Što sa starom pumpom goriva nakon ugradnje elektro pumpe?
+3
junior45
ZAC
YugoM55
7 posters
Strana 1 od 1
Što sa starom pumpom goriva nakon ugradnje elektro pumpe?
Eto, odlučio ugraditi elektro pumpu. Pošto vozim na plin ne volim verglati kod prebacivanje, što je zimi pogotovo bitno. A ne volim ni razmišljati o prodoru benzina u motor, isto tako ni o radu u prazno pumpe kada se vozi na plin. Radi se o Facet niskotlačnoj pumpi sa 80L/h kapaciteta.
E sada ne znam što da uradim sa starom pumpom. Najlakše bi je bilo ostaviti, ali mi je to malo fušerski a strah me i da nešto u pumpi ne zariba. Pa sam mislio da napravim od čelične trake pločicu dimenzija prihvata pumpe i između pločice i bloka da stavim neki dihtung, a može ostati i postojeći bakelit. Znam da EFI motori imaju takvu pločicu. Eto... pa sad me zanima može li to tako, znači skinem pumpu, stavim pločicu i zbogom, hoće li išta udarati u tu pločicu?
I još jedna stvar koja me zanima...kod mene je elektroventil goriva nakon pumpe, pa kad je on zatvoren tj. kad se vozi na plin, pretpostavljam da pumpa ne može tlačiti benzin jer tekućina nije stlačiva. Kako je onda to riješeno? Preko neke opruge ili...?
E sada ne znam što da uradim sa starom pumpom. Najlakše bi je bilo ostaviti, ali mi je to malo fušerski a strah me i da nešto u pumpi ne zariba. Pa sam mislio da napravim od čelične trake pločicu dimenzija prihvata pumpe i između pločice i bloka da stavim neki dihtung, a može ostati i postojeći bakelit. Znam da EFI motori imaju takvu pločicu. Eto... pa sad me zanima može li to tako, znači skinem pumpu, stavim pločicu i zbogom, hoće li išta udarati u tu pločicu?
I još jedna stvar koja me zanima...kod mene je elektroventil goriva nakon pumpe, pa kad je on zatvoren tj. kad se vozi na plin, pretpostavljam da pumpa ne može tlačiti benzin jer tekućina nije stlačiva. Kako je onda to riješeno? Preko neke opruge ili...?
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Re: Što sa starom pumpom goriva nakon ugradnje elektro pumpe?
Mozes napraviti poklopas od debljeg flaha... samo obavezno izvadi polugicu za pogon pumpe!!!!
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
To se samo izvuče jel, ta polugica?
da to ti je ta polugica..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Mislim da je Miljan negde pisao o tome,da je on stavio neki poklopac!
Samo ne znam gde!
Samo ne znam gde!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Poklopac od EFIja je on stavio koliko se ja secam da je pisao
da,miljan je stavio fabricki od EFI,mada moze da posluzi i obican flah od 3-4mm da je ravan..
edit: pretece me YUgisa
edit: pretece me YUgisa
Evo kako izgleda taj poklopac
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Ugradio sam elektropumpu, oduzelo mi cijeli dan.
U biti najviše mi je vremena oduzelo dok sam napravio poklopac za staru pumpu i nosač za novu.
Poklopac je malo puštao ulje pa sam na kraju na to mjesto vratio staru pumpu samo bez one šipkice pa praktički i nema funkciju osim što služi kao poklopac.
Ako je nizak nivo benzina pumpa je dosta bučna, kao da lupka. Ako je nivo benzine dobar lijepo radi bez buke.
U biti najviše mi je vremena oduzelo dok sam napravio poklopac za staru pumpu i nosač za novu.
Poklopac je malo puštao ulje pa sam na kraju na to mjesto vratio staru pumpu samo bez one šipkice pa praktički i nema funkciju osim što služi kao poklopac.
Ako je nizak nivo benzina pumpa je dosta bučna, kao da lupka. Ako je nivo benzine dobar lijepo radi bez buke.
Ja sam čitao da ima potapajuća elektro pumpa i ona što se stavi izvan rezervoara,kao što je Miljan stavio pod haubu!
Ne bi trebalo da je bučna mnogo,to je glupo!
Ne bi trebalo da je bučna mnogo,to je glupo!
pa bucna je zato sto radi na prazno..nije to nista strasno..
Kako moze da radi na prazno?
Ja sam razumeo da kad nije potopljena onda se čuje više?
Ja sam razumeo da kad nije potopljena onda se čuje više?
Ako si ugradio spoljnu pumpu,a verujem da jesi, ona mora da bude postavljena sto nize. Idealno bi bilo ispod nivoa rezervoara.da bi slododnim padom, bila uvek potopljena (iznutra) benzinom. Treba da gura a ne vuce-sisa gorivo. Mozda je tu problem.
Ja sam imao spoljnu, fabricku, skinutu sa Subaru Justy-ja i uvek je coktala-lupkala, a svi uslovi su bili ispunjeni pri montazi.
Ja sam imao spoljnu, fabricku, skinutu sa Subaru Justy-ja i uvek je coktala-lupkala, a svi uslovi su bili ispunjeni pri montazi.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
kad ima malo goriva,bucka se i ne hvata stalno u rezervoaru gorivo..zato se cuje..
Nema sanse da je covek nasao potapajucu pumpu niskog pritiska,koja pase u Yugov rezervoar sa plovkom zajedno. Prilicno sam siguran da je u pitanju spoljna pumpa. Ako je postavljena pravilno onda nema sta da brine.
Ipak je to Facet i nije prva ugradnja. Ja sam imao japansku na Ritmu pa se uvek cula.
Pre par meseci sam menjao i na Calibri spoljnu pumpu, redovno stenje prvih min-dva. Staru originalnu nikada nisam cuo...ebiga aftermarket
Ipak je to Facet i nije prva ugradnja. Ja sam imao japansku na Ritmu pa se uvek cula.
Pre par meseci sam menjao i na Calibri spoljnu pumpu, redovno stenje prvih min-dva. Staru originalnu nikada nisam cuo...ebiga aftermarket
nisam mislio da je potapajuca,nego da ona cev sto kupi benzin ostaje bez goriva u krivini..posto stalno kruzi..
Moguce, el.pumpu ne treba voziti na minimumu rezerve.
Mada ja opet mislim da je ili do loseg polozaja ili jednostavno do proizvodjaca.
Eto prosvetlili smo coveka,pa nek javi sta i kako
Mada ja opet mislim da je ili do loseg polozaja ili jednostavno do proizvodjaca.
Eto prosvetlili smo coveka,pa nek javi sta i kako
Similar topics
» Filter goriva - ugradnja pre ili posle pumpe? i pozicija po visini?
» problem sa uljnom pumpom juga 45
» crko amortizer nakon dizanja kola ?
» Yugo 45 Gubitak snage nakon servisa
» problem sa uljnom pumpom juga 45
» crko amortizer nakon dizanja kola ?
» Yugo 45 Gubitak snage nakon servisa
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu