Pokazivač nivoa goriva
+13
meto65
Velibor
Mitke
darkos
Miljan
toni79
YUgisa
YugoM55
djzecky
charjek
bukusa
ZAC
castiel-87
17 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Pokazivač nivoa goriva
Da, tu si u pravu što se estetike tiče, ali ionako nije na ko zna kakvom vidljivom mestu ostalim putnicima, već samo vozaču, tako da je meni vidljivo što je najbitnije, jer samo ja vozim taj automobil.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
Cini mi se da je doslo do neke deformacije te skale,na nekoj drugoj temi si ubacivo?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Do kakve deformacije??? Nisam siguran o čemu pričaš, a možda sam u još nekoj temi pričao o ovome, ne sećam se sad
Enterijer>Osvetljenje insumenata
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
A da eto vidis, zaboravio sam da sam trazio savet za osvetljenje ovog uloska kilometar sata.
Meni na 128-ici pokazivač goriva lagano oscilira tijekom vožnje, a posebno kad ulazi u zavoje i krivine ili kad je gorivo pri kraju (onda najviše pleše)...kako tome doći na kraj?
toni79- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 280
Datum upisa : 15.06.2012
Stavi cevni plovak.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
toni79 ::Meni na 128-ici pokazivač goriva lagano oscilira tijekom vožnje, a posebno kad ulazi u zavoje i krivine ili kad je gorivo pri kraju (onda najviše pleše)...kako tome doći na kraj?
Moj ti je savet, a smatram i najbolji da kupiš cevni plovak - merač nivoa goriva, kao na slici :
http://shop.avala.biz/product_info.php?products_id=2970
Ili ovaj :
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=36869
I život ćeš videti sa njim.
Da se pridruzim ovoj temi kao treci clan foruma koji ima problema sa pokazivacem nivoa goriva na korejskoj elektronskoj tabli. Dakle kao sto su kolege opisale, kazaljka ide gore-dole, ode do nule, upali se rezerva pa se posle nekog vremena ugasi i ode do neke vrednosti navise i tako haoticno. Proverio sam sve veze od plovka do instrument table i to je sve dobro. Uspeo sam da izvucem zicu iz zutog zenskog konektopra, A12 je oznaka za zicu koja dolazi od plovka, i direktno sam spojio na masu pin A12 muskog zutog konektora na tabli ali kazaljka nije otisla na maksimum kao sto sam ocekivao. Struja kratkog spoja je bila 15mA. Moj zakljucak je da postoji problem na ploci elektronike i to od konektora na ploci do mikroprocesora. Nazalost nisam umeo da odvojim prednju plocu sa kazaljkama od ploce elektronike kako bih video sta se desava na ploci elektronike. Da li moze neko da mi pomogne kako da odvojim prednju plocu sa kazaljkama od ploce elektronike?
Samo jos da kazem da test instrument table radi dobro, sve kazaljke idu do maksimuma pa do polovine skale.
Samo jos da kazem da test instrument table radi dobro, sve kazaljke idu do maksimuma pa do polovine skale.
Velibor- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 56
Godina : 66
Datum upisa : 25.10.2012
Kako se radi test koreanske table?
darkos- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Godina : 52
Datum upisa : 27.12.2013
-Drzis pritisnut taster za reset kilometraze.
-Das kontakt preko kljuca.
-Pustis taster
-Uzivas!
-Das kontakt preko kljuca.
-Pustis taster
-Uzivas!
Velibor- OHV 767ccm 30ks
darkos- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Godina : 52
Datum upisa : 27.12.2013
Hvala Miljane za ovaj link ali ja sam vec razgovarao sa Ljubomirom. Covek je izuzetno korektan i hoce da pomogne informacijama. Glavna moja greska u proceni da mi je instrument tabla neispravna je proistekla iz pogresne logike koju sam primenio u dijagnostici.
Ja sam dao kontakt i onda sam prespojio na masu zicu koja dolazi na plovak ocekujuci da ce kazaljka odmah da ode na maksimum. Tabla radi tako sto ne prihvata brze promene na plovku.
Ako se prvo spoji sa masom zica koja ide do plovka, pa tek onda da kontakt, kazaljka ce otici na maksimum! Ako se sada odspoji zica od mase kazaljka za pokazivanje nivoa goriva ce veoma sporo da ode do nule. Iz ovoga se zakljucuje da je tabla dobra.
Danas kupujem drugi plovak koji planiram da ugradim.
Ja sam dao kontakt i onda sam prespojio na masu zicu koja dolazi na plovak ocekujuci da ce kazaljka odmah da ode na maksimum. Tabla radi tako sto ne prihvata brze promene na plovku.
Ako se prvo spoji sa masom zica koja ide do plovka, pa tek onda da kontakt, kazaljka ce otici na maksimum! Ako se sada odspoji zica od mase kazaljka za pokazivanje nivoa goriva ce veoma sporo da ode do nule. Iz ovoga se zakljucuje da je tabla dobra.
Danas kupujem drugi plovak koji planiram da ugradim.
Velibor- OHV 767ccm 30ks
Eto, nove dileme. Iako sam trazio cevni plovak sa dve cevi i jednim kontaktom prodavac mi je rekao da je to Teleoptikov plovak 804.8.3
Kada je plovak stigao ispostavilo se da je sa dva kontakta, znaci jedan za nivo goriva i drugi za pokazivanje rezerve.
Da li neko zna moze li ovaj tip plovka da se iskoristi u kombinaciji sa korejskom instrument tablom tako sto bi se iskoristio samo jedan kontakt?
Kada je plovak stigao ispostavilo se da je sa dva kontakta, znaci jedan za nivo goriva i drugi za pokazivanje rezerve.
Da li neko zna moze li ovaj tip plovka da se iskoristi u kombinaciji sa korejskom instrument tablom tako sto bi se iskoristio samo jedan kontakt?
Velibor- OHV 767ccm 30ks
Aj da ja pitam, taj plovak sto si kupio to mu dakle dodje za analognu tablu?
Mozes li mi reci cenu, i gde si ga kupio, a da ne reklamiramo, posto je to zabranjeno, posalji mi na pp.
Mozes li mi reci cenu, i gde si ga kupio, a da ne reklamiramo, posto je to zabranjeno, posalji mi na pp.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Reklamiranje nije kada neko trazi pomoc u toj oblasti. Reklamiranje je kada nudis svoje i tudje usluge cak i kad nisu trazene...
Velibor ::Eto, nove dileme. Iako sam trazio cevni plovak sa dve cevi i jednim kontaktom prodavac mi je rekao da je to Teleoptikov plovak 804.8.3
Moze
mitke ::Aj da ja pitam, taj plovak sto si kupio to mu dakle dodje za analognu tablu?
1390,00 dinara, Autobazar-Nis 018-20-15-10
Cena je povoljna !
Velibor- OHV 767ccm 30ks
To je verovatno Nicrotehna, a ne Teleoptik, oni su preko 2500 din.
Nisam koristio Nicrotehna, pa ne mogu reci kakvi su.
Nisam koristio Nicrotehna, pa ne mogu reci kakvi su.
Teleoptik je, video sam kutiju. Prodavac je nasao povoljnu cenu kod nekog dobavljaca. Nisam ga uzeo jos jer sam imao dilemu da li moze obzirom da ima i kontakt za rezervu. Danas sam mislio da ga uzmem ali ova kisa me je odvratila.
Isti plovak kod Autoslavije je oko 2000 dinara.
Da li plovak nastavlja da smanjuje svoj polozaj prema dnu rezervoara kada se aktivira kontakt za rezervu?
Ako nastavlja prema dnu onda moze da zameni onaj plovak sa jednim kontaktom
Isti plovak kod Autoslavije je oko 2000 dinara.
Da li plovak nastavlja da smanjuje svoj polozaj prema dnu rezervoara kada se aktivira kontakt za rezervu?
Ako nastavlja prema dnu onda moze da zameni onaj plovak sa jednim kontaktom
Velibor- OHV 767ccm 30ks
Nastavlja.
Velibor- OHV 767ccm 30ks
toni79 ::Meni na 128-ici pokazivač goriva lagano oscilira tijekom vožnje, a posebno kad ulazi u zavoje i krivine ili kad je gorivo pri kraju (onda najviše pleše)...kako tome doći na kraj?
Teorija kaže da se to može riješiti prigušivanjem odnosno stavljanjem opruge ili nečega što će usporiti oscilacije same poluge plovka.
A što kaže praksa to ne znam.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Kupi cevasti plovak i resices to
meto65- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 53
Godina : 59
Datum upisa : 22.03.2014
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3