Pokazivač nivoa goriva
+13
meto65
Velibor
Mitke
darkos
Miljan
toni79
YUgisa
YugoM55
djzecky
charjek
bukusa
ZAC
castiel-87
17 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Pokazivač nivoa goriva
Pozdrav svima,
Moj problem je sledeći, dakle imam Zastavu Koral In 1.1, 2008. godište, sa korejskom digitalnom tablom Kirim Eng.Co.Ltd., problem imam sa meračem goriva, dakle da bi merač goriva pokazao pravu vrednost nivoa goriva u rezervoaru treba mu tačno 7 minuta aktivne vožnje, ni manje ni više, znači ne ono da stoji i daš kontakt i pokaže ti koliko imaš goriva, već moraš da se voziš aktivno 7 minuta da bi ti pokazao pravu vrednost. Imam cevni plovak. Da li neko zna u čemu je problem? Jer ja lično smatram da je 7 minuta mnogo da bi dobio neki sasvim jednostavan i prost podatak.
Unapred hvala,
Miloš.
Moj problem je sledeći, dakle imam Zastavu Koral In 1.1, 2008. godište, sa korejskom digitalnom tablom Kirim Eng.Co.Ltd., problem imam sa meračem goriva, dakle da bi merač goriva pokazao pravu vrednost nivoa goriva u rezervoaru treba mu tačno 7 minuta aktivne vožnje, ni manje ni više, znači ne ono da stoji i daš kontakt i pokaže ti koliko imaš goriva, već moraš da se voziš aktivno 7 minuta da bi ti pokazao pravu vrednost. Imam cevni plovak. Da li neko zna u čemu je problem? Jer ja lično smatram da je 7 minuta mnogo da bi dobio neki sasvim jednostavan i prost podatak.
Unapred hvala,
Miloš.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Re: Pokazivač nivoa goriva
Da li si pogledao na jos nekom Jugu sa takvom tablom, da li kazaljka brze skace ili ne?
Znam da na nekim automobilima, ako se ne varam na Fordu Sieri...takodje je trebalo dugo vremena da skazaljka napravi otklon....a dali posle tih 7 min. merac pokazuje realnu kolicinu ili ne?
Znam da na nekim automobilima, ako se ne varam na Fordu Sieri...takodje je trebalo dugo vremena da skazaljka napravi otklon....a dali posle tih 7 min. merac pokazuje realnu kolicinu ili ne?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pa nemam ni jednog kod sebe, kakva je situacija kod tebe na koral in-u
Kod mene je ona stara tabla i skazaljka skace kao blesava, cak i ne pokazuje realnu kolicinu...mrda se na svakoj neravnini na putu...sve u svemu veliko sranje.... ako kod tebe ipak pokazuje realno stanje rezervoara posle tih 7 min, onda ja tu nista ne bih dirao.
I to što kažeš, kako mi to na jugu Srbije kažemo sedi miran da ne budeš diran ... E sad imao sam jedan plovak sa jednom žicom koji su mi u Jugo prpi u Kragujevcu preporučili da je baš za ovu Korejsku instrument tablu, i on je dobro radio na početku, ali pošto ne vozim na benzin često, nekako se plovak zablokirao, i stajao je na tu početnu vrednost kad sam ga prvi put bio montirao i posle pređenih 200 km stajao je na istu vrednost, posle sam montirao drugi plovak koji ima dva nožića sa oznakama S i T, pa sam ovu jednu žicu koja ide on instrument table postavio na nožić T i sad super radi. Jedini problem je taj što treba da se čeka 7 minuta da bi pokazao realnu vrednost.
Ma onda se opusti.... vazno da je tacan.
Jeste, a reci mi šta misliš, jel može da blokira ako se ne vozi na benzin često? Ipak je cevni plovak postavljen?
Pa sta znam...mozda i moze, jesi ga ispitao van rezervoara...unimerom njegov otpor prilikom otklona od min di max?
Ne, nisam ispitivao, pošto nemam unimer
Probaj da rastavis plovak i operes ga WD sprejom,desi se cesto da plovak zariba,posto nemas unimer probaj na "suvo" izvadi plovak iz rezervara ali ostavi zice i tako probaj da ga pomeras od min do max i proprati sta se desava sa kazaljkom goriva.Koju kolicinu benzina imas u rezorvaru?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Imam oko 10 litara.
To je oko 1/4 ne bi trebalo 7 min da ti pokaze stanje,obicno na maloj kolicini pokazuje sporije...al ipak ga izvadi pa vidi kakva je situacija,da nije klip zaribo
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
e sad se i meni javlja problem sa kazaljkom,isto korejska tabla.Trenutno nemam pojma koliko imam goriva.Imao sam 3/4 rezervoara i onda sam ga samo palio na benzin(kako je ovo zahladnilo),medjutim nekad mi pokaze da sam na rezervi pa ode do pola rezervoara,pa padne na 1/4 rezervoara i to sve u toku duze voznje na plin.Sta to moze biti,da li mu smeta minus,da nije nesto smrzlo jer pre zime je radio super?
ps.koliko je otprilike goriva 1/4 rezervoara jer sada mi maksimalno pokaze pola rezervoara(bilo 3/4 rezervoara,a nisam ga upalio 10puta na benzin) to mi nesto puno goriva,bar mi se cini. 0.5l po jednom paljenju (ako otprilike 1/4 rezervoara ima 5l,mada mislim da ima vise) jel to normalno?
ps.koliko je otprilike goriva 1/4 rezervoara jer sada mi maksimalno pokaze pola rezervoara(bilo 3/4 rezervoara,a nisam ga upalio 10puta na benzin) to mi nesto puno goriva,bar mi se cini. 0.5l po jednom paljenju (ako otprilike 1/4 rezervoara ima 5l,mada mislim da ima vise) jel to normalno?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Po tehnickim podacima u rezervoar staje 32 litre.
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Kakve su plovke ugradjivali u te Jugice sa Korejskom tablom??? Ako su isti kao i na starim, onda nije ni cudo sto kazaljka igra.... ja sam menjao plovak cim sam kupio auto...posle par meseci, posto je gresio, a i novi nije valjao... i sada mi pokazuje nesto bezveze.
Nisu isti.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
charjek ::e sad se i meni javlja problem sa kazaljkom,isto korejska tabla.Trenutno nemam pojma koliko imam goriva.Imao sam 3/4 rezervoara i onda sam ga samo palio na benzin(kako je ovo zahladnilo),medjutim nekad mi pokaze da sam na rezervi pa ode do pola rezervoara,pa padne na 1/4 rezervoara i to sve u toku duze voznje na plin.Sta to moze biti,da li mu smeta minus,da nije nesto smrzlo jer pre zime je radio super?
Druže, moj prijateljski savet ti je da se maneš pokazivača goriva sa korejske instrument table. On nekad pokazuje jedan nivo goriva, drugi put drugi nivo. Nekad počne da se penje od dna pa ide do vrha, nekad od vrha se spusta do dna. Nekad posle 7-11 minuta pokaže neku kao validnu vrednost i misliš(prevari te) da je to stvarno realna vrednost nivoa goriva, međutim kad posle nekog vremena ponovo pokušaš i posle tih 7-11 minuta pokaže ti šta više još veću vrednost nego što ti je u prethodnom pokušaju pokazao. Tako da taj merač nivoa goriva na korejskoj instrument tabli je živo sranje, bolje od Teleoptikovog merača koji je išao u starije Jugiće nema. Ja sam puno vremena proveo oko tog merača i na kraju sam otkrio da nema boljeg merača goriva za Zastavina vozila od Teleoptikovog merača goriva koji je ugrađivan u instrument table kod starijih Jugića. Ja sam uz Miljanovu pomoć, asistenciju i uputstva taj merač iskoristio, tačnije skinuo sam sa te instrument table koja je bila u starom Jugu, onda povezao ga sa tablom, tako da bi se ovaj uložak-merač nivoa goriva skinuo sa instrument table treba da se odšrafe tri šrafića, tako da on izgleda ovako kad se drži rukama :
A kad se okrene povezuje se ovako, ali stim da ovaj šrafić u sredini bude gore :
Tako da ova bela žica sa leve strane ide za signal na instrument tabli, crna žica u sredini je za minus-masu, a crvena žica desno je za plus. Ovaj uložak - merač nivoa goriva sam ukopio - fiksirao u kućište voltmetra sa Lade specijalke, tako da kad sam to uklopio-prišrafio sa dva šrafića sa strane to izgleda ovako :
Znači nije ni primetno, niti smeta, a mesto je baš pravi štek. I što je najbitnije, treba mu samo 2 sekunde da bi ti prikazao pravo i realno stanje nivoa goriva u rezervoaru. Znači kad kazaljka merača nivoa goriva padne na nulu, možeš preći jos tačno 3 kilometara. Znači preciznije od toga ne može biti. Znači ja sam stvarno oduševljen ovim meračem, u odnosu na onaj sa korejske instrument table ovaj je pravi spas i melem za dušu. . Što se tiče rezevoara po tehničkoj i fabričkoj dokumentaciji u rezervoaru staje 32 litara. Toliko od mene nadam se da sam ti pomogao i da ćeš poslušati moj prijateljski savet jer je jako koristan i spasiće te mnogih muka i uvek ćeš imati realno stanje.
jos jedno pitanje da li se plovak tj. taj ceo mehanizam u rezervoaru moze nesto ocistiti ili mozda cak podmazati?
Ja nisam siguran ali koliko se ja secam na bivsem Yugu od clana Petar sa foruma je pokazivac goriva radio bez ikakvih problema i pokazivao odmah iako je imao tu digitalnu tablu a on je imao problem jednom sa plovkom, koji smo izvadili i naspricali sa WD i malo razradili (muckali plovak koji je bio ovaj novi model, cevasti) i posle je radilo ok. Obori se zadnje sediste skroz (digne se sedalni deo), podigne se tepih i ispod ima poklopac tj vratanca na karoseriji, ona se skinu i ispod je rezervoar i mesto gde je montiran plovak i pumpa kod EFI modela Odvrnu se srafovi i izvuce se plovak
jel treba skidati klemu mozda zbog neke varnice ili?
YUgisa ::Ja nisam siguran ali koliko se ja secam na bivsem Yugu od clana Petar sa foruma je pokazivac goriva radio bez ikakvih problema i pokazivao odmah iako je imao tu digitalnu tablu a on je imao problem jednom sa plovkom, koji smo izvadili i naspricali sa WD i malo razradili (muckali plovak koji je bio ovaj novi model, cevasti) i posle je radilo ok. Obori se zadnje sediste skroz (digne se sedalni deo), podigne se tepih i ispod ima poklopac tj vratanca na karoseriji, ona se skinu i ispod je rezervoar i mesto gde je montiran plovak i pumpa kod EFI modela Odvrnu se srafovi i izvuce se plovak
Pokazivao mu jeste, ali je VELIKO pitanje koliko mu je tačan nivo goriva pokazao. Po mom stručnom mišljenju taj nivo nema veze sa pravim nivoom goriva u rezervoaru, i nama je odmah pokazao, ali nažalost to je bilo nerealno stanje i netačno.
charjek ::jel treba skidati klemu mozda zbog neke varnice ili?
Najverovatnije misliš na buksnu, po mom mišljenju nema potrebe ako imaš samo jednu buksnu navučenu, jer taj kabal ide kao signal za instrument tablu i tu nema napona dok ne daš kontakt, ali nije ti na odmet niti problem da je skineš, tako da kako naš narod kaže bolje sprečiti nego lečiti.
Mislim da je dobro pokazivao tj neki minimum koliko je obicno on imao u rezervoaru posto je vozio na plin... Ali mozes ga pitati na PM da napise tu u temi njegovo iskustvo, mozda se ja nesecam dobro... Ali znam da je zaglavljivao plovak pa da je pokazivao da je dosta pun a posle razradjivanja je pokazivao minimum kako je i bilo goriva...
Ali neverujem da je do plovka, jer čim sam stavio satić od starog juga koji je pravio teleoptik moje muke su nestale i sve savrseno radi, a da pritom plovak nisam ni dirnuo.
Ne kazem da je plovak, nego da koliko se ja secam, posle razrade plovka da je odmah dobro pokazao kod njega, nismo morali cekati 7min...
castiel-87 ::Ali neverujem da je do plovka, jer čim sam stavio satić od starog juga koji je pravio teleoptik moje muke su nestale i sve savrseno radi, a da pritom plovak nisam ni dirnuo.
Mogli ste to malo bolje estetski upakovati
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu