dobra bregasta za taj motor?
Pa sa njom ima vise snage u odnosu na one cesce koje idu u 1.6
Pozdrav svima.Imam bregastu..visina brega je 307,a širina 204..bar sam tako izmerio.Ima na njoj nešto utisnuto ghp2.Može li mi neko reci nesto vise o njoj?Koliko otvara ventil itd..
stroja- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 18
Datum upisa : 08.06.2014
Pozdrav svima.Imam bregastu..visina brega je 307,a širina 204..bar sam tako izmerio.Ima na njoj nešto utisnuto ghp2.Može li mi neko reci nesto vise o njoj?Koliko otvara ventil itd..
stroja- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 18
Datum upisa : 08.06.2014
Po tim podacima, lift je 10.3mm sto znaci da je neka zajebana brega u pitanju, izmeri jos jednom za svaki slucaj
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
od kog auta je bregasta.
zokisa96- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 72
Datum upisa : 10.12.2013
Strana 2 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Yugo sa 1.3T motor iz Una, vratiti ubrizgavanje i turbo ili ga staviti u trenutnom stanju kao karburatorski motor?
» bregasta
» bregasta
» Bregasta!!
» mala bregasta
» bregasta
» bregasta
» Bregasta!!
» mala bregasta
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 2 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu