Koja bregasta za modifikovan motor?
+12
stroja
venoman
Crazy128
bane90
novmaher
Milos
bukusa
junior45
ZAC
miljanxXx
YUgisa
stuntman
16 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 5 od 5
Strana 5 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Koja bregasta za modifikovan motor?
Trebalo bi da oni koji rade mašinsku obradu mogu to da urade sa bregastu. Jer većina ih popravlja, a kako to rade ne znam. Verovatno navare kolko nedostaje, obrade, cementiraju pa u peć na kaljenje. Tako nešto mi je pričao mašinac koji radi kod Tropalanaca u Le. Kolko košta ta rabota, ne znam.
Koga god sam ja pitao u vezi toga, svi kazu da je to samo za krpljacenje, odokativna obrada i kratkog veka... Ja sam hteo od fabricke bregaste skinuti zadnji deo brega (koji ne naleze na plocice tj soljice ventila) pa onda automatski dobijes veci lift, ali pitao sam i neke koji su radili trkacke Yugice, nisu znali nikoga da mi preporuce da je sposoban tako nesto uraditi... Dugo vremena sam hteo i sam da rucno obradim tako jednu bregastu, ali mi bilo bzvz da obradjujem neku potrosenu jer nece nikako raditi ako nisu dobri bregovi, a neka dobra ipak ima neku cenu pa mi se nije bacalo pare na nesto sto nisam siguran da li bih uspeo odraditi kako treba i da li bi uopste funkcinisalo dobro plus naravno tona vremena za bacanje da bi se to uradilo barem relativno precizno. Mislim, nije nemoguce uraditi na strugu i znam kako moze, ali se moraju praviti ekscentri a ko ce tolike pare ulagati u jednu bregastu, moze onda vec da se nadje neka polovna bolja...
Video sam na whellers dealers da kad su radili 240z da su remontovali bregu,e sad sta su tacno radili ne znam..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ja sam od ljudi koji su se bavili zastavin motorima osamdesetih cuo da se dobije 200 obrtaja vise sa uskom.venoman ::Da li neko zna kakva je to uska bregasta i kakva je u odnosu na standardnu jugovu?
vilotic.sabac- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 27
Datum upisa : 28.06.2015
Strana 5 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Yugo sa 1.3T motor iz Una, vratiti ubrizgavanje i turbo ili ga staviti u trenutnom stanju kao karburatorski motor?
» bregasta
» bregasta
» Bregasta!!
» mala bregasta
» bregasta
» bregasta
» Bregasta!!
» mala bregasta
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 5 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu