Pokazivač nivoa goriva
+13
meto65
Velibor
Mitke
darkos
Miljan
toni79
YUgisa
YugoM55
djzecky
charjek
bukusa
ZAC
castiel-87
17 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Cevni davač nivoa goriva Yugo in 2008. godište
Pozdrav svima. Prvi put učestvujem u nekom forumu pišući. Do sada sam samo čitao i od toga imao korist u smislu da sam obavio nekoliko sitnih popravki svog yuga. Zato molim moderatora da me uputi ako nisam na odgovarajućem mestu ostavio ovu poruku. Svakako nije namerna greška već neznanje početnika. Hvala. Pitanje: Gde da pronađem cevni pokazivač nivoa goriva koji se potapa u rezervoar i nalazi ispod zadnjeg sedišta? Specifičan je zato što ima samo jedan kontakt. Ima i dve cevke za gorivo. Motor mog yuga koral in je "običan" sa karburatorom. Nije pežoov i nema direktno ubrizgavanje. Evo fotografije:
Ako je komplikovano pronaći taj deo (kao što mi kažu trgovci u prodasvnicama auto delova) da li da kupim drugi davač nivoa goriva i merni instrument koji bi povezao pored postojećeg na instrument tablu?
Nadam se da će se videti fotografije.
Pitanje u vezi fotografija: Da li će se videti na forumu fotografije i posle probnih 29 dana i da li ću moći da im pristupim posle tog roka ? Reč je o servisu za online skladištenje Imageshack. Hvala.
Ispravljeni linkovi slika. Milos
Ako je komplikovano pronaći taj deo (kao što mi kažu trgovci u prodasvnicama auto delova) da li da kupim drugi davač nivoa goriva i merni instrument koji bi povezao pored postojećeg na instrument tablu?
Nadam se da će se videti fotografije.
Pitanje u vezi fotografija: Da li će se videti na forumu fotografije i posle probnih 29 dana i da li ću moći da im pristupim posle tog roka ? Reč je o servisu za online skladištenje Imageshack. Hvala.
Ispravljeni linkovi slika. Milos
YugisaBG- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 11.10.2014
Re: Pokazivač nivoa goriva
Nisi dobro postavio slike a ne mogu da nadjem odgovarajuci link da ih ispravim. Kada ubacujes sliku na forum, treba da kopiras ''kod za forum'' i to nalepis ovde u poruku. Onda slika nece biti u vidu linka nego kao slicica mala i kada se na nju klikne, ucita se u normalnoj dimenziji. Moj predlog ti je da promenis sajt za upload slika jer imageshack u poslednje vreme pocinje da zeza, slike ne mogu da se otvore nego moraju prvo da se skinu, linkovi su losi,..
Postavi sliku u sledecem postu kao sto sam ti napisao gore pa cu ih ubaciti u prvi post ili mi ih posalji na pp.
Sto se tvoj pitanja tice, cevni pokazivac ces tesko naci a ako ga nadjes, kosta oko 3000 din. Obavezno trazi Teleoptikov.
Postavi sliku u sledecem postu kao sto sam ti napisao gore pa cu ih ubaciti u prvi post ili mi ih posalji na pp.
Sto se tvoj pitanja tice, cevni pokazivac ces tesko naci a ako ga nadjes, kosta oko 3000 din. Obavezno trazi Teleoptikov.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Preporucujem sajt dodaj.rs za uploadovanje slika. A sto se tice plovka slazem se sa Milosem da je Teleoptikov najbolji, ali ako ga ne nadjes moze i Nicrotehna da posluzi. Sto se prikljucka tice, ne moras sa jednom zicom-moze i sa dva, samo je bitno da ima dva odvoda creva, tako je i kod mene na Koral In-u, stim da kod nozica sa oznakom T povezujes zicu koja ide za signal tabli, a nozic sa oznakom S ne povezujes nicim i radice ok. Sto se cene tice ona jeste oko 3000 dinara u oba slucaja. Pokusaj da pogledas na sajtu shop Avala i kod Jugo Prpe da pronadjes.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Hvala na tako brzom odgovoru
Poslušaću vaše savete u vezi postavljanja fotografija. Najviše mi je pomogla informacija da mogu da montiram i cevni pokazivač sa dve nožice, koji je moguće pronaći u prodavnicama. I dobio sam uputstvo kako da ga povežem. Sada je moj problem rešen.
Poslušaću vaše savete u vezi postavljanja fotografija. Najviše mi je pomogla informacija da mogu da montiram i cevni pokazivač sa dve nožice, koji je moguće pronaći u prodavnicama. I dobio sam uputstvo kako da ga povežem. Sada je moj problem rešen.
Ako ga nadjes negde u prodaji, napisi cenu i gde ima da se kupi
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Ima više modela sa dva nožića, ali ti traži za Yugo 55 sa karburatorskom verzijom. Imam negde broj modela pa ću ti napisati. Ako hoćeš mogu da ti slikam kako je kod mene pa da postavim sliku, mada ja verujem da ćeš se i sa ovim snaći. Reci mi razlog zašto menjaš taj plovak? Pitam zato što su i meni tzv. stručni izvijani majstori govorili kako je do plovka, jer nisu hteli da se bakću sa mojom Korejskom instrument tablom koju radi Kirim Eng.Co.Ltd. , da bi se na kraju ispostavilo da nema veze sa tablom već je problem svo vreme bio u instalaciji. Al dok sam to saznao to me je dosta koštalo. Koju tablu ti imaš ako je ista kao moja, ona je dosta specifična i ne mora da znači da je do plovka. Možda jeste, a možda i nije.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Zahvaljujem castiel-87 na preciznim uputstvima oko montaže. I u mom slučaju je bilo uspešno povezivanje kontakta sa koreanske table na T konektor davača goriva. Radi!
Zahvaljujem i Milosu.
Mesecima sam bez pokazivača goriva jer niko nije mogao da mi garantuje da će model sa dva kontakta raditi a model sa jednim kontaktom ne postoji u prodaji po mojim saznanjima. Čak ni mehaničari/električari nisu bili zainteresovani da se pozabave ovim mojim problemom jer je previše sitan. castiel-87 mi je "otvorio oči" svojim primerom.
Neznam da li smem da napišem gde sam kupio deo ali pošto mi je milos trazio evo: Kod pijace u Borči (gde prolazi bus 95) sam u radnji "autotehnika beograd" pronašao deo za 1400din. Alikada sam otišao tamo ponudili su mi davač za nekarburatorski model bez creva za benzin. A niske su cene (tel. 011/3326-236, 3324-900). Tako da nisam tu kupio. Kupio sam deo u prodavnici "Auto sprint" kod "tri bika" blizu pančevačkog mosta. Bul. Despota Stefana 204 B ( bivši 29 novembar). Platio sam ga 1900 din. Teleoptikov davač nivoa goriva - cevni 804.83 za Z-101 (svi tipivi) Z-128, Yugo Skala (karburatorska verzija) Piše na deklaraciji prozvoda. Ponovo napominjem da imam Yugo In 2008. godište sa zastavinim motorom karburatorski. Treba mi malo više vremena da odgovorim jer malo vremena provodim za računaru (ipak sam ja čika od skoro 50 godina ) ali nisam zaboravio da vam se zahvalim i podelim svoje iskustvo sa vama.
Zahvaljujem i Milosu.
Mesecima sam bez pokazivača goriva jer niko nije mogao da mi garantuje da će model sa dva kontakta raditi a model sa jednim kontaktom ne postoji u prodaji po mojim saznanjima. Čak ni mehaničari/električari nisu bili zainteresovani da se pozabave ovim mojim problemom jer je previše sitan. castiel-87 mi je "otvorio oči" svojim primerom.
Neznam da li smem da napišem gde sam kupio deo ali pošto mi je milos trazio evo: Kod pijace u Borči (gde prolazi bus 95) sam u radnji "autotehnika beograd" pronašao deo za 1400din. Alikada sam otišao tamo ponudili su mi davač za nekarburatorski model bez creva za benzin. A niske su cene (tel. 011/3326-236, 3324-900). Tako da nisam tu kupio. Kupio sam deo u prodavnici "Auto sprint" kod "tri bika" blizu pančevačkog mosta. Bul. Despota Stefana 204 B ( bivši 29 novembar). Platio sam ga 1900 din. Teleoptikov davač nivoa goriva - cevni 804.83 za Z-101 (svi tipivi) Z-128, Yugo Skala (karburatorska verzija) Piše na deklaraciji prozvoda. Ponovo napominjem da imam Yugo In 2008. godište sa zastavinim motorom karburatorski. Treba mi malo više vremena da odgovorim jer malo vremena provodim za računaru (ipak sam ja čika od skoro 50 godina ) ali nisam zaboravio da vam se zahvalim i podelim svoje iskustvo sa vama.
ja imam cjevni plovak i on ima dve zice spojene u crni konektor yugo efi je tojel pase on za koreansku tablu
tempo gti- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 155
Datum upisa : 06.12.2011
Ljudi imam jedan problem. Naime, kupljen nov-polovan km sat. Na starom satu je mi je pukla stampana ploca, ali uz par udaraca resavalo stvari ali doslo vreme za penziju. Povezan taj novi km sat, i sve radi kako treba osim skazaljke za gorivo, ona stoji na dnu dole. Km sat je teleoptikov za model vozila yugo koral in 1.1i 2002 god. Gde i sta moze da se proveri ili podesi da bi radila. Ona zuto-zelena sijalica od kako je namontiran ne svetli. U autu ima goriva, ali ne znam da li je na rezervu ili ne. Sta se dalje desava, na starom satu je radila, lepo skinem sa starog sata stavim u nov ali opet nece pa nece da mrda. Gledam pomera se kad pomeram sat, kad ga okrecem i to tako. Kad se poveze sat za temperaturu radi, brzinometar radi, sve sijalice rade, osim ovo za gorivo. Sad nije mi jasno, ajde jedna nije radila, ali za ovu provereno znam da je radila ali kad prebacim ovamo, nece da radi. Sta moze tu da bude problem i sta moze da se uradi? Hvala unapred na odgovoru
kacko990- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 6
Godina : 34
Datum upisa : 08.03.2016
Zastava Servis Nis moze resiti sve probleme. Miljane javi se koleginici
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Miljan izgleda da se uspavao ili radi. Ne javlja se porukama. ko zna gde se zapio kao pravi majstor
- Broj poruka : 6
Godina : 34
Datum upisa : 08.03.2016
Javio se
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Javio se Miljance